HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2009.09.25. 14:08 Omár

Bond-i idők Magyarországon: Halj meg máskor!

Bizony, az izgalmak nélkül annyira unalmas az élet, hogy már-már belehal az ember. A többnyire "eseménytelen" Nyugaton talán ezért is hódítanak az extrém sportok, a veszélyes kikapcsolódási lehetőségek. De nem Magyarországon: itt a rendszer ellátja adrenalinnal a jó állampolgárt.

A kórházak helyzetének romlásának hírére már fel sem figyel szinte senki: megszoktuk. Megszoktuk, hogy évek óta nem érkezik más híradás az ágazatról, mint hogy leépítenek létszámban, ágyszámban, kórházakban. Nem fontos, mert ugyanúgy látunk mentőket az utcán szirénázni, betegeket ki- és bemenni az intézményekbe, gyógyszertárakba. De ha egyszer mi kerülnénk oda, hogy értünk jönne a mentő? Akkor is ilyen nyugalommal szemlélnénk vajon?

A jövő évi költségvetésben kevesebb, mint ötödét adták meg kórházaknak abból az összegből, amiből zavartalanul tudának működni. Persze mindenki tuja, mi lesz a forgatókönyv: az igazgatók tiltakoznak, a szakszervezetek tüntetnek, és valamilyen csoda folytán a szolgáltatás, az életmentés tovább folyik. Hogy miért? Mert itt, ma, Magyarországon még van olyasmi, ami tőlünk nyugatabbra szinte kizárt: önfeláldozó, ingyenes munkavégzés. Az orvosok, ápolók a mai Magyarország végvári vitézei, akik zsold nélkül is tovább tartják a vonalat, és védenek. Minket.

De meddig viselhető el ez az áldatlan állapot? Az egészségügyi dolgozók sem kapnak ingyen a boltban kenyeret, csak mert ők ingyen is túlóráznak, mentik az életeket. Egyszer le fog állni a gép, és azt nagyon megérzi majd. Mindenki. Vagyis nem mindenki, mert a döntéshozók zöme egyszerűen megengedheti magának, hogy magán úton kezeltesse ki a baját, ergo ő nem igazán érdekelt abban, hogy különösebb eltérés legyen egy kelet-magyarországi kórház, és egy 1917-es caporetto-i szanitécállomás között.

Nem marad hát más az egyszerű honpolgárnak (ha nem tudja megfizetni a költséges kezeléseket), mint nem megbetegedni. Kezd a helyzet lassan hasonlítani háborús front-állapotokra: aki megsebesül, megbetegszik, vajmi kevés esélye van, hogy valaha hazatérhessen, meggyógyuljon. Amíg valaki nem csap az asztalra fent, addig nem is lesz itt semmiféle változás, zöld zászló ide vagy oda. (Azt már láttuk, hogy ha a nép akar valamit kikényszeríteni, akkor két út van: ugyan sokan tüntetnek, de a birka békés többség otthonról böfög a tévé és a Blikk mögül, vagy olyannyira lusták, és nem fogják fel, hogy ma talán még nincs bajuk, de ugyanilyen könnyen holnap már az intenzíven feküdhetnek, hogy ki se megy csak egy maroknyi ember. A végeredményben azért mindkettő megegyezik: magasról tojnak az emberek fejére, egészségére.)

Ugyanakkor a kórházak ellehetetlenítése csak a jéghegy csúcsa: a gondos rombolás évek óta folyik. A legkeményebb offenzíva itt is a mindenki által hőn rettegett Gyurcsány "I'll be back" Ferenc műve volt: az EU-ban egyedülálló, terület szerinti gyógyszerfogyasztási felmérések bevezetése. Ez az első látásra roppant ártalmatlan, sőt, hasznosnak tűnő intézkedés azonban legalább annyira kétszínű, mint kiötlője, vagy az új kétszázas: a felmérések alapján az egyes gyógyszerfajtákból ki tudták válogatni, hogy mi az, amit a leggyakrabban írnak fel az orvosok (ergo melyik a legeffektívebb), és annak el is vették az állami támogatását, áttéve azt olcsóbb, és hatásfokában is jóval silányabb termékekre. (Egy példával élve: nagyanyám egyetlen fajta szívgyógyszert szedhet, és az idáig 400 Ft volt havonta. Amióta bevezették ezt a dicsőséges intézkedést, nem tudja megvenni, ugyanis az ára így már 16.000 Ft!)

