HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2010.02.08. 07:38 Omár

A mentelmi jogról röviden

A mentelmi jogra úgy tekintenek mostanság sokan, mintha a Joker lenne a pakliban, az utolsó esély, hogy megmeneküljenek. Tegyük tisztába!

A mentelmi jogról a képviselők jogállását szabályozó 1990. évi LV. törvény rendelkezik. Ennek alapján a következő passzus: "A képviselő bíróság vagy más hatóság előtt - megbízatásának ideje alatt és azt követően - nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá a megbízatásának gyakorlása során általa közölt tény vagy vélemény miatt." A későbbi számos jogértelmezés volt az elsősorban, ami kiterjesztette, és amelyekkel elérte mai kiterjedését: vonatkozik minden büntetőjogi- és szabálysértési eljárásra.

A törvény a 7. §-ban határozza meg a mentelmi jog időbeli kezdetének helyét: eszerint a megválasztás napjától és. Ezen felül kiterjeszti egészen a hivatalos jelöltség napjáig.

Az idáig említettek azok, amiért ez lebeg többek között Budaházy György szemei előtt is. De...

De nem szabad elfeledkezni arról, hogy a mentelmi jog magában csak egy időleges dolog. Egyfelől a mentelmi jog felfüggesztéséről az Országgyűlés dönt, 2/3-os szótöbbséggel, másrészt a mandátum lejárta után csak a képviselőség alatt mondottak, valamint az akkor leadott szavazatok miatt nem lehet perbefogni az ex-képviselőt, a mentelmi jog keletkezését megelőző időszakra ez már nem vonatkozik: minden megy tovább.

A fent említett delikvens tekintetében azt hiszem ezen utolsó lehetőség vizslatása nem is fontos: egyrészt kétlem, hogy elég kopogtatócédulát össze tud gyüjteni, (hol él 750 szélső-hibbant egy választókerületben...?) másrészt hogy egyéniben nem nyer, az szintén biztos. Így ezt a kérdést az ő esetében én tárgytalannak tartom. Az egésznek annyi hasznát venné, hogy a jelölésétől számítva a választásokig szabadlábon maradhatna, és megkímélnék az eljárától. Időlegesen. Április végétől minden menne tovább.

Azért legyünk mókás kedvünkben, és tegyük fel: bejut a Parlamentbe! Az Országgyűlés szerintem a Köztársaság fennállása óta először szavazna együntetűen, a két oldal kb. habzó szájjal mosolyogva sandítana egymásra...

A másik két illető, akiknél felröppent a hír: "Barna bácsi" és az OCÖ fekete csillaga, Kolompár Orbán. Ez utóbbi esete egyszerű és világos, és annyira szánalmas, hogy nem is foglalkozok vele. Barna bácsi esete viszont érdekes.

 

Gondolom mindenki tudja, ki ő: az idős úr, aki árammal védte veteményesét, és ennek során az egyik tolvaj meghalt. (Az üggyel most nem foglalkoznék behatóan, a margóra csupán annyit jegyeznék meg, hogy ebből pl. Németországban eljárás sem indult volna, mivel a magántulajdon ott tényleg szent, és ha más eszköz nem áll rendelkezésre, akár a jogsértő életének elvételével is megvédhető az.) Az ő jelölése szerintem roppant nemes dolog, mivel józan igazságérzettel már rég kegyelmet kellett volna neki adni. Ettől függetlenül szinte esélye sincs arra, hogy bejusson: mivel az őt jelölő "szervezet" egy eléggé lokális, és kis volumenű képződmény, ezért ha helyi szinten nem tud egyéniként bejutni, akkor listáról nem is érdemes beszélni (mivel azt amúgy sem tud egy csak egy helyen jelenlévő szervezet állítani).

Kérem, minden fenti nevezettnek észre kéne vennie, hogy ezt a játékszert nem nekik találták ki, és szerintem jó lenne, ha nem hergelnék vele az amúgy is frusztrált, gondolkodó részét a magyar társadalomnak.

Amúgy meg ha így menne a dolog, akkor lassan vissza is érnénk a demokrácia gyökereihez, az ókori Görögországhoz: bevezethetnénk az online cserépszavazást, és évente egyszer dönthetnénk 5 emberről, hogy kit ne üldözzünk 4 évig, és másik 5-ről, hogy kit üldözzünk (el).

