HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2010.09.30. 20:43 Mj

Vicces MSZP-s mondatok a kampányból

Az utcán szinte már nem is tudok lépni a politikai aktivistáktól, pedig elég visszafogott a kampány, aminek személy szerint csak örülni tudok. Nézzük tételesen, hogy mely kijelentések érték el nálam a mosolyküszöböt, a mai bejegyzés sztárja az MSZP jelöltje lesz:

Horváth Csaba főpolgármester-jelöltnél - aki állítása szerint nem naiv - a "díjmentes BKV"  vagy a Dunagút ötlete után már semmin sem lepődöm meg. A postaládába dobott színes-szagos kiadvány szerint:

"A Szabadság városában - gy. k. Budapest - szabad a gondolat és egyenlők az esélyek."

De ha Tarlós lesz a győztes, akkor a gondolatot is betiltják. 

"Két világ áll most egymással szemben. Az egyik Budapestet színes, toleráns, befogadó városként látja [...]. Az ellenoldalon pedig ott a Fidesz képviselte ízlésrendőrség koncepciója, ahol mogorva fideszesek mondják meg a pártközpontból, hogy mi a jó kultúra és mi a rossz kultúra."

A Sötétség seregeinek vezénylő tábornoka pedig feketére fogja festetni mogorva csatlósaival a Megyeri-hidat is.

"[...] az Erzsébet téri gödör azóta valóságos kulturális centrummá lett."

Járt már ott egyáltalán? Mert nálam nem jelenti a kultúra szinonimáját a lelakatolt mobilvécék miatt bokrokba bújó, drogos és minden ép ülő- és járófelületetet tönkretevő deszkás társaság, amelyikbe nagyvonalúan nem vettem bele a csöveseket. A Gödör közönségét pedig a legritkább esetben minősíteném kulturált jelzővel. Lombroso szerint inkább multikulturáltak.

"Ma sok budapesti nem mer odamenni a rendőrhöz, ha segítségre van szüksége, mert hiányzik a bizalom és a személyes kapcsolat a polgárok és rendőrök között."

2006 ősze és a Zsanett-ügy óta nem meglepő, hogy a polgárok félnek a rendőrökkel való kapcsolat felvételétől, hiszen sokakkal túl közelinek is bizonyult.

"A szolgáltatásminőség javításának elsőbbsége mellett a közlekedési tarifák jelentős, akár teljes csökkentésével tudjuk vonzóvá tenni a közösségi közlekedést a ma még autózók számára is."

Ingyenes és színvonalas BKV, tudjuk.

 "A külvárosi csomópontoknál új, kamerával őrzött P+R parkolóhelyeket alakítunk ki."

Már vagy 10 éve, amit csak azért nem sikerült véghezvinni, mert a Fidesz már 20 éve markában tartja a rémuralomtól rettegő fővárost...

"Idén további 1 milliárdot költ a főváros [...] az Állatkerti körút felújítására, a Városligetben gördeszkás játszótér építésére, a Szent István parkban rózsakert kialakítására."

Ezek mind-mind rettentően fontos dolgok. Főleg, hogy a Városligetben is deszkázhassanak...

"A folyó - t.i. a Duna - végre elfoglalhatja az őt régóta megillető helyét, és a város főutcájává válik."

Best of, egyszerűen nem tudom kommentálni.:)

"Mivel a nemzetközi tapasztalatok éppen azt mutatják, hogy az elkülönítve oktatott fiatalok még inkább leszakadnak, ezt a kormányzai gondolkodást  - mármint a Fideszét - elfogadhatatlannak tartom. Budapest főpolgármestereként határozottan fel fogok lépni az előítélet és a kirekesztés  [...] ellen, mert meggyőződésem, hogy egyetlen gyereket sem szabad büntetnünk azért, mert történetesen szegény családba született."

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az integráció kivitelezhetetlen és káros. De biztos mindenkinek azzal van gondja, hogy az integrálandó diákok szegények... Ebből a megközelítésből akár tényleg lehetne az is a megoldás, hogy még több pénzt adunk nekik.

"A legfontosabb várospolitikai kérdésekben minden esetben kikérjük a budapesti polgárok véleményét, akik helyi népszavazáson nyilváníthatják ki akaratukat."

Eddig azt hittem, hogy a népszavazás populista és demagóg intézmény.

Ha lesz rá időm, a következő részben megtudhatjuk, hogy melyik LMP-s jelölt büszke arra, hogy megtanította a lányait lekapcsolni a villanyt és elzárni a csapot.;-)

(Elnézést az idézetek háttérszínéért.)

7 komment · 2 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr102335634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.01. 12:47:43

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Trackback: Szavazófülke 2010.10.01. 09:06:14

Most, hogy a hétvégén újra az urnákhoz járulunk, itt az ideje felfrissíteni az ismereteinket egy tavasszal készült "oktatófilm" segítségével. Mit is kell tenni egy szavazófülkében? :) [A böngésződ nem támogatja az ún. IFRAME-et. Telepíts eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bryan 2010.09.30. 21:41:10

"A Gödör közönségét pedig a legritkább esetben minősíteném kulturált jelzővel."
Kulturált vagy nem, a Gödör környéke szerintem nyáron nagyon hangulatos, a deszkások meg nem érdekelnek. Mellesleg ezzel nem vagyok egyedül, nagyon sok ember érzi jól magát és elég kevés rosszul. Én is a belvárosban lakom, szóval tudom, milyen egy ilyen környéken lakni, annyira nem vészes. A Gödör közvetlen környékén amúgy is viszonylag kevés a lakás.