Ezek alapján a túlélésre kevés az esély, ha egyszer megbetegszik az ember, és netán nincs elegendő félretett pénze. A kormány segítő tanácsa pedig cselekedeteiben, és az 5 milliárd forintos büdzsében rejlik: halj meg máskor!

43 komment

Címkék: politika kormány kórház tüntetés gyurcsány ferenc egészségügy


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr381406431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.25. 15:11:01

Az egész EÜ rákfenéje két okra vezethető vissza az abszurdisztáni kötelező dilettantizmust leszámítva:

a) TB befizetések. Sokan kevés, vagy semennyi adóval járulnak hozzá a rendszerhez, de haveri alapon vagy "szociális érzékenység" miatt mégis vastagon részesülnek a szolgáltatásokból. Horváth Mengelicáék egyetlen normális lépése az volt, hogy a TB potyautasokat azóta szűrik, cserébe az elkapkodott, átgondolatlan és haveri alapon véglegesített szervezeti átalakítás az felért egy atomcsapással.

b) A MÁV effektus. Azaz az EÜ állami, de közbeszerzéssel (=lopás, mutyi) látják el az anyagi / személyi feltételek jelentős részét. És amikor a sógor cége "takarít", a haver hozza a túlszámlázott gumikesztyűt és Hans-Dietrichtől egy szép merciért cserébe a fölöslegesen legdrágább röntgent szerelik fel... na ott vagyunk, ahol.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 16:20:46

Ezen bizony nincs mit vitatkozni.

Nem tudom olvastátok-e, biztonság kedvéért belinkelem ide is: molnargoreny.blog.hu/2009/03/09/teritett_betli_mikolatol_mengelicaig

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.25. 17:22:07

@TaTa86.:

Na igen, az lesz a móka, a KOMMUNISTA népfrontos múltú Mikola, aki ráadásul benne volt a Hostpinvest mutyiban ( lásd hiteles jobber forrásból www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=224591 ) a végén még EÜ miniszter lesz... na neeeee... majd nem kell meglepődni, ha sokan másfelé rakják az X-et. De csak tessék, ha ez kell (megint) akkor csúnya meglepetés lesz a dologból (megint).

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.25. 21:25:56

@Herr SturmLiberator: Én is kíváncsian várom, hogy mi lesz az egészségügyi tárca sorsa... Valahogy én is szkeptikus vagyok. 20 éve nem csinálnak vele semmi értelmeset. De innen tényleg nincs lejjebb, szóval... kíváncsian várom mi lesz.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.25. 21:36:05

@Omár: jobb esetben ad absurdum a világválság lesz segítségünkre, mert nyugatról állás híján visszakényszerülnek a kireppent szakembereink. Most már ott se válogatósak.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.26. 09:12:06

@Herr SturmLiberator: Ez is elég erősen változó. Az orvosokra még mindig kereslet van, és pl. Németországban most tetőzik majd a mérnök-hiány, ugyanis nyugdíjba megy az a korosztály, ahol igen sok mérnök volt, és most nem állrendelkezésre elég német mérnök.

Nem hinném, hogy a szakemberek jönnének haza, inkább a kisegítőmunkásokból, egyszerűbb foglalkozásúakból építenek le, nem az "agytrösztökből". Azért reménykedek.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.26. 09:24:53

@Omár: na Dájcsland külön eset. A nagyobb bevándorlói versennyel áldott angol nyelvű országokban viszont már nem rózsás, nemrég lapátolták ki Angliából orvos rokonaimat. Az über-orvos paradicsom Svédország, ha a fránya nyelvvel boldogulsz.

