HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @Quastr IlIl: Hát matematikailag volt. A százalékok alapján. :) Viszont ehhez se hangulat, se pé... (2019.06.28. 21:11) Előválasztás 2019
 • Tata86: @Quastr IlIl: És ami a leggyalázatosabb: ez a vita már egy hónapja ott van a könyvjelzőim között, ... (2019.06.25. 16:55) Földi Pokol
 • Tata86: @Online Távmunkás: A kerületi polgármesterek témáját fogják kinyitni az egészen biztos. Szerintem ... (2019.06.24. 21:57) Előválasztás
 • Tata86: @F.M.J.: "Most nem a bulshit demagógiára gondolok (azokkal tele van a szerinted rombadöntött sajtó... (2019.06.14. 16:34) Patkányok és dögunalom
 • chrisred: @Tata86: A cigánykérdés és a nyugdíjaskérdés nem PC, hanem hatalmi-politikai kérdés, mivel ők dönt... (2019.06.08. 06:44) Harakiri folytatódik

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @Quastr IlIl: Hát matematikailag volt. A százalékok alapján. :) Viszont ehhez se hangulat, se pénz-infrastruktúra nem volt. "Az én ismerőseim köz... (2019.06.28. 21:11) Előválasztás 2019
 • Quastr IlIl: @Tata86: " Megszondáztak" Szerintem meg a Fletót kéne megszondázni :) "hogy tudnak-e jobboldaliakat mozgósítani" Szerinted erre lett volna erre es... (2019.06.28. 17:12) Előválasztás 2019
 • Tata86: @Quastr IlIl: Én már nem tudok semmit. :D DK mitől jobb, mint KO? Esetleg tenyleg komolyan veszik a szakértő-mantrát a nyuggerek... Tipikusan az a v... (2019.06.27. 16:19) Előválasztás 2019
 • Quastr IlIl: Engem egy kicsit meglepett az eredmény azt hittem, hogy a DK-s nyuggerek betolják Kálmán Olgát az első helyre. Azért én megnéztem volna egy Puzsér... (2019.06.27. 16:07) Előválasztás 2019
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez nekem is eszembe jutott. :) (2019.06.27. 09:29) Előválasztás 2019
 • MAXVAL bircaman közíró: 48,9 % szavazott Geri(nctelen)re, azaz 51,1 % ellene van, szóval az ellenzéke nyert fölényesen. (2019.06.27. 05:52) Előválasztás 2019
 • Tata86: @Quastr IlIl: És ami a leggyalázatosabb: ez a vita már egy hónapja ott van a könyvjelzőim között, és még mindig nem olvastam el :O (2019.06.25. 16:55) Földi Pokol
 • Utolsó 20

2013.09.09. 22:00 TaTa86.

Hurrá, szégyenkezünk! \o/

Kikapott a válogatott Romániában, ráadásul meglehetősen megalázó módon. Egerváry szerint nem lehet megkérdőjelezni az előrelépést, és én egyetértek. Kérdőjelnek itt nincs helye, előrelépés nem történt! A focihoz még mindig nem értek, viszont a vereség egyik okát azt hiszem sikerült beazonosítani.

Magyar csapat, magyar szív...


A magyar és a román mentalitás között alapvetően két hatalmas különbség van. Az egyik, hogy a magyar ridegségével szemben a román rugalmas. Most nem erről van szó, akit érdekel tanulmányozza a két világháború román szereplését, látni fogja miről is beszélek. A másik, a román az mindig előbb román, és csak utána van társadalmi státusza, világnézete, vallása(, ami praktikusan nemzeti egyház), focicsapata vagy kedvenc kutyafajtája. Neki alapvetés, hogy a román a legszebb, a legjobb, a legigazabb. Hogy neki van igaza, és ha nincs akkor is.

A meccsen Guzmicsot az első labdaérintésnél összenyomta a román légkör, és itt nem árt észrevenni, egyáltalán nem egyéni szoc. problémáról van szó. A problémát a szurkolók körüli balhé érzékelteti a legjobban, úgyhogy ezt fogom most kicsit körüljárni.