47 komment

Címkék: választások társadalom mentelmi jog budaházy györgy társadalmi bűn


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr31738302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.08. 08:58:40

"hol él 750 szélső-hibbant egy választókerületben...?"
Héé, fasisztázunk?:) Kikérem magamnak:P. Akkor szabad narancs-seggűzni is? Egyébként meg fogsz lepődni milyen sokan szélső-hibbantak egy választókerületben.
Én nem ítélném el Gyurit azon felül, hogy évek óta tartó küzdelme után pont most csinál segget a szájából. Egyszerűen már hiányzik neki a családja. Teljesen emberi okok vezérlik a cselekedeteit. Borzasztó volt látni a kislányát a videón.
Kolompár Winettuéket meg ne emlegessük már egy lapon vele. Az meg egy szégyen, hogy a bácsika még nem szabad.
Amúgy meg Gyuri tudja, hogy ezzel csak rövid időre jöhet ki, de neki elég lenne szerintem 1 nap is, ha a családjával tölthetné.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.08. 09:01:18

OFF:Hohó most látom:). Kösz, hogy kitettétek a linkünket:). Mi is megtettük már.ON:

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 09:35:10

@Bemmbemm: Hát, kérem, indokoltam itt bárkit lehet szídni! ;-)

Amúgy persze "sok" "szélső-hibbant" van, de a pár vagy pár 10 nálam nem szám. Ezt amúgy azokra értem, akik tényleg elhiszik, hogy Budaházy megérdemli ezt a felhajtást, meg a politikai fogolynak való beállítását. Persze tisztességes eljárást érdemel, de azért álljon meg a menet, nehogy már tényleg megsimogassuk még a buksiját is. Bár személy szerint én nem hinném, hogy terrorista lenne, szimplán csak egy buggyant city-szittya.

Kolompárnál írtam is, hogy nem vagyok hajlandó foglalkozni vele.

levee 2010.02.08. 10:55:36

Erről már mi is akartunk cikket írni, de megelőztél. :-) Épp a napokban kapcsoltam a HírTV-re ahol Csintalan osztotta az észt a mentelmi jogról egy nyuggernek, meg arról, hogy amúgy a mentelmi jog nem egyenlő a büntetlenséggel. Nem mellesleg Buschnál voltam büntetőből vizsgázni, ahol ugye öt fős versenyvizsgák vannak, és az egyik csoportja nem tudta, hogy mikor dormit, azaz nyugszik az elévülés, úgy szakajtotta ki mind az ötöt, mint macskát szarni. Ezzel csak azt mondom, hogy tényleg úgy tűnik, hogy még azok sincsenek ezzel tisztában, akiknek kellene. Az viszont ijesztő, hogy lassan kezdünk visszaélni a jogalkotó(k) eredeti szándékaival...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 11:10:35

@Bemmbemm: "Akkor szabad narancs-seggűzni is?"

Gondolom az lejött, hogy fideszesként megtartottam magamnak a jogot, hogy a Fidesz esetleges hülyeségeit ott, akkor, és olyan mértékben kritizálhassam, ahol, amikor, és amennyire csak akarom. :)

levee 2010.02.08. 11:16:26

@mefisto: amúgy Budaházyt utálom, nekem nem fér össze az entellektüel elvárásaimmal, mégis a lecsukatását nem fogadom el. Egy normális országban az a minimum, hogy házi őrizetben lenne, már ha a BKV vezért és a Ragyás Tóni gyilkosát is ott tartották. Budaházy azért akkora bűnöket nem követett el, egyértelmű a politikai indítéka a bebörtönzésének. A harmadik, az amikor az alkotmányos rend megdöntése miatt állították bíróság elé...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.08. 11:17:33

@Omár: Javíts ki ha tévedek, de én úgy látom, hogy ez egy Tomcat-ügy 2. A hatalom teljesen önkényesen mindenféle bizonyíték nélkül bekaszlizott valakit, és a dutyiban tart majd egy éve.
Én marhára nem szeretem Budaházyt, sőt egy szánalmas nemzeti celepnek tartatom, de ettől még a tény tény: ő, és a többiek politikai foglyok.

Az egyik haverom úgyis megkért, hogy kopogtatózzak a XIkerben, hát fogok gyűjteni Budaházynak is. Egyébként szerintem simán össze fog gyűlni.