Amúgy ebben rejlik egy még nagyobb időzített bomba, a magas szakképzettségű emberek a magyar politikai cirkusz miatt is tudnak és fognak dobbantani. Nekik se Kálámpárok, se Butaházik nem kellenek. Mennek oda, ahol nem csak maaaajd valamikor lesz kellemes nyárspolgári paradicsom.

Scala 2009.09.26. 12:23:51

Két napja megy a Homár(.blog.hu)-on a Szt. János Kórház kivesézése (Budapest Szomáliája és Darfúrja).
Ismerem, mert gyerekkorom óta körzetem, de amit motanában 'tanultam' az félelmetes. Sokan írják ugyenezt a megoldást, ne engedd meg azt a luxust, hogy beteg légy.
Tanultam néhány kifejezést: Hordágy Ágnes, a Dél-Pesti Kórház pedig Dél-tepsi.
Iszonyú hosszú a kommentsorozat, de ha van türelem:
Linkek:
homar.blog.hu/2009/09/24/ordibalos_betegalazas_a_szent_janos_korhazban
és
homar.blog.hu/2009/09/25/homlokarol_hianyzott_a_bor

Majd még leírom a véleményemet, de lehet a kormány az egészséges életmódra szoktatás eme brutális, de olcsó módját választotta? Vagy ez egy nem számított hatás: f***ba a drága marketinggel a magas vérnyomás vagy a mellrák szűrésről, vegyék tudomásul, hogy csak magukon segíthetnek, a pénz az nekünk /másra/ kell.
Szociális jogállam.

Scala 2009.09.26. 12:30:10

Amúgy nem tudom mi bajotok a Mikolával...
De most komolyan... mitől lenne kommunistább, mint a Járai Zsigmond?

Nem emiatt nem a fideszre megy a voksom. Bírom MI-t.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.26. 13:02:55

@Scala:
Mikola? Rühellem a bicskanyitogató kétszínűséget.

a) Nekem ne játssza a "nemzet orvosát" egy olyan krapek, aki a kádári "hazafias népfront" ALELNÖKE volt (ehhez kellett elég vörös segget nyalni, nem ingyen adták). Most meg ő nagy polgár, aha, partizánok is a háború után lettek sokan.

b) lásd fentebb linkelt családi biznisze. Ergo lopás csak az, amit a szadesz csinál, ha ő, az oké. Fenét. Az ország kiárusítása nem pártagsági függvénye, erre ő az egyik pompás bizonyíték. Tudjuk, mi lett a hospinvest vége, ő ebben részes volt...

c) erről itt nem is beszélve: index.hu/belfold/mikola1005/

Vörös múltú köpönyegforgató, annak az úrnak a szolgája, aki éppen megfizeti. És ha benn marad a buliban, akár miniszter is lesz: Orbánt minősíti egyben. Nem működik az az orosz népmese, hogy a cár atyuska jó, csak a tanácsadói rosszak. Az internet hathatósan segíti a választók emlékezetének frissítését. Az pedig nem arra szavaz, aki hülyének nézi...

Scala 2009.09.26. 18:39:15

@Herr SturmLiberator:
Figyi a Hospinvest storyt átnézted alaposan, mert a nagy hisztéria keltés mellett az nem lett volna olyan nagy "lopás".
A népfront dolgot nem tudtam. Ezt még meg kell emésztenem.

Sztem kicsit elfogult vagy, de ezzel nem akarom azt mondani, hogy a Fideszben csak édi göndörszőrű fehér barikák vannak. ---- Ide még írtam valamit, ami nagyon frappáns, de alpári volt, öncenzúra. ----

Mindegy, nagy eséllyel miniszter lesz a Mikola, ha OV alakíthat kormányt.
De nem ő fog.