Úgy kezdődött, hogy visszaütött

Az első híradások egyértelműen a magyarok balhézásáról jöttek. Megvert erdélyi képzőművész, könnygáz és dulakodás Bukaresten, rémüldöző román kocsmárosok, majd másnap a hír a teljesen szétvert vonatról. Aztán kicsit azért árnyalódott a kép. Szóval történelmileg úgy alakult, hogy a magyar drukkerek gyilkossági kísérletbe keveredtek. Őket akarták kinyírni, de ez most mellékes, a lényeg, hogy ittak és letéptek függönyöket! Egyébként pedig zsidózni is szoktak. Bizony! Mindehhez asszisztált a Román Állam, ami Kis-Antant-mércével mérve jófejség, mert ugye szét is verhették volna az egész gyülekezetet, megtörtént már. Meg aztán volt bozgorozás, magyargyalázó rigmusok, és 1918-táblák. Ja igen: Magyarországot ábrázoló képeket nem lehetett bevinni a stadionba. Azt tilos. Érzékenységet sért. Nem Európai.

Szégyenkezünk, mert abból még nem volt baj

Mielőtt akármelyik hír is megerősítésre talált, már jöttek is a reakciók. Pl itt egy díszpéldány. Balázs-Pál Előd, jó voltál, megtetted amit megkövetelt a haza! Aztán már olyan is, aki egyszerűen csak figyelmen kívül hagyta a balhét árnyaló híreket. Minek is komplikálni a szituációt, ha így most pont megfelel a világnézetemnek ugye? Nem baj Rostás fiam, Romolus büszke lenne rád, csak vedd ki a szádból a daco-t!

Nem véletlenül közlik ezeket a véleményeket a magyarországi lapok is, van rá igény. Hiába no, imádunk szégyenkezni! Én most pl a szégyenkezés miatt is szégyenkezem, és lefogadom lesz majd aki a szégyenkezésen való szégyenkezésemen fog szégyenkezni. Micsoda szégyenkezésception!
Lényeg a lényeg, úgy tűnik Párizs után ennyi maradt nekünk. Ebből még nem volt baj, igaz, majd' 70 éve eredmény sem, csak lassú halál...

Hol a tökünk?

Pedig nem túl komplikált a helyzet. Az a szituáció, hogy a magyar-román/román-magyar futballmeccs az háború. Ez tény. És ez nem olyan mint a házasság, háborúhoz bőven elég egy fél is, legfeljebb kicsit egyoldalú lesz. Mondjuk ez viszonylag ritkán zavarja a győztes felet.

Ha háború van, akkor katonák kellenek. Férfiállotak, oroszlánok, egri nők, anyatigrisek. Nem csak 11, hanem 15millió. (Ne köss bele b*zdmeg! Majd az akadémián, most háborúzunk! Leszarom, hogy csak 12,5!)

Magunkba is nézhetünk, hogy mi történt a válogatottal. (Túl azon, hogy ez nem vízilabda, szó nincs arról, hogy akár a futottak még kategóriát képviseljük, úgyhogy a realitásokat üdvözöljük szépen nemnek, kornak, napszaknak megfelelően!) Ők 11en voltak és még 3000 szurkoló 20millió románnal szemben. Miközben tudták, érezték: a magyar soha a büdös életben nem fog kiállni mellettük, mert mindig lesz valami, ami miatt felhúzott orral el lehet fordulni, gyávaságunkat kompenzálandó.

Talán történt valami a Fradi-Slovan után? A DAC-Slovan után? Talán most fog? Ugyan! A balosok menetrendszerűen betalálják az ultrákat, akik legalább kimentek egyedül a katlanba, a jobbosok a játékosokat és a szövetségi kapitányt(, akiknek egyébként van saruk). Hát Guzmicsnak megremegett a lába. Szerencse. Még jó, hogy nem lett balhé. Mit szólnak a románok, ha kiejtjük őket?

Mit csinál a román...

Kitaláljátok? Hát románkodik. A román az természetesnek veszi, hogy ő román, és kiáll a románért. Szó nincs magyar érzékenységről, szó nincs sportszerűségről. A meccs utáni nyilatkozatukból árad a lekezelés, a saját sarukról teljesen megfeledkezve barbár, erőszakos magyarokról írnak, és nyilván egyiknek sem jutna eszébe sem tiltakozni 1918 miatt.

Nos, a lecke adott. Ezt kéne utánozni, és a 3. világháborúban már mi fordulunk jobban. Vagy a 2016-os EB pótselejtezőjébe bejutunk. Ki melyiket szeretné jobban.

