HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2010.01.14. 16:03 Omár

Terrortámadás a magyar társadalom ellen

A napokban érdekes hirdetőcetliket láttam utcámban minden autó szélvédőjére kihelyezve, "SÉRELMEK A PSZICHIÁTRIÁN" címmel. Rögtön támadt egy sejtésem, hogy ezt vajon honnan fújta ide a szél, és lám...

Igazam lett. Bizony, a szcientológusok keze van a dologban. A röpcédula arra bíztat, hogy a "sérelmeket" jelentsék be nekik, -persze nem a szcientológiai "egyháznak"-hanem az "Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány"-nak. Aki kicsit utánakeresgél, rögtön megtalálja, hogy ez a nemes alapítvány a szcientológusok egyik fedőszervezete.

Hogy ki miben hisz, nem az én dolgom, még ha nevetségesnek tartom, akkor sem ítélem el. De azt, hogy esztelenül nekirontanak a pszichiátriai intézeteknek, és ezzel a társadalmat veszélyeztetik, nem nézhetem tétlenül. Nem érdekel, egy vallás miként magyaráz meg jelenségeket, magatartásokat, vagy bármilyen történelmi, történeti eseményt, az emberi élethez és a társadalom biztonságához nem nyúlhat!

Az elmúlt időben több olyan súlyos bűncselekmény is megtörtént, amelyeket pszichiátriai kezelésre szorulók követtek el, zavart elmeállapotban. Ez az emberi szellem igazi szabadsága, ugye? Ennek az alapítványnak semmi más célja nincsen, mint hogy beüsse az utolsó szöget a magyarországi piszichiátriák koporsójába. Az igazi kérdés az, hogy mikor tesz már végre valamit ezellen akármelyik kormány vagy akármelyik párt is?

Ideje lenne az asztalra csapni: az ember élete a legnagyobb kincs, és aki ezellen tesz, akár közvetlenül, akár közvetve, az bűnös! Jó lenne szélesebb spektrumban szemlélni a nyugati történéseket ebben a kérdésben is: mikor érünk el arra a szintre saját magunk és egész társadalmunk érdekében, hogy az emberi butaságnak törvényi gátat szabjunk?

26 komment

Címkék: társadalom szcientológia pártok


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr881672246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 16:25:17

"Hogy ki miben hisze, nem az én dolgom, még ha nevetségesnek tartom, akkor sem ítélem el."

Naaaaa!
És még te hívod magad Omárnak? Csalódnom kellett benned! XD

Egyébként ez a szcientológia mennyire kemény cucc? Mármint úgy vagyok vele, mint a nemzeti baloldallal: beszélnek róla itt állandóan, csak én még nem találkoztam vele soha.
Ti ismertek szcientológust? Mennyire terjedt ez el? Vagy csak felkapta őket a média?

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 16:45:00

@TaTa86.: "Naaaaa!
És még te hívod magad Omárnak? Csalódnom kellett benned! " Sssss! Ez a pc-része! :-DD

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 16:47:10

@TaTa86.: Vannak jópáran, én személyesen ugyan csak kettőt ismertem meg eddig, de pl. a nagykörúton is van a Blahánál egy "ingyenes stressz-vizsgálat" feliratos "boltjuk"... Ha a lobbijuk nem érte volna el, hogy bezárják a legtöbb pszichiátriai intézetet, nem is érdekelne, hogy Xenu nagyúr évmilliókkal ezelőtt mit gonoszkodott az univerzumban, az se érdekelne, hogy apostolnak egy szci-fi írót tartanak...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 17:06:05

A szcientológia "egyház" a south park tolmácsolásban emitt:

www.youtube.com/watch?v=T7EEOMbBIO8

És bizony pölö a németeknél nemzetbiztonsági megfigyelés alatt állnak 1997 óta...

Elterjedtségük: a wiki szerint nálunk kb 5.000 ember kajálta be, míg a már hivatkozott németeknél 12.000, az USA-ban 45.000. Azaz nálunk aránylag jól állnak. Benn vannak az MSZP-ben is (pölö Kópiás Gábor, érdemes rákeresni...)

Az NBH évkönyveiben a cicientológia visszatérő gyanús szervezet, a Fidesz/KDNP Simicskó nyomán álvallásnak tartja az egészet:

