HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2010.05.27. 09:53 mefisto

Villámposzt 9. – Az utolsó utáni mohikán

 

 
Népszava, 2010. május 23. Interjú Pataky Péter MSZOSZ-elnökkel. MSZP-kompatibilis gondolatok kiemelve.
 
Botrány, hogy nem lehet munkával megkeresni a létminimumot!
Nem tudják a szakszervezetek, hogy mire számítsanak a következő években, de remélik, nem csak látszattárgyalások lesznek majd. Pataky Péter MSZOSZ elnök a Népszava Online-nak adott interjújában beszélt a csodavárás veszélyeiről, az érdekegyeztetés szerepéről kétharmados hatalom idején, valamint arról, hogy az emberek már nagyon sokszor hallották, hogy "most egy kicsit rossz lesz, de később majd jó".
- A választások előtt Önök megfogalmaztak bizonyos elvárásokat a pártokkal szemben, a Fidesz válaszlevelében viszont csak általános vállalásokat említett. Tisztábban látnak már?
- Nem látunk semmivel sem tisztábban, mint bárki más Magyarországon. Semmilyen információnk nincs a felálló kormány programjával, elképzeléseivel kapcsolatban, mindössze annyi, amennyit a sajtóból lehet hallani. Minden nap csöpögtetnek valamilyen információt, illetve valaki mond valamit, de ezt nem lehet sem kormányvéleménynek, sem frakcióvéleménynek tartani addig, amíg hivatalosan nem áll föl a kormány, és nem hirdeti meg a programját.
(…)
- Melyek azok a döntések, amelyeket a kormány első lépéseiként elvárnak?
- Mindenképpen érdemes felülvizsgálni az adó- és járulékszabályokat. Egy évvel ezelőtt nagy vitánk volt erről a korábbi kormánnyal, mert szerintünk a béren kívüli juttatások ilyen mértékű megadóztatásával nagy hibát követtek el. Akkor mi úgy számoltunk, hogy a költségvetés sem jár jól: elég, ha a forgalomcsökkenésre vagy az áfa-bevételcsökkenésre gondolunk. Az MSZOSZ amellett érvelt akkor is, hogy az adórendszerbe igenis kellenek adómentes vagy csak nagyon kicsi adóteherrel rendelkező elemek, de emellett szükséges lenne egy progresszív, többkulcsos szja-rendszer is.

Érdemes lenne a munkát terhelő adók, járulékok csökkentéséről is tárgyalni, bár meggyőződésem, hogy - ellentétben sokak meggyőződésével - önmagában ettől nem nőne a foglalkoztatás.
(…)
- Mi lehet a szerepe a szakszervezeteknek egy olyan kormány idején, amelynek kétharmados többsége van, így akár gondolhatja azt is, hogy mindenkit képvisel?
- Szerintem ugyanaz a szerepe, mint máskor, a munkavállalók érdekeinek megjelenítése, érvényesítése és védelme. Legyen egy pártnak akármekkora többsége a parlamentben, ha úgy gondolja, hogy az Országház üléstermében van az ország, akkor óriási tévedésben van. Ha jól akar kormányozni akkor figyelembe kell vennie az érdekképviseletek megalapozott véleményét is.
(…)
- Nem tart a szakszervezetek leértékelődésétől?
Bízunk abban, hogy a kormány is szükségesnek tartja majd a párbeszédet, de a szakszervezetek figyelmen kívül hagyása valóban egy reális veszély lehet. A mi demokrácia-felfogásunk szerint a választás a demokráciának csak egy eleme, ami a törvényhozásba delegál pártokat. De ez nem azt jelenti, hogy a hatalomgyakorlás ezután már kontroll nélkül, egyeztetés nélkül, konzultáció nélkül történik. A látszatkonzultáció pedig életveszélyes. Mi komoly tárgyalásokra gondolunk, szakmai előkészítéssel, érvek érvekkel szemben, nem igehirdetésre, amit meghallgatnak néhányan, és kijelentik, hogy konzultáltak. Ilyen rendszereket már megéltünk korábban is, azt gondolom, hogy erre nincsen szükség. Mindennek nem zárom ki a veszélyét, de az nagy butaság lenne, ha előre azt mondanánk, hogy ez biztosan így lesz. Én azt gondolom, hogy azokban a politikusokban is van józan belátás, akik most a győzelem eufóriájában vannak.

 
A linkért köszönet molaris-nak!

9 komment

Címkék: mszp villámposzt mszosz pataky péter


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr922031915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2010.05.27. 14:36:25

Nekem , ott hátul, mindössze egy gondolat kezdett bizseregni a kisagy- nyúltagy határon:
- Hol élt ez az ember az elmúlt 8 évben? Mert ha itt, akkor köpjön fel a levegőbe, és álljon alá! Mert arra érdemtelen, hogy normális ember tegye meg ezt vele.
Viva MSZOSZ!

jaegtoer 2010.05.27. 16:21:34

1..., 2..., 3..., 4..., (..., ...) 100

Nagyon visszafogottan, nem túlságosan halkan, de azért még érthetően artikulálva mondom:
A szarszervezetek elsöprő többsége menjen el a jóbüdösqrv@apjába!
Elárulták a munkavállalókat 1945-1989-ig, majd 1990-től folyamatosan és jogfolytonosan.
............................
Amúgy nem kell semmiféle béren kívüli, meg facom-bacom adómentes ilyen-olyan juttatás.

Fizessék ki az elvégzett munka ellenértékét annak, aki elvégezte.
Nem kell elsíbolni a nemzeti vagyont és a megtermelt javakat, és nem kell finanszírozni a semmittevést és a bűnözést.

A jólvégzett munkát is feléből-harmadából fizetik, folyamatosan lopják (törvényesen) a nemzeti vagyont, és folyamatosan lopják-felélik a személyi jövedelmekhez kötött nyugdíj és egészségügyi járulékokat, amennyiben másnak juttatják, illetve nem a befizetőknek tőkésítik.

Ezek után megkérdezném bármelyik szarszervezetes funkcit, a kéccerkettő megy-e.

jaegtoer 2010.05.27. 16:25:09

Húúú, Mefisto! Nem is gondoltam, hogy van ennyi adrenalinforrásom.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.05.27. 17:27:16

@jaegtoer: "Nem is gondoltam, hogy van ennyi adrenalinforrásom. "

A maximumot hozzuk ki az olvasóból! XDXDXDXD

tudi 2010.05.27. 17:41:13

"Botrány, hogy nem lehet munkával megkeresni a létminimumot!" Erre még csak most jössz rá haver eddig biztos a jó meleg irodádban üldögéltél.

Scala 2010.06.03. 09:22:17

@jaegtoer: Nincs nagyon mit hozzátenni. ;-)
Néhány kifejezést nem ismertem, szaksziknak hívjuk / hívtuk eddig itthon. :-)

jaegtoer 2010.06.06. 09:02:09

@Scala:

Nem vitás, a felháborodás sajnálatosan sajátos hangulattükröző szó használatára motivált.

Scala 2010.06.06. 16:28:00

@jaegtoer: nincs vele semmi gond, az elfojtások nagyobb kárt tesznek. ;-)