Az egésznek különös zamatot ad, hogy ezzel Drazsé pofájába lehet röhögni. Azt pedig nem hiszem, hogy ezzel a patkány bandával szemben, akármilyen jogállami normát el kéne várni. Igen, visszaélnek a mentelmi joggal, de azért lássuk már az arányokat, főleg úgy, hogy senkinek nem fog ártani az, hogy Bházy 2 hónapig kint lesz.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 11:58:49

@poszt

A büntetőeljárást mind Budaházy, mind Barna bácsi ügyében nonszensznek tartom. Budaházy nyilván bűnös lehet néhány cselekedete miatt garázdaságban, azért meg kaphatna néhány óra közmunkát, azt csókolom. Barna bácsi meghurcolása meg a jogállamiság szégyene. A másik ember (= svéd megélhetési bűnöző) jogszerűtlen magatartásával szemben nem lehet az én védelmi lehetőségeimet olyan szintre visszaszorítani, hogy jogszerűen csak éhendögölni tudjak, mert ha bármilyen módon védekezek, az már jogellenes.

Ettől függetlenül mindkettejük indítása a jogállamisággal való visszaélés. A mentelmi jog nem arra van, hogy formálisan megvádolt honfitársainkat kimenekítsük a bíróságokról. Budaházy esetében továbbá súlyosbító tényező, hogy az egy nettó idióta. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de az tuti, hogy ő a parlamentáris szerepkörre alkalmatlan. És nem csak ebben a rendszerben, a Horthy rendszerben is az lenne.

Kolompárra meg tényleg felesleges kommenteket vesztegetni. Oda fog kerülni, ahová való.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 12:02:33

@TaTa86.: "Az egyik haverom úgyis megkért, hogy kopogtatózzak a XIkerben, hát fogok gyűjteni Budaházynak is."

????????

Ezt most komolyan mondod?! 8o

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 12:38:00

@levee: Na, igen, ezért gondoltam, hogy írok egy tényleg felszíes, de a hétköznapi embereknek felfogható, és elegendő áttekintést a problémáról.

@mefisto: "Az egyik haverom úgyis megkért, hogy kopogtatózzak a XIkerben, hát fogok gyűjteni Budaházynak is.

????????

Ezt most komolyan mondod?! 8o "

Miért ne? Ha ő úgy gondolja...

Amúgy szerintem is max. garázdaság hozható fel ellene. Öröm lesz számolgatni a kártérítését, ha majd pár hónap múlva tényleg el kell engedniük. De továbbra is fenntartom, hogy szerintem nem lesz meg hozzá az elegendő kopogtató. A választásokon már át lehet igazolni, jöhetnek bárhonnan (bár szerintem még ezzel sem lesz meg a dolog...)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 12:57:47

@Omár: Jó, okés, ez magánügy, de kicsit furcsának tartom, hogy személyesen is felvállalja Budaházyt. :S

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.08. 13:00:10

@mefisto: "de az tuti, hogy ő a parlamentáris szerepkörre alkalmatlan. És nem csak ebben a rendszerben, a Horthy rendszerben is az lenne."

Igen, ezt már Emőke is százszor elmondta. Bházy nem lesz képviselő, nem azért segítik a gyűjtést, hogy akár egyetlen egy ember is rá szavazzon.
Hanem azért, hogy Drazsé, és a többi jogtipró képébe lehessen röhögni.
Horthy is lecsukta volna, csakhogy Horthy legitim államfő volt, legitim kormánnyal, a mostani rablóbandát, meg nem vagyok hajlandó annak elismerni.

"Budaházy esetében továbbá súlyosbító tényező, hogy az egy nettó idióta."
Ez mondjuk ebben a formában nem igaz, de lényegét tekintve mindegy. Szerintem is káros figura, habár nem sok vizet zavar.

Abban is igazad van, hogy ez joggal való visszaélés. Bocs, de ezzel a kormánnyal szemben engem ez nem izgat.

Szóval igen, én segíteni fogok neki kopogtatót gyűjteni, pedig a radikálisoknak is jobban megy a szekér mióta Budaházy bent ül...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.08. 13:03:14

@mefisto: Nem értem mi ezen a furcsa? Sőt igazából azt sem értem, hogy lehet mást gondolni.

Itt nem Budaházy személye a fontos. Ha az lenne, akkor nem mennék bele.
Hanem az, hogy megmutassuk a kormánynak, hogy nem lehet minket megfélemlíteni, nem lehet velünk akármit megcsinálni, és minden törvényes eszközzel küzdeni fogunk ellenük.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 13:18:35

@TaTa86.: "Igen, ezt már Emőke is százszor elmondta."
Öööööö... az én szememben Emőke pont annyira nem való a parlamentbe, mint Budaházy. Szóval bagoly mondja bagolynak. :P

A Drazsével, meg a többi jogtipró mocsadékkal szembeni elszámoltatást abszolút jogosnak tartom, de én ezt a jogállamiság keretein belül képzelem el, és nem azon kívül. Viszont itt nem a kormánnyal megyünk szembe, mert a jogállamiság nem feltétlenül fedi az aktuális kormányzatot - ezt meg garantáltan nem.