Hogy is szokták mondani? "Ez egy olyan vereség, amire építeni lehet." Hát hajrá!

85 komment

Címkék: balhé szurkolók balliberális szégeny szégyenkezés társadalmi bűn román-magyar


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr785504885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.09. 22:07:49

PS: Láttam már focihuligánt, tudom milyen az, amikor úgy van gyomorideged, hogy ugyanarra a meccsre mész, mint ők, és még ugyanannak a csapatnak is szurkolsz. Túl azon, hogy a magyarból ezen a téren nagyon hiányzik a fenegyerekség magam részéről sosem fütyülök ki himnusz, és a szarromániázásba sem kapcsolódom bele az 5. sör előtt. Úgyhogy a problémával tiszában vagyok, csak most nem ez a legfontosabb szerintem.

Tündér_Lala 2013.09.10. 07:39:46

Tökéletesen egyet értek. Valami hasonlót fejtegettem.
Hátország nélkül nem magy, azt pedig a komcsik és a libik tönkre tették 55 év alatt. (Csak sportszerűen, ez nem háború, stb.)

Egy példa: Amikor Dzsudtózsákot megpróbálták elnyomni és amikot nem sikerült felvágták, a csatár a földön ülve reklamált.
A világ minden táján a szakvezetők, a riporterek vérben forgó szemmel sárga lapot követeltek volna. Itt a szpíker azt mondta:
- Most mit reklamál, nem volt ez olyan súlyos.

Hát valahol ez a mentelitás az ok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 20:04:37

Dolchstoss! Guzmics a 2. percben az őszödi beszédre gondolt, és megcsúszott a papírtalpú csukája, nem is csoda...

Nem tudom, milyen alapon lehet vagy kell jó érzéssel beállni egy ennyire gyámoltalan, töketlen társaság mögé. Ők a mieink, igen, de ettől sajnos még nagyon-nagyon el vannak tévedve saját maguk értékét illetően is.
És ha ezen változtatni akarunk, az első lépés az, hogy ezt kimondjuk, nem pedig hogy takargatjuk és tagadgatjuk. (Az is igaz, hogy van, aki mintha tényleg kéjelegne azon, hogy "kikaptak Orbán lieblingjei". Hát, pszichológia alapfok, van ilyen pepitában is.)

Persze ha valójában nem változtatni akarunk, hanem boldogan tömegélményt megélni, akkor nincs gond. Azt a 48 csapatos Európa-bajnokságból kimaradva is lehet.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.10. 22:43:41

@Counter: Szarok vagyunk, ez igaz, de szarok a románok is. Ez most itt tényleg arról szólt, hogy összeomlott a csapat.

Tündér_Lala 2013.09.11. 06:54:59

@Counter: Félre érti... Tudnak amit tudnak, annyit amennyit.
De amiről itt szó van, az a nemzeti érzés módszeres irtása és az hogy ha valaki mégis felvállalja, akkor azt kikezdik, nos az ezt eredményezi.
Félre értés ne essék én (mi) sem szeretnénk román vagy szlovák sovinizmust itt, csak normális önbecsülést.

Azután szerintem pont nem a fidesznyikek kéjelegnek, hanem az ellenoldal, hiszen ez is egy lehetőség, hogy bizonyítsák semmire valók sem vagyunk ( az ő munkálkodásuk nyomán). A látszólagos egyetértés (együtt üvöltés a kórussal, az elkeseredés szítása) ennek tudható be. Érdekes módon, akiknek bevallottan semmit nem jelent a magyarság, azok szídják a legvehemensebben a csapatot. Vajon miért ?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 09:00:27

@Tündér_Lala: A pepitát úgy értem, hogy hasonlóképpen van, aki "a nemzet" szimbolikus kudarcain örvendezik, ha a nemzetet épp baloldali vezetés szerencsélteti, igazolva látván, hogy lám, lám, nem szabad az általa nem kedvelt oldalnak oxigénhez se jutnia.

Nem vagyok benne biztos, hogy azok szidják a legvehemensebben a csapatot, akiknek semmit se jelent a magyarság, bár az is igaz, hogy nem olvasok grönlandi bálnavadász-fórumokat. Szóval akár igaza is lehet.

A "felvállalt" (brr) nemzeti érzés irtására, és ennek a focisták összezuhanását eredményező oksági láncolatára mondana példát?

