HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

Utolsó hozzászólások

2013.09.29. 20:09 TaTa86.

Életképek a Párt hétköznapjaiból.

Baja: Választási csalások.

Pártkongresszus: Folytatódó rezsiharcz, és rendkívül szoros befutó.

Fónagy, aki nem hisz a versenyben.

Ezek komcsik. Nem kicsit, nagyon. 

9 komment

Címkék: fidesz szánalmas kommunizmus


A bejegyzés trackback címe:

http://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr425539846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 21:22:00

Olyan szép baloldali beszéd volt ez, hogy már érthető miért esélytelen a Fidesszel szemben bármilyen balos ellenzéki próbálkozás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.29. 22:22:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez bizony így van. Még Szanyi-kapitányt is simán lemosná.

Mesterházy itt nem rúg labdába, Bajnainak meg eleve hülyén áll.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.29. 22:31:43

Vajon hány százaléka lehet ilyen szinten agyilag zokni a Fidesznek?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.08. 14:24:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: No de ezt már GFG is megmondja: "...a politikai erőtér baloldala üresen maradt. A rezsiharc tehát egyfelől erőtérfoglalás [azaz az üres balfél elfoglalása!], másfelől a volt kommunisták elleni vívott végső ütközet, aminek a terepe a választás. "

A művelt, olvasott közönség megmagyarázhatja, hogy az idézet végén olvasható definíció miért hangzik olyan átkozottul foximaxisan ("végső ütközet, aminek terepe").

@TaTa86.: Sok. Az emberek 40 évig hallgatták a szocialista társadalomtudomány alácsorgó fordulatait, frázisait. Most végre megkapják nemzetiszín pántlikával. Hogy a széles közönség fejében nincs mivel ütköztetni, az alighanem a háború előtti hosszú évszázadok hibája: sose volt széles körű, a népesség nagyobb részét elérő társadalommagyarázat.

Szerintem ezért lehetett a szocializmus Kelet-Európában sikeresebb: itt imprinting helyzetbe került.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.08. 15:09:18

@Counter: Egyszer érdemes lenne ezeket az eszmeáramlatokat rendszerezni...

Valóban, polgárság, nemesség, parasztgazdák nélkül a "jobboldaliság" kimerül a nacionalizmusban, jobb esetben a vallásosságban.

Megbukott a baloldal antinacionalista nacionalizmusa, most azt hiszi a "jobber", hogy győzött, és igazából csinálhatja azt ami a legbelsőbb lényege, amit valóban 40 évig tanult: a szocializmus.

Jellemző egyébként, hogy eközben Orbán Bethlen-szobrot avat. Ahogyan vicces a radjobberek Horthy-imádata is. Még Novák Előd mondta egy Bombagyár-adásban, hogy Horthy minden bizonnyal betiltotta volna a Jobbikot...
(Persze ők nem Horthyt a valaha létezett történelmi személyt imádják, hanem a nem annyira hálás zsidók és balosok által teremtett démont.)

Igazából a kérdés, hogy hogyan lehetne ebből kiszabadulni, egyáltalán miben lehet reménykedni. (Már azon kívül, hogy gondolkodó ember nem baloldali.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.08. 17:21:03

@TaTa86.: Egy hódító természetű Habsburg uralkodó ausztriai trónszerzésében? :-) Manapság ez egy válságból kilábaló és cselekvőképesebb EU-t jelent, erős brüsszeli hatáskörökkel. Igen, ha kell, akkor negyedévente állítsák a szőnyeg szélére a magyar kormányt és a magyar pályázati rendszert. (Bár ehhez színvonalat kellene találni ott is.)

Azt hiszem, az a különbség Orbán és Bethlen között, hogy Bethlen nem avatna Orbán-szobrot.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.08. 18:40:39

@Counter: Az tényleg f*sza lenne. :)

"Manapság ez egy válságból kilábaló és cselekvőképesebb EU-t jelent, erős brüsszeli hatáskörökkel."

Én alapvetően megundorodtam a központosítástól... Ne, ne állítsa szőnyeg szélére Brüsszelből senki Magyarországot. Úgyis politikai támadás lesz.
Egyébként látod te is az eredményét:
1) Mivel gazdasági, politikai támadás volt a balosokkal üzleti és eltársi viszonyban lévőktől, itthon a csakazértis érzést váltotta ki. Ráerősített a Brüsszel = Moszka érzésre. (Ez ugye nyilván túlzás, de a túlzás magjában valóban igazság áll.)
2) Pontosan olyan színvonalú volt a Magyarországot ért támadássorozat, mint amilyet a központosított bürokráciától megszokhattunk.

Lehet, hogyha kussolnak, hagyják hogy a piac beárazza Magyarországot, Orbán már nem miniszterelnök.

Én inkább a több szabadság, több felelősség elvén vagyok.

Annál is inkább mert nem bízom a "hanyatló Nyugatban".
De komolyan, tesz-veszt nyilván oltom, de rohadtul nem győz meg ez az öngyűlölő, buzi- és nyomorfétist erőltető, teljesítményt bűntető szocialista EU.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.08. 18:41:17

@Counter: "Azt hiszem, az a különbség Orbán és Bethlen között, hogy Bethlen nem avatna Orbán-szobrot. "

Azért van még egy-két különbség. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.08. 20:12:38

@TaTa86.: Azért ennyire nem volt gyenge szellemesség :-)

Igen, egy alapvetően céltalan politikai támadás az ilyen. Vacak és erőtlen. Nem ilyesmiről beszéltem: csak ahhoz tényleges Európa Állam kell, nem egy ilyen izé, akarom mondani: entitás.
Egyébként nem hiszem, hogy bármi igazság van a Brüsszel=Moszkvában. Aki ezt mondja, vagy egyikről se tudja, hogy micsoda, vagy Moszkváról a kelleténél jobban is tudja, ugye, khm; s kendőzne.