"A nemzetbiztonsági bizottságban foglalkoztak a szcientológia egyházzal?
– Annyit mondhatok, hogy az NBH évkönyvben megjelent témák rendszeresen felmerültek a bizottság ülésein.
Milyen kritériumok alapján minősül nemzetbiztonsági kockázatnak valamely szervezet?
– Ahol mondjuk hazugságvizsgáló gépeket hoznak be, hogy a híveket bevizsgálják, ahol több száz kérdésből álló, a lelki-, magán- és üzleti életére vonatkozó kérdést tesznek fel, majd adott esetben mindezt felhasználják, ott nem hiszem, hogy valós egyházi tevékenységről van szó. Mint ahogy abban az esetben sem, ha valaki azért alapít egyházat, hogy adót takarítson meg.
Adót azonban sokféle módon csalnak bármiféle vallási köntös nélkül, ezért kérdezem, hogy honnantól számít egy tevékenység nemzetbiztonsági kockázatnak?
– Ott húznám meg a határt, ha a szervezet olyan mértékben terjeszkedik, ami a magyar gazdasági életet is jelentős mértékben átszövi, ráadásul az emberek gondolkodásmódját pszichiátriai módszereket alkalmazva befolyásolja, szétzilál családokat. Ezek már igen komoly nemzetbiztonsági kockázati tényezőnek számíthatnak, bármilyen szervezettel, társasággal kapcsolatban. Én nem mondom, hogy ez egy az egyben megállja a helyét a szcientológiával kapcsolatban, és nyilvánvaló, hogy jogállamban egy ilyen állítást bizonyítani is kell.
Tud-e arról, hogy indult ellenük büntetőeljárás Magyarországon?
– Nem tudom. De a világ számos országában indult, és jellemzően gazdasági természetű bűncselekményekkel kapcsolatban. "

Bezony.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 17:12:20

@Herr SturmLiberator: Persze, de azért nem gyanús, hogy a pécsi eset után az eszébe se jutott a Fidesznek, hogy azzal vádolja a kormányt, hogy nem tesz a szcientológusok agyament, nemzetrontó tevékenysége ellen? Valami azt súgja ott is akad egy-kettő...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 17:18:58

Tehát ha jól értelmezem, a pszichiátriai kezelés alatt álló (állt) ÉS sérelmet szenvedett - tehát a kétszeresen is hátrányos / veszélyeztetett helyzetben lévő - emberekre szeretnének rárepülni. Aranyos!

Nálunk is volt egy ilyen bolt: varázslatos köveket, meg krémeket, meg masszőr-terápiákat árultak. De a kirakatban méter magasságban álltak az L. Ron Hubbard könyvek, azt a jónép meg nem hülye.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 17:20:38

@Omár: Stop! A pécsi eset után örülök, hogy csak a Simicskó volt annyira agyament, hogy a srác temetése előtt belekeverje a politikát a történetbe!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 17:26:15

@Omár: tekintve, hogy Mengelica szétbaszta a rendszert, pár cicientológia matrica nem elég nagy ügy a napi retorikának.

Sebaj, slampos katolikusként úgyis tudom, milyen finom dolog az inkvizíció holmi eretnek/pogány eltévelyedettek ellen... na gyeeeeertek kis tomkujzok a máglyára, nem fog fájni és a lelket is tisztíccsa :)

Corry 2010.01.14. 17:35:46

Megnéztem a weboldalt, pl. a visszaélés listában a legújabb eset 2005-ös. Oda kell figyelni a dologra, de szerencsére még nem szedték össze magukat. Talán.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 18:26:40

@mefisto: Ok, nem rögtön, de el kéne gondolkozni ezen, de sürgősen! A betegeknek pedig joguk van az ellátáshoz! Egy korlátozottan vagy teljesen cselekvőképtelentől meg tudakold meg, hogy elnyomva érzi-e magát a felügyelete miatt... ezt nem kommentálnám.

@Corry: Annyira már eléggé, hogy pár éve lefejezték a pszichiátriát: bezárták a budai központot, és az országban még több ilyen intézetet is, így az állam nem tud mit kezdeni az ilyen szellemi problémával küzdőkkel, csak azért mert ezen szerencsétleneknek szerint töbmillió éve orvul idehurcolt és leölt űrlények lelkei lakoznak az emberi testben, és ezért érez magában zavarodottságot, kételyt; ezen segítendő, ők ellenzik a pszichiátriát, ami szerintük erőszakkal nyomja ezt le az emberben.... Kész agyrém!

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 21:14:03

@Lombroso/arax: Akkor miért nem tesznek ellene? Ez nekem kifejezetten bántja a lelkivilágomat...

Scala 2010.01.15. 16:11:25

2000-ben láttam az első ilyen szórólapot, egy asszott néni testt lefogó két ápolót ábrázolt, olyan környezetben, mai nem magyar kórházra jellemző, azaz full jóldesignolt ágy és kórterem. Na szóval érdekes amit @Herr SturmLiberator: összeszedett nekünk infóban.
Már értem az OPNIt is miért hozzátok össze mindig velük, bár hangsúlyozom, ott a telekre is ment a játszma! És innentől az egészet megérthetjük: vallás, mai a pénzre hajt, alapítványokat és stb. hoz létre, vitamin bizniszt. És a kormánynak ha jól jön üzletileg, akkor teret engednek neki jobban. Amúgy nem bántják. Szép törtnet.