Csak mert például van ebben az országban egy nemzeti szimbólum vízilabda-válogatott is, amelynek e logika mentén ugyanúgy össze kéne szarnia magát (ráadásul arra tekintettel, hogy gyakran játszunk ex-yu csapatokkal, sokkal gyakrabban is), de hát mégse.
Tehát akkor ez a dolchstoss, valamiért, valahogyan speciálisan csak a focistákra hat, noha általános érvénnyel zajlik.

@TaTa86.: A román meccsen randán össze, bizony. De hogy ezért is másnak kell a felelősnek lennie, azt nem hiszem. Guzmics Guzmics miatt szart be, nem Krausz Tamás világháborús könyve miatt.

Tündér_Lala 2013.09.11. 10:41:28

Kemény Déenes elött lényegében ugyanazok az emberek képtelenek voltak célba érni, ami azután megváltozott. Ha visszaemlékszünk éppen úgy, hogy "visszaütöttek" akkor pont az olaszoknak. És kezdődött a rinyálás, hogy ez nem sportszerű. A VB és olimpiai cím elhellgattatta azokat a hangokat. Pont azt írtam hogy a valós tudáshoz két egységet ad hozzá az elkötelezettség, az elszántság és kérdezzék meg Keményt, hogy hogyan motíválta az embereit.

A másik témakörben nem nyitok végeláthatatlan vitát a köntörfalazásával szemben. Olvasson mandicsetet ne bálnavadás blogokat. Nem olvasom újra a folyton változó nickek förmedvényeit, hogy az éppen aktuális nick neveiket felsoroljam magának.
A kialakított hivatalos közhangulat pedig bizony belopódzik az emberek agyába és erről nem fognak nyilatkozni, mert ez csak homályos önvédelmi öszön szintjén jelenik meg.
(Valahogyan úgy, minthogy a szögény szögény cigányok duma hat. Tudja az ember, hogy cigánnyal nem kötünk üzletet, mert becsap. Ha pedig ő is ember alapon mégis rászánja magát valaki, hogy vegyen tőle valamit vagy eladjon 10-ből 9-szer be fog csapni. "Bizonyítható oksági kacsolat" nélkül.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 10:53:15

@Tündér_Lala: Valószínűnek tartom, hogy az ön által említett hozzászólók számára nem "semmit se jelent a magyarság", ellentétben a grönlandi bálnavadászokkal.

Ez a "sportszerűtlen visszaütés" nem rémlik, ha gondolja, felvilágosíthat.

Akkor tehát van valamilyen speciális körülménye a fociválogatottnak, amely miatt az a közeg, amely pl. a vízilabdásokra nem hat, rájuk igen?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.11. 14:07:43

@Counter: Szerintem benne van ez is. Nyilván nem csak ez. Az látszott, hogy a csapat be volt szarva.

Az, hogy bénák vagyunk egy dolog, de ettől még nem kell lefeküdni.

A vízilabda jó ellenérv: nyilván belejátszik az, hogy a szakma hogy áll. Kemény át tudta fordítani ezt a hangulatot, érdemes is megnézni Nagy Viktort.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.09.11. 20:29:22

@Counter: egyébként a vízilabdában is voltak hasonló összeomlásaink, vagy rossz sorozataink. pl: szerbeket évekig nem tudtuk megverni
Csakhogy ott a szakma teljesen más szinten van. Kemény Dénes az egyik legnagyobb vl. edző, Sanyi bá még az első 100-ban sincs benne.

@TaTa86.: Nem tudom, hogy miért, de az utóbbi években egyetlenegy határozott egyéniség sem fordult meg a válogatottban. Még Matthaus mondta, hogy a magyar csapat egyik nagy gyengéje az, hogy nincs igazi vezér a csapatban. Ez azóta se változott. Mindent elmond a keretről, hogy a csk Dzsudák Balázs, a megmentőnek beküldött "irányító" pedig Hajnal Tamás.
BTW soha nem értettem, hogy hogyan lehet nálunk csapatkapitány egy Gera Zoltán, akit lehet szeretni (én is bírom), de nem kell profilozónak lenni ahhoz, hogy lássa az ember, hogy nem vezéregyéniség.

Egyébként nem értem miért szomorkodtok, most már csak a hollandokat kell legyőzni idegenben, hogy kijussunk a VB-re.