Scala 2009.09.26. 18:41:01

Ja, a kitüntetés miatt meg ez legyen a legnagyobb baj, nekem ez nem fáj...
Kicsit gáz, az tény, de sztem nagy következtetéseket nem lehet belőle levonni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.26. 21:27:49

@Scala: a kitüntetéses cikk kapásból hoz még sógorkoma privatizációs dolgokat is. Ezek nálam NEM kis ügyek, kibakkerolt arab/brazil diktatúrákban tolják a családi klánt ilyen pofátlanul pozícióba. Nyugatabbra ezért azonnal lemondatják. Itt ez nem történt meg és lett si böjtje 2002-ben. Meg aztán a szinglihordás beszólásnak 2006-ban. De mint egy klasszikus feudális társadalomban / coccalizmusban egyesek úgy látszik örökös jópajtások, elmozdíthatatlanok. 2010-nek nagy a tétje, nem éppen a mandátumba beleőszült mozgó céltáblákkal kéne felvonulni. Eddig se lett siker belőle.

Scala 2009.09.26. 21:59:13

@Herr SturmLiberator: Szingli horda? :-)

Jó, bevallom nem olvastam a cikket, mert a kitüntetés ügyet ismertem... Majd megnézem.
Tudom, 'Bezzeg Svájcban' lemondatják, sőt ő mond le. :-)

A mozgó céltáblával azért mondasz valamit...

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.26. 23:45:44

@Scala: Ejj, azért ne temessünk ilyen korán! És ha nem OV alakít kormányt, akkor ki a fene? Mondj 1 darab reális és ésszerű alternatívát!

Na, ebbőlmég ízes beszélgetések, posztok lesznek, már látom! :D

Scala 2009.09.27. 00:28:55

@Omár: Lehet meg leszel lepve a végeredményen drága. :-)
Mikor lesznek a vál-ok?
A kv kutatásoknak nem hiszek. Alternatíva nincs, csak matematikailag lesz geb**sz.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.27. 01:32:22

@Scala: Nem hiszem. De azért én se kiabálok el semmit, mert ebben az országban bármi megtörténhet, és általában a rosszabbik elképzelhetetlen viselkedik így... De: Ahogy hírlik Gyurcsánnyal akarnak kapányolni? Az az ember maga az anti-népszerűség..... Hát. Nem tudom. Itt azon og meni a verseny, ki múlja kevésbé alul a másikat...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.27. 08:20:22

@Omár: aham, lásd "rosszabbul kampányolunk, mint 4 éve"

de ha tényleg annyira hülye az mszp, hogy fletót beveti a választások előtt, akkor sima ügy, zakóznak, mint legutóbb a szadesz és ismét egy gonddal kevesebb

Scala 2009.09.27. 15:31:56

@Omár: @Herr SturmLiberator: GyF??? :-D
Az tényleg bukta.
De nem ennyire ostobák, bajnai lesz az arc. Folyton ezt magyarázom, mért nem figyeltek? :-)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.27. 17:11:19

@Scala: Szili vagy Gráfra tippelek, Bajnai megy vissza a libamilliárdokat számolgatni, vagy dobbant apuci után Bécsbe, ahol nem kell könnyed, avagy kuruc számonkéréstől félnie.

Scala 2009.09.27. 23:31:30

@Herr SturmLiberator: Nem is tudtam, hogy bajnai papa Bécsben. :-D
Nem hiába járok ide!
Szili... Neeee.
Gráf: nem hiszem.
Majd kiderül. ;-) Lassan jöhetne a fogadjunk post a témában.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.27. 23:39:14

@Scala: Esküszöm lesz, csak meg kell fejtenem azt a nyavajás szavazásos admin-dolgot... Nem egyszerű: a blog.hu segítségen kb. enigmával kódolva van leírva....

Gráf+Szili szerintem sem lesz, ez csak a korai beetetés, hogy a sok rossz után "jobbal" rukkoljanak ki.

Scala 2009.09.28. 08:26:14

@Omár: Egyetértés a beetetés témában. Már hónapok óta a legkülönbözőbb nevek kerülnek elő. Némelyik egyenesen megaLOL...