Egyébként nem is hiszem, hogy Drazsét izgatja, hogy Budaházy kint van, vagy bent. Neki most van egy jól fizető állása, és úgy gondolja, hogy ez így helyes. Viszont ha történetesen a tárgyalásán a bíró és az ügyész felváltva tenne fel izgalmasabbnál izgalmasabb kérdéseket pl. a Budaházy ügyről - na az lenne a megfelelő retorzió.

PS. Ne érts félre, nem ítélem el, ha Budaházynak kopogtatózol, csak nem értem az indokát.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 13:49:42

@TaTa86.:

köh, ácsi, tudtommal a XI kerben eleve a Nyivák Előbőr és Daisy Duck pozícióhalmozó párocska indul Butaházy mellett, ergo csupa jómadár... asszem csak Szabó Gábor lóg ki a sorból.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.08. 13:56:03

OFF:
Meggyesbuktát mikor ítélik már el?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.08. 14:06:35

@mefisto: Nem túl elegáns húzás, de azért nem kell túlozni, mi ebben az, ami nem jogállami?

Valóban nem a jogalkotók szándéka szerint használják a mentelmi jogot, de ettől még abszolút törvényes az egész.

@Herr SturmLiberator: Jogos.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 14:11:15

@Talon Karrde: hibásmeggyes asszem túl sokat tud, vagy túl sokat utalt vissza a közösbe ahhoz, hogy ejtsék. Mondjuk ez nyilvánvalóan csúnyán visszaüt, de hát Abszurdisztánban vagyunk.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.08. 14:44:04

@TaTa86.: teljesen egyetértek a hozzáázólásaiddal. Itt nem az a lényeg, hogy szeretjük e avagy sem a Gyurit. Én sem vagyok nagyon a híve, de nincs vele bajom. Az a lényeg, hogy jogtalanul ül 8 hónapja. Az meg szerintem sincs a jogállamiság ellen, hogy kihasználják a törvény adta lehetőségeket. Az más kérdés, hogy ezzel én sem vagyok kibékülve, mert Budaházy úgyis ki fog szabadulni a börtönből a választások után.

@Omár: Jegyezd meg a szavaim, mert nagyot fogsz nézni. Én egy 6000 fős kisvárosban élek és itt össze lehet szedni a körzetünk jobbikos képviselőjelöltjének a fele cédulát. És akkor még nem beszéltem a nagyobb településekről, akikkel egy körzetbe tartozunk.
Egyébként meg megint sok helyen az lesz a baj, hogy pártra és nem emberre fognak szavazni. Ha a Fidesz elindítaná egyes helyeken a Bodri nevezetű kutyát, az is bejutna a parlamentbe.
Erő legyen veletek, a Kolompár egye ki a szí...:).

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.08. 16:13:46

@Bemmbemm: Majd meglátjuk. Én már roppant óvatos vagyok a jövendölésekkel. Azért egyéni Jobbik-győzelemben ne rménykedj. A Bodri-effektus mitt elsősorbn. Másrészt azért minden csoda 3 napig tart, és itt már csak az a kérdés, hogy a Jobbik a második vagy a 3. napnál tart...?

tudi 2010.02.08. 16:42:03

Budaházy-t én is inkább "nemzeti-radikális celebnek" tartom, de az tény, hogy nem terrorista, és szerintem is politikai fogoly, ha őt lecsukták, akkor végülis jópár embert lecsukhatnának még, lehet titeket is srácok, vagy más blogok íróit. Barna bácsi ügye számomra, de gondolom másnak is eléggé abszúrd, hogy valaki nem védheti meg a kis vagyonkáját, hát ez elég meredek no, lehet ezt elmondanám egy Texasinak hát egyszer,de lehet többször is visszakérdezne, hogy mondjam el mégegyszer, mert ez felfoghatatlan lenne neki a biztos.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.08. 18:42:52

@Omár: Azért pl Vona Gábor esélyes megnyerni a körzetét szerintem. Ne jósolgassunk, de minden megtörténhet. Azért Viktorék kicsit megrezzentek a mai interjút látva. Tartanak ők a Jobbiktól.
A Jobbiknak szerintem most egyre nő a népszerűsége és csak akkor fog csökkenni, ha bejutnak és ülnek ők is majd mint a kukák. HA csak ülnek...