A posztról: Én a szarrománozással, és a aki nem ugrál.... úgy vagyok, hogy nem szép dolog, de még elmegy (felteszem a németeknél, olaszoknál is vannak hasonló megnyilvánulások). A "megy a vonat", a gázkamrás sziszegés, a másik himnuszának kifütyülése már több, mint egyszerű bunkóság, de amin igazán kiborulok az a verekedés és a törés-zúzás. Kurvára elegem van abból, hogy mindig fosni kell, hogy ezek a vadbarmok szétvernek valamit, és általában így is lesz. Ilyenkor mindig előjön belőlem rendpárti énem. Többek közt pont azért van kevés szurkoló a meccseken, mert senki nem akarja a saját magát meg a gyerekét kitenni ezeknek a balhéknak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 23:08:17

@serial sinner: A román meccs szerintem nem a "valami sehogy se megy" eset miatt botrányos.

Nem követem a pólót, de ilyen szintű kilátástalanságot és főleg mentális problémákat nem hiszem, hogy mutatott a csapat. De lehetne hivatkozni a kézisekre, hokisokra is, hogy hát ők miért nem ilyenek, ha már Dolchstoss van? (Hát mert nincs Dolchstoss.)

A vezéregyéniségeket ki szokta nyírni a kapitány vagy az MLSZ, nem? Nehogymá' veszélyeztessék a tésztásbák tekintélyét.

Amúgy az megvan, hogy Bosznia-Hercegovina elég valószínű, hogy egyenes ágon jut ki? Lehet okosnak lenni megint, hogy micsoda nemzeti összetartásuk lehet (...), vagy hogy hány igazolt labdakergetőjük játszik milyen bajnokságban, meg lehet magyarázni, a magyar szakma képes lesz rá. Nem olyan régen volt egy pótselejtezőjük is, talán nem véletlen eredmény.

A román meccs előtt meg úgy álltunk, hogy "már csak a románokat kell megverni, és biztos a 2. hely". Előrelépés, most már a hollandokat kell, vak, aki nem látja :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.12. 11:07:50

@Counter: Azért mind a vízilabdának, főleg a kézilabdának más a játékdinamikája...

Kéziben pl konkrétan semmit nem jelent, ha az első labdaértintésből valaki odaadja az ellenfélnek a labdát, amiből gólt lő. Na bumm 0-1.

Sőt, ahogy én látom, teljesen rendszeres, hogy a lelki tényezők miatt átlag 2-3szor megfordul a meccs képe.

Fociban, ahol sokszor ténylegesen egy gól dönt, ténylegesen sokkal nagyobbat üt, ha az elején nincs ott fejben a csapat.

@serial sinner: Igen, a vezéregyéniséget hiányolom én is. Dzsudzsák nem az. Egy jó szélső, de konkrétan ennyi. Nagy mániája a csk-karszalag, de eddig egyszer sem tudott vele mit kezdeni.

Egérbá szvsz az U20 után Komant akarta kinevelni a mostani selejtezőre vezérré, ami a vébét elnézve egyébként nem hülyeség, Koman menedzserét szemlélve viszont légvár volt. Ezt bukta. Sajnos köti az ebet a karóhoz.

De más nem nagyon van. (Ott van ugye Huszti még, de ő is 30 éves, neki is vannak formaingazodásai, és hát eléggé komplikált a viszonya a válogatottal.)

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.09.12. 13:16:04

@Counter: "Nem követem a pólót, de ilyen szintű kilátástalanságot és főleg mentális problémákat nem hiszem, hogy mutatott a csapat."

Már nem is emlékszem melyik tornán volt, de a Szerbek ellen volt egy nagy összeomlásunk. 3 negyeden keresztül szenzációsan játszottunk 3 góllal vezettünk és egyszerűen lemostuk őket a pályáról (kicsit hülyén hangzik ez a vízilabdában), aztán jött a 4. negyed, ahol elveszítettük a meccset, úgy hogy az utolsó pillanatokban volt egy ziccerünk, amit kihagytunk.

Vagy ott van az idei hoki vb, ahol egy megnyert meccset veszítettünk el a D-Korea ellen, és ezért nem jutottunk ki a nagy vb-re.

A többi sportágban szerintem az a helyzet, hogy vannak kilátástalan meccsek meg összeomlások, de ezek inkább alkalmi jellegűek.