Írhatsz a blog.hu adminoknak, ha már tudsz konkrétat kérdezni... :-D
De ha kell megkérhetek egy ismerős bloggerinát, hogy írjon e-mailt a témában. ;-)

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.28. 13:17:42

@Scala: Ez fantasztikus lenne, és nagyon szépen megköszönném! :)

Vissza a témára: a Bajnai előtt is rosszabbnál rosszabb verziók keringtek (Bokros... muhahahhahahaa!), aztán ez lett. Pedig a nyakamat rá, hogy már az elején tudta Ferike, hogy kit akar oda. Ez többnyire a Bólogató Jánosok országa, a legjobb politikus a Keller, Bajnai, Szijjártó, meg a többi, egyéni gondolkodásra képtelen katona...

Scala 2009.09.28. 16:40:41

@Omár: Abszolút így látom én is, már rángásom volt a nap, mint nap felmerülő lehetséges me. jelöltektől. Egy éve lehetett tudni, hogy bajnai lesz.

És ne tudjátok meg, a főnököm egy barátjának a neve is szóba került, ez már csak arra ment, hogy legyezgesse a hiúságukat... 'Felkértek, de hát nem vállaltam, nincs nekem erre szükségem... Pláne ebben a helyzetben... '
Grrrrr. :-(((

Scala 2009.09.28. 16:41:23

@Omár: A mailt illetően pedig intézkedem. ;-)

HaKohen 2009.09.29. 14:57:20

@Omár:

Bocsánat, hogy csapos közbeszól:

Tudom, hogy időnként nézeteltérünk veled, de szabadjon megjegyeznem (copyright by Torgyán), hogy Bajnai sztm nem bólogatójános - ellentétben egyéb úriemberekkel és -asszonyokkal.

Neki elég sok esze van (a libákról már illene leszállni, nagyon gáz), amire a válságkezelői kormányfősége is látszik utalni.

Mindebből az is következik, hogy tudja: veszett fejsze nyele lenne 2010-ben maszopos minelnjelöltként indúnyi a választásokon. Ahol sztm is a fityisz lesz a befutó, ha túl sok illúziót nem is kéne kövérre hízlalni.

Ha Bajnainak lennének is (és mér ne lehetnének?) politikusi ambicióji, annyi esze télleg van, hogy nem 2010-re, hanem 2014-re edz. Már ha egyátalán. Mer ha nagyon sok esze van, akkor elmenekül a politika közeléből. Ez a vízválasztó - vagy választóvíz. (Nem kívánt törlendő.)

Bisztos lesz a maszopnak minelnjelöltje - a "futottak még" csapatból. Pölö: Scala főnőkének a baráttya.

(Bocs a sok képzavarért.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.29. 15:09:58

@HaKohen: Ez egyébként tény. Bajnai egyrészt intelligens, másrészt valóban nem bólogatójános. Kár, hogy Gyurcsánnyal kezdett el politizálni a KISZben, és egy erkölcstelen gazember lett belőle.

Az is biztos, hogy az mszps politikusok közül(, akik egy ingyenszendvicsért képesek leutazni a költségtérítéses autóval 200 kilóméter, true story) igencsak kiemelkedő.
De hát aki örömlányok közé kerül megszeretkezik...

Scala 2009.09.29. 17:10:19

@TaTa86.: az ingyen szendvicses történet brutális!!!

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.29. 22:15:38

@HaKohen: @TaTa86.: Emberek! Álljunk meg egy szóra!

Azt én se szeretem, ha valakit csak a pártállásától fogva elkönyvelünk alapból valaminek, de azért azt fenntartom, amit Bajnairól írtam. Sőt!

Szerintem gerinctelen ember, és az ilyen messze nem okos, vagy intelligens. Attól, hogy sorozatban bebuktatott cégeket, '87 óta, amit eleinte a közvetlen pártsegítséggel megtehetett, utána meg közvetett (törvénykezési kiskapu) segítséggel, még nem fog érteni a gazdasághoz (ahogy Gyurcsány se ért...). Attól, hogy LOPSZ pénzt, még nem fogod megtanulni, hogyan lehet TISZTESSÉGESEN pénzt KERESNI. (A "pénzkeresési" módszere pofonegyszerű, én az ilyen csalásokra vagyok specializálva -természetesen nem az elkövetésre...)

1. Az, amit most művel, egyértelműen Gyurcsány végső, agyament ötleteinek a végrehajtása, ezt mindenki tudja/látja. Ergo: bólogatójános.

