HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @Counter: Én csak arra akartam célozni, hogy nem tépik egymást mint két cigányasszony. Ettől még ... (2018.11.13. 11:27) Akinek egy ribanc az exe
 • Tata86: @Counter: Jegyezzük meg: Biszku nem a koncepciós perek miatt állt a bíróság előtt, hanem a komcsi ... (2018.11.12. 17:35) No land for old SS
 • Counter: @Tata86: Ismerkedjünk meg az egységes szuverenitás szocialista állam- és jogelméleti tanával. A s... (2018.08.16. 12:17) Mindennapi kondícionálás
 • Counter: @Tata86: Nem elég Kunhalmi, most még Karácsony is előkerül?! Jellemző, hogy a "Karácsony" nevet o... (2018.08.15. 11:26) Mellek és bérek
 • Counter: @Tata86: Akkor Nagy mindig is olyan komcsi lesz, akinek helyén volt az esze, már akkor is. Békés ... (2018.07.31. 19:12) Nagy Imre emlékezete

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @Counter: Én csak arra akartam célozni, hogy nem tépik egymást mint két cigányasszony. Ettől még az MSZP-ben is valószínűleg látják, hogy ebből a v... (2018.11.13. 11:27) Akinek egy ribanc az exe
 • Counter: @Tata86: Ezek jobbak, mint a PS/888 kombó, vagy nem? Amit az MSZP-DK csinál, az politika lett volna mondjuk legkésőbb 2006 előtt. Ma cargo cult. (2018.11.13. 10:47) Akinek egy ribanc az exe
 • Tata86: @Counter: Olvass el néhány cikket az Alfahíren a szakadárokról(, vagy ugye a kurucon az ortodoxokról). Azért más hangnem. Ráadásul úgy gyalázkodnak,... (2018.11.13. 10:34) Akinek egy ribanc az exe
 • Counter: @Tata86: Dehogynem vonják meg. A demokratikusoldalazás az LMP-vel és a Momentummal szemben: revolverezés. Azt jelenti, hogy "csatlakozz vagy nem vag... (2018.11.13. 10:13) Akinek egy ribanc az exe
 • Tata86: @Counter: Márpedig nem vonják meg. Szépen mindig kiemelik, hogy "demokratikus pártok", "demokratikus oldal", amiben az új fiúk is benne vannak. Ez n... (2018.11.13. 09:29) Akinek egy ribanc az exe
 • Counter: @Tata86: Az LMP-től és a Momentumtól ne vonnák meg a demokratikusellenzékitáborhoz való tartozás jogát? Hát dehogynem. A különbséget abban látom, h... (2018.11.13. 08:17) Akinek egy ribanc az exe
 • Tata86: @Counter: Ami azt illeti az MSZP és társai viszonylag civilizáltan szakadtak-szakadnak. Túl nagy sárdobálás nincs, csak néha egy kis beszúrás a mási... (2018.11.12. 17:42) Akinek egy ribanc az exe
 • Utolsó 20

2009.05.21. 01:00 mefisto

Újult erővel: MSZP

 