levee 2010.02.08. 21:05:41

@Bemmbemm: sokszor leírtam már mindenféle blogokra, fórumokra, hogy az OGY választás _nagyon_ más mint az EP volt. Míg az EP-n az egész ország egyetlen választókerület, addig az OGY-n van egyéni, területi és országos lista, amiért az Orbánék joggal parázhatnak, hogy megosztják a szavazók a voksaikat, ami nem csak a Fidesznek, hanem a Jobbiknak is ugyanúgy árt (alapvetően minden pártnak árt). A Jobbik erős lehet területi listákon, esetleg a második helyekért simán versenghet, de hogy egyéniben bárhol is befusson, az kizárt. Az SZDSZ-szel pont ugyanez volt a helyzet, listán erős volt, de egyéniben nem. A kis pártoknak mindig ez a hátrányuk, ezért hozták létre a kompenzációt.

Scala 2010.02.08. 23:46:26

@TaTa86.: Én tképpen veled értek egyet: ez figyelemfelhívás, és egy szomorú, nemtörődöm, nem egyenlő mércéről tesz tanúbizonyságot.
Hogy a svédek is bepróbálkoztak, az meg a hozadéka.
Tök szörnyű, hogy miniszteri szintig hatolnak az egyéni bvhajtási kérdések... mint a Monarchiában kb.
Házi őrizet Budaházynak, és egyenlő elbánás a személy elleni erőszakos, szándékos bűnelkövetőkkel.
A Barna bácsi esete dettó: oké, hogy maga az ügy kb. precedens értékű, de így, ebben a formában felháborító, ami történik vele, és öngól.

Na most olvasom tovább.

Majd lesz néhány szavam a Fideszről is... ;-)

Scala 2010.02.08. 23:57:31

@levee: Oké, de sztem lesz Jobbik egyéni győzelem.
És tudom, hogy más szisztéma, de tedd a szívedre a kezed, és gondolj vissza, hány Jobbikos EP-képviselőt gondoltál bejutni?
Mert én kettőt... ;-)

Scala 2010.02.08. 23:58:24

Ja, Fidesz: ezzel, hogy ne osszuk meg a szavazatunkat, nem egy öngólt lőtt Viktor? Azaz ejtik az emberek a Fidesz opciót? Csak kérdezem...

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.09. 00:41:56

@Scala: OV, akkora baromságot mondott, mint a határ. Erről le is írtam a blogban a véleményem, itt nem fejtem most ki.
@levee: várjuk ki a végét. Vidéken, főleg a csóró megyékben fog meglepetéseket okozni a Jobbik. Kazincbarcikán 30% (!) feletti eredményt értek el tavaly. Világ életében vérkomcsi bányászváros volt.
És hidd el: van sok hiteltelen jelölt a Fidesz listán (sajnos), akikre nem biztos, hogy mindenki hajlandó voksolni.

Scala 2010.02.09. 10:02:25

@Bemmbemm: Na ez az. Elolvasom, mit írtál, ott. :-)

levee 2010.02.09. 13:19:54

@Scala, @Bemmbemm: meglátjuk. A realitás inkább az, hogy a Fidesz mindenhol az első helyen lesz, aztán majd a második fordulóban eldőlnek a kétesebb helyek. Amúgy én is két helyet jósoltam a Jobbiknak, de amikor láttam a siralmas részvételt, akkor éreztem hogy az MDF is bejut a Jobbik meg talán összeszed még egyet.

Scala 2010.02.09. 20:40:27

@levee: Igen. Az is torzított, de az emberek 'elfordultak a politikától'... lehet most is érdekes lesz a részvétel... és ez a jobboldalnak kedvez. Én személy szerint sosem bánom, ha nem viszik autóval a svédeket és a mlyen prolikat ikszelni.
Mdf megint ott lesz, nincs mese.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.09. 21:12:05

@Scala: SZDF szerintem nem lesz bent. Több választót vesztett az MDF ezzel a húzással, mint amennyit nyert.
0+0 az ritkán egyenlő 5-el:).
És jó lenne ha bevezetnék azt a szabályt, hogy minimum 8 általános kelljen a szavazati joghoz. A cigányok 3/4-e le lenne tudva:)..

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.10. 01:34:14

@Scala: "Ja, Fidesz: ezzel, hogy ne osszuk meg a szavazatunkat, nem egy öngólt lőtt Viktor?"