2. Szerintem egy rossz kiállású férfi, jelentéktelen, amit a viselkedésében, testbeszédében is hordoz. Ez nem túl jó pont egy vezető politikusnál. Emellett egymásnak ellentmondó gazdasági intézkedéseket hoz, amik így csak mélyítik a válságot, ergo ehhez sem ért.

3. Amikor senki nem akarja elvállani, hogy egy bukott, utált párt utált miniszterelnöke legyen, akinek meg kell hoznia a legnépszerűtlenebb intézkedéseket... Nos, ez intelligenciára vall? Szerintem inkább hülyeségre...

Scala 2009.09.30. 01:27:18

@Omár: A nem ért a gazdasághoz és nem jó üzletember, (pont mint GyF) így igaz!
Gerinctelen: szintén igaz.
1. pont, hogy GyF és főként D.K. meghosszabbított keze: abszolút így gondolom én is.
Ebben az országban az történik, ami az Apró vérnek jó.

A többiben megértelek, és jó, hogy így gondolod, csak nem egyezik meglátásod a többséggel. B.G. szerencsés kinézetű, ellentétben Gy.F. idióta, uborkafejű, idétlen arisztokratizmusával (nincs neki, csak a kinézete), bajnai aranyos fejű. Nagy, sőt hatalmas különbség!!!

Ne tudd meg hányaktól hallottam már azt, hogy bejön nekik, pusztán csak a virgonc kissrác allűr miatt.

Medgyessynek volt egy másik, szintén kedvező allűrje, amíg nem kellett sokat beszélnie, ugye...

Testbeszéd: jobb, mint a ferié, ergo haladás.
Gazdasági intézkedések: naná, hogy nem ért hozzá!

Én láttam élőben a pasast, héja benyomásod lesz tőle. Picike, de van benne valami... nagyratörő. A nő magasabb amúgy, de nem zavarja őket.

Még térjünk vissza arra, mennyire vesztes az ember és a párt.
Pl. ma olvastam, hogy kezd eléggé feljönni.
Lesznek itt meglepetések, higyjétek már el.

Off: mail ment szavazás témában, mefistonál keressétek. :-)))

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.30. 05:49:37

@Scala:

Hát.... az amstetteni rém is kapott a cellába szerelmesleveleket. Nagyon sok a hülye ember, aki mindenkibe szerelmes, aki feltűnik a képernyőn

Valahogy én ezeket sosem tudtam meglátni, mert én más mércével nézek egy politikusra, mint egy átlagemberre.... Na, mindegy.

A kicsi, de feltörekvő, tehetséges... az nálam Napóleon, így itt is kilőve! :)

Off: a mailt köszönöm!

Scala 2009.09.30. 07:47:24

:-)))
A tehetségest kihúzva viszont már lehet a bajnai... :-D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.30. 17:04:38

@Omár: "Nagyon sok a hülye ember, aki mindenkibe szerelmes, aki feltűnik a képernyőn."

Erről eszembe jut egy klasszikus: "Ennyi erővel rajonghatnának egy kínai völgyzáró gátért is, hiszen az sokkal drágább, mint Rinyaldócska, ráadásul egy picit kevésbé pojáca. "

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.09.30. 23:32:44

@Scala: Még annyit hozzátennék, hogy az a kitétel Gy.F.-re, hogy "arisztokratikus megjelenésű", merően sértő rám nézve. Elnézést, csak kicsit önérzetes vagyok, és nemesi mivoltom miatt ki kell ezt kérnem. Ez az ember egy vonásában sem hordozza a nemesség jeleit. Hórihorgas lehet egy pékinas is... Tessék megnézni egy ízig-végir nemes embert, és látni fogjátok, miről beszélek.