Néhány nappal a szocialisták pécsi kataklizmáját követően célba ért az MSZP választási szóróanyagainak első hulláma. A postaládákban landolt papírdarab pszichológusért, szociológusért, grafikusért, és egy dupla vodkáért kiált – nem feltétlenül ebben a sorrendben.  
Az első mentális sokkhatás egyből a füzet kihajtogatásánál éri a szerencsétlen választópolgárt: a szóróanyag képi megjelenítése és színösszeállítása ugyanis a hetvenes-nyolcvanas évek grafikai elemeinek az elképzelhető legborzalmasabb összeállítását adja. A színösszeállítás fájdalmasan társítja a bugyi-rózsaszínt a poshadt pirossal és a hupililával, amit eredménytelenül próbál ellensúlyozni a hátoldal halványkék nonfiguratív háttere. A szövegek formavilága válogatást ad a pártállami agitprop termékek leginkább gyomorforgató termékeiből: van triplakövér betonkalapácsos, ipari matyóhímzéses kézírásos, szabad népes tenyeres-talpas, állami áruházas összevissza tekeredős, centrumos nyolc csíkkal aláhúzós; középen meg egy akkora piros A-betű, hogy leszakad a mennyezet.
Külön aranyos, hogy az egész hirdetés nem szabvány papírra készült, hanem valami vastagabb kartonra; így párthű és szobai dekorációs elemekkel kevésbé megáldott elvtársak számára a falra kiakasztva akár dekorációs elemként is használható. Összességében úgy néz ki, mint egy hetvenes évekbeli, KGST-re gyártott mosószer-reklám.
Az anyag egyetlen komoly hiányossága az emberi alak hiánya. Példának okáért egy színes kartonruhás Lendvai Ildikó hónalj-szőrtelenítés nélkül, tupírozott búra-frizurával, kezében egy szovjet gyártmányú centrifugával, arcán hatezer wattos elvtársi mosolyával tökéletes kiegészítést adna.
És akkor a külcsín hiánya után lássuk a belbecs hiányát:
„Időveszteség helyett azonnali cselekvést!”
„Magyarországnak nincs vesztegetni való ideje. A világgazdasági válság azonnali cselekvést igényel, nem engedi a hatalmi játszmák vagy az egymás elleni kampányolás időveszteségét.”
A szóróanyag felütése lendületből hozza a klasszikus „a nemzetközi helyzet fokozódik” feelingjét. A probléma mindössze ott van, hogy a gazdasági válság első értelmezhető jelzései, az amerikai másodlagos jelzálogpiac döglődése tavaly nyáron kezdődött, Magyarországon az első válságjelenségek tavaly szeptemberben jelentek meg, most meg idén május van. A Fidesz által szorgalmazott előre hozott választások elleni érvelés meg ott vérzik el a csatamezőn, hogy az SZDSZ kiesése óta a kormányzati tevékenység erősen visszaesett, válságkezelés nincs. 
„Kezeljük a válságot!”
„Meg kell állítanunk az ország eladósodását. Ezért csökkentenünk kell az állam kiadásait, hogy továbbra is jusson pénz az iskolákra, a kórházakra, a rendőrségre, a szociális ellátásra.”
Számomra úgy tűnik, ha a tapasztalati tények szembe mennek az MSZP szándékával, annál rosszabb a tapasztalati tényeknek. Érdemi válságkezelésre eddig kormányzati szinten nem került sor. Amit eddig produkáltak, az nem válságkezelés (vagy legalábbis nem eredményes). Az említett négy védeni való terület közül a rendőrség és a kórházak már most áldozatául estek a megszorításoknak; az oktatás és a szociális ellátás színvonalának megőrzésére pedig láthatóan nincs politikai garancia.
„Nem engedhetjük, hogy a költségvetés összeomoljon, nem hagyhatjuk, hogy a forint árfolyama még mélyebbre süllyedjen, hiszen 750 ezer család otthonát és több mint egymillió család autóját finanszírozzák devizahitelekből.
A fenti egymondatos gazdasági kinyilatkoztatás diszkrét báját az adja meg, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök korábban a rá jellemző, mélyről fakadó együttérzésével, cirka hat méterrel a kamera fölé nézve kijelentette: igen, a forint árfolyama akár még eshet is. Azóta az árfolyam megközelítőleg a januári szinten stabilizálódott, köszönhetően elsősorban a piaci folyamatoknak. A költségvetés össze-nem-omlásáról csak annyit, hogy a hatályos 3.5-ös verziójú költségvetést kábé az IMF-hitel, meg az Atyaúristen tartja össze, más integráló erő nem nagyon van.
„Megvédjük a munkahelyeket!”
„A munkát terhelő járulékok mérséklésével segítenünk kell a vállalatokat, hogy ne kényszerüljenek tömeges elbocsátásokra.”
Tudomásom szerint a szocialista koreográfia szerint a vízözönszerű, minden területen átütő erejű adócsökkentést az ingatlanadó eredményes bevezetése vezeti fel, ezért okkal feltételezhető, hogy emeszpés kormány részéről átfogó adócsökkentés a következő három-négyszáz évben nem várható. A munkahelyek kormányzati védelméről meg momentán beszélni sem érdemes.
„Talpra állítjuk a gazdaságot!”
„Az azonnali válságkezelő intézkedések közben nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gazdaság hosszú távú növekedési pályára állítását sem. Hiszen hiába kezeljük az azonnali problémákat, ha nincs fejlődés, a fájdalmas tünetek újra és újra előjönnek.”
Nos, ez az a pont, amikor szakad a plafon! Nemhogy a tettekben, még a kommunikációban sincs szó érdemi gazdaságélénkítő lépésekről.
„Össze kell fognunk!”
„A súlyos helyzet a baloldalt talán eddigi legkeményebb erőpróba elé állította. Csaták helyett most összefogásra és gyors cselekvésre van szükség.”
Össze kell fognunk? Kezitcsókolom: ki fogjon össze kivel? A többségi társadalom az emeszpével? Válságkezelés címszó alatt kapjanak huszadszor is tiszta lapot és huszadszor is bízzunk meg bennük, hogy huszonegyedszerre már biztosan jól fogják csinálni?
Újult erővel?
Tudom, hogy elfogult vagyok, de jelen állás szerint az egyetlen dolog, ami az MSZP-ben kiújulhat, az a lumbágó!

