HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2010.07.17. 22:58 Omár

Nyakunkon a III. vh!

Miközben az emberek békésen, törődötten élik mindennapjaikat, észre sem veszik talán, mi folyik a fejük fölött: gránátok, bombák százai csapódnak be körülöttük nap mint nap! Ugyanis javában folyik már a harmadik világháború.

Bizony. Amíg a második világháború lehetőségeinek, hozadékának többnyire értelmetlen találgatásával, boncolgatásával volt elfoglalva a jónép gondolkodó, és ez irányban fogékony része, fel sem figyeltünk rá, hogy mivé is vált ez a szép, új világ, ami végérvényesen, és visszafordíthatatlanul pontot tett az 1945 előtti múltra, akár tetszik, akár nem.

A második világégés után pár évtized is eltellett a béke jegyében, hiába a hidegháborús viszony. ennek legnyilvánvalóbb jelei a német és a japán csoda voltak. Aztán jöttek a hetvenes évek, és szép lassan ismét beindultak a fogaskerekek. A legjelentősebb frontáttörést a szocialista tömb szétomlása jelentette, ami szabad utat engedett a korábbi KGST-tagállamok bekebelezéséhez, és megszerzéséhez. (Mielőtt egyesekből feltörne a gondolat, hogy itt könnyeket morzsolok el a derék kommunistákért: szó sincs róla. Attól, hogy nem mondtam róluk semmit érdemben, és csak az "ellent" tüntettem fel negatív színben, még nem jelenti, hogy ők jók lennének...)

Az ellenállás hiányában országúti sebességgel haladva, menetből foglalták el a kilencvenes évek elején a korábban többé-kevésbé még kemény diónak számító országokat. A formációk közben helyenként átalakultak, de a főszereplők nem. Ma is ugyanaz folyik, mint a fentebb végigkövetett időszakban (és ami a korábbi világháborúkban is): élettér, idegen föld megszerzése. Miután a háborúk igen nagy károkat okoztak a hódítóknak is, és ráadásul visszavetette a kereskedést is, sokkal hatásosabb módszert választottak: színtelen szagtalan, és biztos hatalmat ad, sokkal stabilabbat, mint a katonai megszállást, amely a történelemből régen tudva lévő, hogy nem tart örökké. Ez a módszer az országok pénzügyi megszerzése.

A pénzügyi birtokba vétel első lépése a nemzeti bankok "internacionalizálása", ami már réges-régen, még az első világháború előtt megtörtént Magyarországon, a világ többi részén pedig a lehetőségekhez mérten, de biztosan haladt előre a kolonizáció. A központi bankok bekebelezése levágta élből a nemzetgazdaságok fejét, mivel a bankok bankja után már a gazdaság szívét jelentő hitelintézetek is elveszítették mindennemű önállóságukat a lényegi irányvonalak meghúzásában.

A következő lépés a célországok gazdaságának összekuszálása, gazdaságtalanná tétele, és végül romba döntése volt, amivel sikeresen bevégződött a rabláncra fűzés, mivel a korábbi részleges, kisebb mértékű behozatal helyett már jelentős, a hazai termelést többszörösen meghaladó import vált szükségessé...

A hab a tortán a jelenlegi válság kiaknázása volt, ami újabb lehetőséget adott arra, hogy néhány szektorban újra osszák a lapokat, valamint, hogy még jobban kiaknázzák a "gyarmatokat". Mert ugye segély, nagy mértékű külföldi kölcsön szinte mindenkinek kellett. Vagyis... Nem mindenkinek, csak a gyenge országoknak (akik java azért gyenge, mert azzá tette a hosszas rabság). A hitelek felvétele természetesen az erős országok kezében lévő nemzetközi szervezetektől jött, amelyek egyik része (pl. az EU) újabb piac szerzésére használták azt fel, hogy a nagyobb, vezető országok könnyebben kilábaljanak, mások pedig (pl. az IMF) arra, hogy az egyes országok függetlenségét végképp lebénítsák (a modern korban a függetlenség szimbólumának tartott szabad adó-kivetési jog megszerzésével), nehogy bármiféle összefogás révén megpróbáljanak csoportosan "kitörni".