Blahán engem is leszólított egy éve egy szőke, kicsit t túlsúlyos egyed ott a bolt előtt, mondtam, hogy Nem. És az egészet hülyeségnek tartom. Nem erősködött, de kicsit meglepődött a derűs nyugalmamon.
Amennyi elesett, önbizalomtépett ember van ma a főárosban, persze hogy tudnak meríteni.
A sajtó szállt rájuk, Tóta W. blogot tart fent erre külön... nem tudom személyes tapasztalat miatt-e. A lényeg, sztem a sajtónak kellene őket kicsinálni, Tom Cruise bácsit sem sajnálja megtépázni néha az ottani.
Örülnék egy feltáró oknyomozásnak a témában & hitgyüli dettó.

Scala 2010.01.15. 16:14:04

mai=ami; s a többi elírásért is bocs.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.15. 16:59:52

@Scala: Otta pont az összes ilyenszekta ellen hathatósan fel kéne lépni, mert ezek a lehető legocmányabb módon rabolják el a hozzájuk tévelygő gyenge emberek magánszféráját, korlátozzák jogaikat. És mindezek mellett még kifejezetten agresszívak is, úgy gazdasági, mint civil értelemben.

Scala 2010.01.15. 18:03:01

@Omár: Így igaz.s sajnos nem kevs pénzhez jutnak állami forrás + az emberek megsarcolása, ilyen-olyan manipulációval.
És ott nem az annyit adsz, amennyit gondolsz elv megy, nem ám!

Legalább elmondhatjuk, hogy ez nem csak itthon megoldatlan, persze azért szép magyar színezettel holtpontra és taccsra vágva évek óta, ahogy azt kell. :-(

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.16. 15:04:35

@Scala: Persze, ezt tudom. Olyan szinten leszabályozzák az ember életét, hogy az elképzelhetetlen. Nem egy közűlük még azt is kiadja ukázba, hogy kit kell elvenni.... Kész vicc, hogy nem a sitten rohadnak az ilyen szekták vezetői. Meglátod, még 10 év, és követelni fogják, hogy a történelmi egyházakba bevegyék őket...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.16. 16:28:13

@Omár: Az a nagy baj, hogy nincs normális csőcselékünk.

Akkor az ilyen szektavezéreket szépen meglincselénék, és miközben mi eztkávénkat szürcsölgetve elolvassuk a neten, egy "ejnyeb-bejnye, milyen gonosz ez a csőcselék?" kíséretében szépen megoldódna a probléma.

Ehelyett mi van? Az van, hogy a csőcselék nem figyel oda magára, simán ki lehet szakítani akárkit a közösségből, és ezt az ilyen szervezetek meg is teszik.
Már ha ugye lenne közösség.

Scala 2010.01.16. 19:44:08

@TaTa86.: :-DDDDDDDDDDDDDDD
Feszt megoldódna, igaz! ;-)
@Omár: Én is félek a jövőtől, és a történelmi egyház fogalom (+ami vele jár) teljes devalválódásától.
Nem így kellett volna lennie. és mirt hagytuk, hogy így legyen???

phaidros 2010.01.18. 00:11:37

Nem néztem utána, de rögtön ahogy láttam nagy összegben fogadtam magammal, hogy a scik állnak a háttérben. Holnap veszek is magamnak valamit a nyereményemből. :)

phaidros 2010.01.18. 00:12:06

Kiváncsi vagyok az OPNI bezárásához mennyi közük volt.

Scala 2010.01.22. 03:32:58

Na itt van egy tényfeltáró (utálom ezt a szót), saját élményeken alapuló jó kis blog:
objektivszcn.blog.hu/

Ért hozzá.
Nem tóta w. szint.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.22. 09:07:12

@Scala: Megnézve, kultiválva.

@phaidros: Nem is kevés. Az ő többéves lobbijuk terméke. Egy apró mellékzönge: "szcientológia". Hm. Miből rakhatták össze? Scientology fordításban kb.: "tudományság". Ez meg a tudomány... épp hogy minden racionalitásnak ellentmond.... Kész röhej, de nem lehet rajta röhögni, mert lám: ilyen böszmeséget is véghez tudtak vinni!

Scala 2010.01.22. 09:47:06

@Omár: Sok újdonságot megtudni a blogból, és a nevek+ a lobbizásuk módja is sokat mondó...
Flagship...

Scala 2010.01.22. 09:52:26

Most mondja a zénuram, hogy dr. Lenkei "summacumlaude" Gáborhoz kötk az OPNI bezáratásának 'projektjét', a telket is ő szerette volna.
Ő is szerette volna.

De már Lenkei international a vitamin cég; mert Szlovákiában lett bejegyezve. :-DDD
részletek: objektivszcn.blog.hu/2010/01/21/lenkei_visszavonul