HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

Utolsó hozzászólások

2013.09.26. 13:28 TaTa86.

Bajnai belelendül

Ha már nem rég írtam arról, hogy hogyan nem kéne hazudni, Bajnai Gordon volt olyan kedves és azonnal élő példát szállított állításaim bizonyítására. Szóval, ha a progresszió elsöpri a NER-t, 2015 januárjától a magyar melós nagyságrendileg annyit fog keresni, mint a német. Ühüm...

Először is Bajnai számítása, miszerint a progresszív adórendszer visszahozásával fogja ezt elérni, alapvetően téves. Rendben, 16%-al többet kap, de az igazi lehúzás a nyugdíj(, szuperbruttóval kb 30%, és az áfa 27%). Ráadásul, ha ezeket feleznénk, mert kitör a libertarizmus a német béreknek akkor is csak a fele jutna. Egyszerűen a német egy főre jutó GDP több mint kétszerese a magyarnak...

De az, hogy egy politikus kampányban teljesen elrugaszkodik a valóságtól és leígéri a csillagokat is az égről, nem esemény, erre kár is karaktert vesztegetni. Ezzel a hazugsággal van még két gond:

Bajnai, mint technokrata, következetes megszorító lett népszerű(, hát már amennyire ilyesmivel népszerűvé tud válni az ember). Mikor 2012 októberében visszajött, ezzel tudott 25%-ot robbantani nulláról. Elege van az ideológiai bullshitból? Hogy mindig pont 4évre van a Kánaán, de szavazzon rám, én elhozom? Nos, Bajnai lehetett volna az egyedüli, aki ezt a piaci rést hitelesen be tudta volna tömni. Ezért lehetett volna különleges, ez az a plusz, ami miatt tudomást vesz a választó a létezéséről. Ezzel a lépéssel sikeresen beugrott letolt gatyával a dühöngőbe harcolni Mesterházy és Orbán ellen.

Ahogy 2006ban is, most is a kormány stratégiája a nagy semmire eljátszott sikerpropaganda. Akkor is, most is úgy gondolom, hogy ennek a legjobb ellenszere rámutatni, hogy 4 év múlva rosszabbul fogunk élni. Ehelyett az ellenzék az üres ígérgetést választotta, ami túl azon, hogy unalmas, alátámasztja Orbánék állításait. Ha Bajnai mondja, hogy fél évvel a győzelmük után itt már német bérek jönnek, akkor itt tényleg egy sikersztori, feritél játszódott le. Ahogy 2006ban is, ha Orbán mondja, hogy be lehet vezetni a 14. havi nyugdíjat, akkor igen, megcsináltuk, itt van a jóléti rendszerváltás.

3 komment

Címkék: kampány szánalmas bajnai gordon 2014 demagógia


A bejegyzés trackback címe:

http://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr75534619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.28. 11:50:09

Csatlakozom, ez valóban szánalmas. Bár amióta a bajnaizmus stratégiája a "szövetkezzünk az mszp-vel, aztán majd lesz valami" mondattal nem csak leírható, de ki is meríthető, azóta nem nagyon lehetnek elvárásaink.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.28. 13:01:20

@Counter: Elvárásom nem volt, csupán leírtam: nem csak becstelenek, de ostobák is. Ez előbbi sokszor párosul az önérdekkel, úgyhogy sajnos kivédhetetlen, ez utóbbi viszont igazából nem lenne kötelező elem.