Hogy ez ellen mit lehet tenni? Egy csapásra képtelenség ezt a folyamatot megállítani, romba dönteni, csupán a hazai termékek előnyben részesítésével tehet valamit a lakosság, a vállalkozók pedig tisztességes magatartással. Mert ebből az örvényből egy kiút van: az összefogás, egy erősebb Magyarországért!

12 komment

Címkék: magyarország társadalom európai unió imf harmadik világháború


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr12158034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.18. 10:29:36

Jaj, már megint náczulsz!

Inkább örüljél annak, hogy a Zorbánt jól kiosztották! A gonosz törpe végre megszívta!

Ja, hogy ez azt jelenti, hogy de facto adósrabszolgák lettünk és kb kevesebb az önállóságunk mint 1943ban?
Az mindegy!

Scala 2010.07.18. 17:41:42

@TaTa86.: az EUR árfolyamról nem is beszélve!!!!!!!!!!
Bár most közvetlenül nem érint, de egy kicsit elegem van a 290-300-310 forintos árfolyamból... :-(

Corry 2010.07.18. 21:34:44

Mindamellett, hogy van igazság abban, amit írsz, a dologban azért van még egy-két csavar. Ilyen pl. az USA-Kína viszony, ott ki gyarmatosít kit?

Egyébként a 300 -as euró önmagában nem is lenne rossz, sőt jót tenne a gazdaságnak, csak itt vannak kérem a devizahitelesek, akiket ez hazavág. Megjegyzem, még valószínűleg most is jobb a devizahitel, mint a forinthitel, csak a devizahitelt nem úgy kellett volna felvenni, hogy éppeg ki tudjuk fizetni a törlesztőrészletet.

Scala 2010.07.18. 21:49:56

@Corry: sztem a támogatott, '99-2000-2001-2002. ájusig felvehető forint alapú lakáshitelnél nincs jobb!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.18. 22:02:19

@Corry: Jaja...
Egyébként legalább csökkentené az importot, és növelné az exportot, ami a magyar termelőknek nem jönne olyan rosszul.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.07.19. 08:36:56

@Corry: 1.) Két nagy kutya marakodik, annak semmi köze a kolonizáláshoz...

2.) Részletkérdés szerintem, miután egyáltalán nem az euro árfolyama a rablánc zsinórja. Aki pedig hitelt vesz fel, azért veszi fel többnyire, mert nincs pénze. Akinek nincs pénze, az nehezen, általában éppen hogy csak tudja tartani a törlesztést.

@TaTa86.: Az árfolyammal lehet zsonglőrködni, minden állapotának van pozitív és negatív oldala is. Lehet, hogy az exportnak jó lesz, de a magyar gazdaság, ahogy azt említettem már, javarészt behozatalra van szorulva. Ezen a ponton viszont minden drágább lesz, mindenkinek idehaza. A gazdáknak, termelőknek is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.19. 11:47:45

@Omár: "ahogy azt említettem már, javarészt behozatalra van szorulva."
Ez benne a szép. Ha nem tudjuk kifizetni a külföldi termékeket, akkor bizony racionlizálni és megszorítani kell.
Rendben, olaj meg áram kell. De plazmatévé, autó azért csak módjával, gyümölcsök, mezőgazdasági termékek pedig tényleg csak minimálisan. A magyarországi könnyűiparnak is jót tenne, ha így a kínai cucc drágább lenne.
Lehet ám itt is ruhát gyártani, ha a 10éves Ling Lee be tud menni a gyárba, akkor be lehet tuszkolni a 10 éves Lakatos Voldemortot is.

Scala 2010.07.19. 12:18:51

@TaTa86.: 2012. után állítólag ennek a racionálásnak már nem is lesz alternatívája. Lázár Ervin alapított rá egy klubot + írt könyvet, és Gorbacsov a tiszteletbeli tag. Az eheti Figyelőben olvastam./ Na jó, a férjem, és mivel tudja, hogy rá vagyok katt a témára, kijelölte. :-)/.