Kicsi katicabogár · http://kicsikaticabogar.inda.hu 2009.10.05. 19:28:12

@Omár: Szerintem Gy. F. nem arisztokratikus kinézetű, hanem mind a mozgása, a mimikája és a gesztikulációja is olyan, mint egy igazi selyemfiúnak, ő is pont úgy próbál finomkodni. Azt hitték, hogy a kis szemüveg majd elrejti a kis idióta fejét, hiszen már a bölcs nagypapinak álcázott taktika sem jött be a Medgyess(y) pitével, pedig lássuk csak be, igencsak próbálkoztak....
Kíváncsi leszek, hogy a legújabb verziószámú egyed meddig marad funkcióban és mikor mondja azt a rendszer, hogy elavult....

Kicsi katicabogár · http://kicsikaticabogar.inda.hu 2009.10.05. 19:29:11

@Omár:
OFF: már megvan, kiderült, hogy elavult a böngésző...ne haragudj a levélért...

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.05. 19:45:24

@Kicsi katicabogár: OFF: Semmi gond azért vagyok! :D

ON: Azért Feri több itt, mint bábu,szerintem ő (ha nem is az egyetlen, de legalább az egyik) bábjátékos...

Kicsi katicabogár · http://kicsikaticabogar.inda.hu 2009.10.05. 19:58:44

@Omár: Gondolod, hogy abba a csöpp kis fejbe belefért valami ész is?:)
Éshogy a szemüveg nem az álca része? Bár mindazok a dolgok, melyek lenyúlattak az államkasszából egy ép eszű emberre vallanak..... (nem is olyan rossz meglátás)

Kicsi katicabogár · http://kicsikaticabogar.inda.hu 2009.10.05. 20:32:56

A gyógyszerekről meg csak annyit, hogy mindig is visszaéltek az emberek pénztárcájával, hiszen az orvosok általában a drágábbik szert írják fel... És sok patikában mégcsak nem is tájékoztatják az embereket az olcsóbbakról, pedig ez kötelességük lenne (hatóanyag ugyanaz, csak a lejárt 20 éves licensz-szerződés után más gyárak olcsóbban, más névvel és formátumban gyárthatják-itt is megy a harc a vásárlókért, nem pedig a betegekért)......szóval már az egészségügy is csak a pénzről szól, hiszen beteg ember mindig lesz, mindig lesz olyan, aki az egészségéért képes lesz fizetni, szóval megtalálták az aranybányát.... a tőkeközpontú betegellátást, de ha még a színvonal növekedett volna....
Szóval szegény beteget még az állam is húzza...

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.05. 21:09:57

@Kicsi katicabogár: Éppen az államnak kéne ugyebár gondoskodnia affelől, hogy beruházások ismegvalósljanak, ne csak a tőkeszivattyú... De egy ilyen korrupt országban....

Azért a legtöbb orvosra ez nem hinném, hogy jellemző lenne, aki meg akar tollasodni, már régen kiment külföldre, ahol egy ápoló többet kap fele annyi munkával, mint itt egy főorvos...

Kicsi katicabogár · http://kicsikaticabogar.inda.hu 2009.10.05. 21:26:36

@Omár: De hidd el, ez így van, utólag visszanézik a receptekről, hogy melyik orvos mit ír fel... általában az első szabadalmaztatott gyógyszereket írják fel, hiszen az már bevált, ill. az él a köztudatban, pedig lehet, hogy már van olcsóbb változata. Emiatt azt hiszem 4 vagy 5 éve indult is egy kampány: Kérje az olcsóbbat, vagy valami hasonló szlogennel.
Azok az orvosok, akik tényleg jól akarnak járni, azok elhagyják az országot, ez tény és való, de ilyen hozzáállással nem lesz előrébb az ország, habár én meg tudom érteni őket maximálisan. Amikor egy ember 16 órát lehúz úgy, hogy minden pillanatban toppon kell lennie....és a fizetése? na jó azt inkább nem is részletezném.. Ahogy egy péterfys ember mondta: "sok ember végez ott társadalmi munkát, minden pénz nélkül..."

Nem megítélni akarom az orvosokat, mindenki élniakar, méghozzá mindezt megfelelő színvonalon, csak vannak, akik ezt megtehetik, és vannak, akiknek a pénztárcája bánja emiatt.(gondolok itt nagymamádra)