Miért? A Jobbik már jó ideje vadászterületnek tekinti a tág értelemben vett radikális jobboldalt. A Fidesz most közölte, hogy nem kívánja feladni a pozícióit.

@Bemmbemm: Valószínű. Szerintem az MDF-től most két jelenség vihet el szavazatokat. Egyrészt a formális szövetség a szadival elriaszthatja a volt szadis szavazókat. Másrészt Mesterházy BKV-s érintettsége elriaszthat kábé mindenki mást. Rohadtul a szakadék szélén táncolnak, és lehet, hogy ezek miatt fognak kiesni.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.10. 08:50:13

@mefisto: "A Fidesz most közölte, hogy nem kívánja feladni a pozícióit"
A Fidesz már réges-régen lemondott a saját radikális szavazóiról:). Ez az egyik oka annak, hogy él és virul a Jobbik.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.10. 12:04:35

@Bemmbemm: Bocs, ez tévedés. Néha én is elég radikális tudok lenni, és feltűnt volna, ha a Fidesz jobbszélét jelző határvonal átlebeg a fejem felett. :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.10. 13:40:53

@mefisto: akkor maradjunk annyiban, hogy én véresszájú radikális fideszes voltam (ismerek még nagyon sok hozzám hasonlót, aki így gondolkodik) és az én fejem felett már átlibegett a határvonal. Már "csak" véresszájú vagyok, de nem fideszes:).

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.10. 13:51:20

@Bemmbemm: Persze, a pártpreferencia változhat. De értékpreferenciában ettől még mindketten ott vagyunk, ahol voltunk.

Ezt egyébként Vonáéknak is fel kellene ismerniük: a hardcore jobberek egy része váltott a Jobbikra, másik része maradt Fideszes. Szóval ha pl. Lenhardt Bazsika nekiáll nekem Yaffa holdudvarozni, akkor elég gyorsan kocsmai lesz a hangulatom.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.10. 16:22:21

@mefisto: De a Fidesz is csak most kezdi elismerni, felismerni, hogy a Jobbik szavazóinak a zömét a volt fideszes hardcoreabb emberek teszik ki, nem a kiábrándult szocik.

Scala 2010.02.10. 19:20:40

Fúú, ez a "hardcoreabb ember" kategória, nagyon bejön. :-D Oké. ;-)

Scala 2010.02.10. 19:21:45

Amúgy leírom megint mi viszi a sírba a Fideszt:
a hímsovinizmusa.
És SzdF bent lesz, egy pezsgőt rá. Oks?

Scala 2010.02.11. 11:42:32

@Bemmbemm: Becsillagoztam az oldalt! Ápr. 11. hajnalban visszatérünk rá. ;-)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.11. 12:58:31

@Bemmbemm: "De a Fidesz is csak most kezdi elismerni, felismerni, hogy a Jobbik szavazóinak a zömét a volt fideszes hardcoreabb emberek teszik ki, nem a kiábrándult szocik."

Hát nem tudom, szerintem ez eddig is eléggé egyértelmű volt, csak az arányok nem voltak tisztázottak. Valahol láttam egy felmérést, hogy a jobbikos szimpatizánsok fele exfideszes, fele exszoci. Ez nem baj - ameddig Vona nem engedi pozícióhoz a csinovnyikokat.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.11. 13:01:12

@Scala: @Bemmbemm: Azért ne címkézzük fel azt a pezsgőt, jó lehet az még az SZDSZ 1.0 és az SZDSZ 2.0 (egykori MDF) kiesésére is. :)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.11. 18:10:36

@mefisto: neked meg nekem egyértelmű volt, de nekik már nem annyira. Vagy csak bőszen tagadták.

Scala 2010.02.11. 18:32:39

@Bemmbemm: Mindig is bajban voltak a tények (!) és a valóság feléjük mutatott képnek feldolgozásával. és nekem ebből lett elegem.
Bár ez lehet az eredendő hímsovinizmus folyománya is.

Amúgy megfigyeltétek, hogy egy női arctípus megy a fidesznél, Orbán Anita (akit tegnap visszalptetek, mert a férje cége és a BKV...) cikkkiiiiii) és anno az EP-s X-né Y.Z. ; és nem azért de azok ketten hasonlítanak OV-né mostani kinézetére. Na mindegy.

Scala 2010.02.11. 18:33:40

@mefisto: Nagy nap lesz, sok pezsgővel, maradjunk ennyiben. ;-)