"2006 ősze és a Zsanett-ügy óta nem meglepő, hogy a polgárok félnek a rendőrökkel való kapcsolat felvételétől,"
A rendőrséggel kapcsolatos távolságtartást, gyakran utálatot nehéz ráfogni 2006-ra, vagy a Zsanett ügyre. Ennek sokkal régebbi hagyományai vannak. Igazából a rendőrséggel kapcsolatban nincsenek is más hagyományaink. A közkeletű vélekedés szerint, ha szükség van rájuk sehol nincsenek, de ha cseszegetni kell az embereket, azonnal ott teremnek.

Az integrációs vitába majd később mennék bele, mert nem akarom kinyírni a posztot. :)

"Eddig azt hittem, hogy a népszavazás populista és demagóg intézmény."
A kormánypártok számára nálunk mindig az, az ellenzéknek nem. Lásd Orbán és az alkotmány.

Horváth persze tényleg nevetséges a fővárosi önkormányzat környékén ténykedő MSZP-sek meg aztán tényleg csúcs szánalmasak és/vagy undorítóak, csak a kommentárjaiddal nem mindig értek egyet.

Corry 2010.09.30. 22:03:29

Először is próbáljuk megtalálni a pozitív dolgokat is, nekem egyetlen szimpi dolog van az egészben, ahogy erőlködik a jelölt. :-)

Reggel felröhögtem, amikor a Tarlós azt mondta az M1-en hogy ő miért vitatkozzon olyannal, aki alagutat akar a Duna alá... Ez nem tudom pontosan micsoda, de szerintem valami oltári baromságról megint lemaradtam.

Indokolatlanul elsiklott a kommentelés a Szent István parkbeli rózsakert felett, pedig az is egy nagyon fontos momentuma kéne legyen a kampánynak, ha valaki nem érti, akkor segítek: ez a bizonyos tér ott van, ahol áprilisban a szoci jelölt győzött, ilyen választókerület ugyebár 2 volt az egész országban.

A Dunás dolgot nem tudom hova tenni, végülis nem ismerem a részleteket, az alagútról is csak érintőlegesen hallottam. A Kétfarkúak a Nagykörútra akarják bevezetni a folyót, ez valami hasonló lenne??

bryan 2010.09.30. 22:46:13

@Corry:
Szerintem a maga egyszerű eszközeivel arra próbál utalni a jelölt, hogy a Duna nagyon el van zárva az emberektől a belvárosban, nagyon nehéz megközelíteni, mert mellé építettek két autópályát, pedig nagyon hangulatos éjjel a rakpart, meg nagyon szép is a látvány. Nappal viszont a legtöbb helyen megközelíthetetlen, ennek tényleg nem így kéne lennie. Gondolom ez a szerencsétlen is hallott valamit erről félfüllel, csak nem volt képes értelmesen megfogalmazni, mit is akar tulajdonképpen.
A körút régen a Duna egyik ága volt, a tizenkilencedik században komolyan foglalkoztak vele néhányan, hogy vissza kéne engedni oda a folyót gondolom a Velence mánia egyik megnyilvánulásaként, meg a nagy árvíz utóhatásaként. Azóta ez nyilván inkább vicces. (A körút kiépítését csak az 1870-es években kezdték, addig nem volt valami jelentős hely.
hu.wikipedia.org/wiki/Nagyk%C3%B6r%C3%BAt#A_k.C3.B6r.C3.BAt_nyomvonal.C3.A1nak_kijel.C3.B6l.C3.A9se
szerintem érdekes történet.)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.10.01. 00:38:55

@bryan: "Kulturált vagy nem, a Gödör környéke szerintem nyáron nagyon hangulatos, a deszkások meg nem érdekelnek. "

Hangulatosnak hangulatos, de néhány sarka tényleg gáz. Nekem a görisekkel nincs bajom - ha a térburkolat nem bírja ki törés nélkül, hogy járnak rajta, az a térburkolat baja. De azért az már nincs rendben, hogy a lokális punkgyűjtőként működő egyik padsor környékén az összes elérhető felületet összefirkálták; a másik oldalon meg a homik a hugyozással lassan átmarják a betonfelületet.

jaegtoer 2010.10.01. 03:53:13

"_"A folyó - t.i. a Duna - végre elfoglalhatja az őt régóta megillető helyét, és a város főutcájává válik."_"

Árvíz lesz ebből meglássátok, nem kicsi.

jaegtoer 2010.10.01. 03:54:59

"_"A folyó - t.i. a Duna - végre elfoglalhatja az őt régóta megillető helyét, és a város főutcájává válik."_"

Árvíz lesz ebből meglássátok, nem kicsi.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.01. 14:02:49

@mefisto: Kiegészíteném még azzal, hogy ha karbantartott mobilwécék lennének arrafelé, nem lelakatolva, nem is hugyoznának össze mindent a fiatalok, a falat pedig itt be lehetne áldozni, csak valami koncepció kéne...

Egyébként taggereknek kézlevágás/karóba húzás...

A Gödör klubban pedig sokszor tényleg színvonalas műsor megy...