A lényeg: mára Nasa is talált napkitörést 2013-ban, minek következtében nem lesz áram, nem lesz pláza, nem lesz klíma, a tévé meg amúgy is öl, butít. :-)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.07.21. 16:31:55

@Corry: "Megjegyzem, még valószínűleg most is jobb a devizahitel, mint a forinthitel, csak a devizahitelt nem úgy kellett volna felvenni, hogy éppeg ki tudjuk fizetni a törlesztőrészletet. "

Váháháháá! Évek óta áldom az eszem, hogy forinthitelt vettem fel a lakásra. Míg másoknak duplájára nőtt a hitele, az enyém szépen lassan csökkent. Aki még most is devizahitelben gondolkodik az meg is érdemli, hogy megszívassák.

Amúgy ez az éppen hogy ki tudjuk fizetni a részletet dolog sem állja meg a helyét. Persze, hogy vannak, akik simán ki tudták fizetni a havi 70 ezret, de a 170 ezret még nyögvenyelősen is alig tudják leperkálni.

Egyszerű a képlet: megszívtuk, nem kicsit, nagyon. Aztán majd élni kellene a lehetőséggel, ha lesz egyáltalán, hogy visszavágjunk a bankoknak ezért.

ember2010 2010.07.21. 21:51:57

NAGYON EGYSZERŰ A MEGOLDÁS: A MAGYAR NEMZETI BANK VISSZAFOGLALÁSA. JELENLEG A NEMZETI BANKOT KÜLFÖLDRŐL IRÁNYÍTJÁK A ZSIDÓ BANKÁROK, S A MAGYAR FORINT CSAK NÉVLEG MAGYAR. A MAGYARNAK HAZUDOTT PARLAMENT ÖNKÉNT LEMONDOTT A MAGYAR NEMZETI BANKRÓL, S ÁTADTA AZT A KÜLFÖLDI ZSIDÓ BANKÁROKNAK, AKIK AZ EU-BAN, USA-BAN, VILÁGBANKBAN, IMF-BEN ÜLNEK.
AKIÉ A PÉNZKIBOCSÁTÁS JOGA, AKIÉ A MAGYAR NEMZETI BANK, AZÉ A MAGYAR FORINT, S AZÉ A MAGYAR GAZDASÁG. EZ JELENLEG KÜLFÖLDI, ZSIDÓ KÉZBEN VAN.
ORBÁN, GYURCSÁNY, A TÖBBI ZSIDÓBÉRENC HAZAÁRULÓ EZEN NEM FOG, MERT NEM AKAR VÁLTOZTATNI, S AMÍG EZ NEM TÖRTÉNIK MEG, ADDIG A MAGYAR GAZDASÁG EGYRE GYORSULÓ ÜTEMBEN HALDOKLIK, MAJD ÖSSZEOMLIK. A VÉGÉN PEDIG OTT A VILÁGHÁBORÚ, DE HISZEN EZ IS A CÉL, ORBÁNÉK PEDIG A HELYI BÁBOK, EKIK ELJÁTSSZÁK A SZÍNJÁTÉKOT, S VÉGREHAJTJÁK A ZSIDÓ TERVET.

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.07.22. 09:16:52

@ember2010: Azért erre még aludj párat. Nem mondom, hogy nincs semmi igazság abban, amit írsz, de azért nem ártana a bankrendszer történetét, mondjuk a monarchia kezdetétől átnézni, mert ezzel picit mellélőttél, a közgazdasági súlyát-szerepét egy nemzeti banknak meg pláne elnézed... Nem mondom, hogy nem kiemelten fontos, de nem ez a dolgok nyitja. Mindamellett, hogy a "visszafoglalás" közel sem ennyire egyszerű...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.22. 18:35:55

@ember2010: Ne üvöltözz, mert kivágunk. Hidd el akkora is, el tudjuk olvasni, ha Caps Lock nélkül írod.