12 komment · 1 trackback

Címkék: kampány mszp gyurcsány ferenc ep választás


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr981134710

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SZENZOR 2009.05.23. 23:11:43

A humor nagyágyúi Ez egy olyan poszt lesz, ami reményeim szerint folyamatosan bővül. Különféle idézeteket gyűjtök, s ezt várom kedves hozzászólóimtól is. Természetesen kommentálni is lehet őket, de a posztba csak natúr kerülnek bele ezek a kőbe vésendő gy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.05.21. 04:59:03

Egy hosszabb ideggyógyászati kúra lenne indokolt.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.21. 11:59:39

Egy öngyilkos agonizálása... minimális ésszel 2006-ban kipofozzák Kúrcsányt, ehelyett most már lassan egyszámjegyű lesz a támogatottságuk, pláne, hogy Kálámpár Vádlott úr már saját maga hasznára kalapolja a romavoksot.

molaris 2009.05.22. 13:58:26

@mefisto:
Hideg víz, hidd el. Semmi más, csak hideg víz. Felébred.::))

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.22. 14:45:41

@molaris: Hehe! Lőttél egy telitalálatot! Pont Wake up Hungary a "munkacíme" az új mszp-s alkotásnak.

Arról szól, hogy a szerencsétlen hülye első szavazó Neo módjára bevehet két tablettát. Ha a narancsot veszi be, benácul, elkezd tombolni az utcán, majd börtönbe jut. Ha a vöröset veszi be, nézheti, ahogy épülnek az óvodák.

A film fogadtatása átütő: tagnap óta ezen röhög visítva a blogszféra! :)))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 16:53:17

@Herr SturmLiberator: A romavoks nem ingyen van ám...
Ráadásul KoloBán vékony jégen ugrál. Egyetlen rossz mozdulat és megy a dutyiba.
Nem véletlenül futtatnak büntetett előéletű senkiket szdszék.
Én inkább arra tippelek, hogy 2010ben lesz egy szdsz-mcf(vagy mi is?) közös lista...

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.22. 18:03:36

@TaTa86.: "Én inkább arra tippelek, hogy 2010ben lesz egy szdsz-mcf(vagy mi is?) közös lista..."

Szerintem nem valószínű. Mindig kiállnak értük, de azért liberáliséknál a pártban nem nagyon találsz, pláne nem a vezetőségben cigányt... Nem véletlenül.
Szerintem megint összeborulnak az MSzP-vel. Ez mindkettőnek "jó": a szadesznak azért mert különben végképp 0 az esélye annak, hogy bejussanak egyáltalán, a maszopnak meg minden egyes szavazatra szüksége lesz, olyannyira, hogy szerintem még a szerveiket is eladnák Koszovóban +1%-ért... ;)

HaKohen 2009.05.22. 18:29:53

@mefisto:

A posztod első, a külcsínnel kapcsolatos része frenetikus hatást tett rám. Régen olvastam ilyen szellemes és találó szatirikus episztolát (van ilyen?) Amivel nem azt akarom mondani, hogy te egy pisztollal fenyegetőző szatír volnál!

A belbecs részhez egy árva kritikai nyikkanásom sem lehet. De túl sok energiát feccöltél bele. Épp elég lett volna az idézeteket minden kommentár nélkül közölni.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.22. 20:35:45

@HaKohen: Mefisto barátom már csak ilyen. Ha a pedánsságnak szobrot kéne állítani, biztos ő formálná meg! :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.23. 23:11:05

A hülyeségeket én is gyűjtöm, mindjárt rádtrackbackelem;-))

Különben nagyon illik ez a dizájn a nicknamehez, és nem is gondoltam volna, h ilyen kellemes a feketén fehér betűket olvasni. Ha lesz egyszer egy néger sunásom, akkor tuti rámeszelem a kedvenc verseimet.
:-))

Üdv.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.23. 23:39:20

@HaKohen: Hehe, köszönöm! A "belbecs" rész tudom, hogy ágyúval verébre; de azzal együtt, hogy általában igyekszem visszafogni magam, néha jól esik elővenni a szekrényből a szögekkel kivert háromágú trollirtó baltát, és lecsapni néhány szoci kommunikációs klisét, ami túl közel merészkedik! :)))

@sün!malac69-nek már csak 15-et kell aludni: Erősen gondolkodtam azon a rózsaszín babapopsis pinken is, de ezt a szkint valahogy közelebbinek éreztem. :P