Szvsz a foci annyiban mindenképpen különbözik a többi sportágtól, hogy azért még most is az a legnépszerűbb és arra irányul a legtöbb figyelem. Dolchstossról beszélni nyilván túlzás, de gyakran én is érzem, amit Tata ír a posztban, hogy egy-egy ilyen vereség után, mintha mazochista élvezettel mártogatnánk saját magunkban a tőrt. Azért az valószínű, hogy ez nincs túl jó hatással a játékosokra.

Akartam erről írni egy posztot, de akkor röviden kifejtem itt is.

Szerintem azért ilyen szar a magyar foci, mert a sportban pont a 90-es évek elején volt egy nagy ugrásszerű fejlődés (tv-s közvetítések, BL, új edzés módszerek) amíg nálunk a éppen válságát élte a magyar futball. Egyrészt az „irapuatói katasztrófa” még mindig nem hevertük ki, másrészt a sport gazdasági támogatása teljesen megszűnt. Ebből lényegében azóta sem tudtunk kijönni. A belterjes sportújságírói és szakmai közeg teljesen alkalmatlan bármilyen megújulásra, ráadásul a politikusok sem tudták megállni, hogy ne pofázzanak bele a vezetői kinevezésekbe. De ez a dolog szakmai része, ha lélektanilag kellene megfogalmaznom a problémát, akkor azt mondanám, hogy szerintem „irapuatói katasztrófa” fixációjáról van szó. 1986.03.16.-án 3-0-ra levertük a brazilokat, Mo.-n pedig egekbe szökött a lelkesedés. Sajnos kevesen voltak, akik higgadtan elemezték volna a meccset. Egy barátságos meccs különösen egy latin népnél nem bír túl nagy motiváló erővel, nem játszott Socrates,... Majd jött a Szovjetek elleni 6 gólos vereség, és az elemi erejű felháborodás. Lényegében pontosan ez zajlik évek óta. Jön pár kisebb kevésbé jelentős mérkőzés, ahol nagy játékkal elverjük az aktuális ellenfelünket, mindenki ünnepel és teljesen biztos, hogy "most aztán tényleg". Aztán jön egy keményebb meccs, és a menetrend szerinti pofon. Persze erre a közvélemény teljesen kiborul, és jön a bezzeg Puskásék meg bundavád.

@TaTa86.: "Igen, a vezéregyéniséget hiányolom én is. Dzsudzsák nem az. Egy jó szélső, de konkrétan ennyi. Nagy mániája a csk-karszalag, de eddig egyszer sem tudott vele mit kezdeni."

Dzsudi a magyar CR, hisztis, nagy pofájú és baszik védekezni. A portugál kiadás sem érdemli meg csapatkapitányi karszalagot, de ő legalább minden meccsen lő egy-két gólt.

Elmúlt pár mérkőzés alapján én Bogdánnak adnám. Szerintem még Böde az, aki így alkatilag alkalmasnak tűnik erre, de én az NB1-es játékosokkal szemben eléggé bizalmatlan vagyok.

"Egérbá szvsz az U20 után Komant akarta kinevelni a mostani selejtezőre vezérré, ami a vébét elnézve egyébként nem hülyeség, Koman menedzserét szemlélve viszont légvár volt. Ezt bukta. Sajnos köti az ebet a karóhoz."

Nálam egy csk nem rajzolgat szívecskét a levegőbe a góljai után. :)
Ettől függetlenül még lehet volna belőle valaki. Mai napig nem tudom eldönteni, hogy csak éppen jól jötte ki neki lépés és nem is igazán tehetséges, vagy a menedzserei ilyen szarok.
Abból a csapatból nekem Varga Roland volt a legszimpatikusabb, ahogy a bronzmeccsen odaállt 11-eshez, azt soha nem felejtem el.

Ha már nincs egy vezéregyéniségünk se legalább az edzőnk lenne tökös, erre itt van ez az Egervári.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.12. 14:19:09

@serial sinner: Azért, akinek zsinórban 6 meccsen nagyon kijön a lépés, az nem véletlen. Más kérdés, hogy ugye pont a Sampdoria edzője lepődött meg a legjobban: Bazdmeg fiam, te tudsz focizni? ^^

Azt mondják Sisa Tibor rakta össze az u20-as csapatot, ő valamit nagyon eltalált. A többiek láthatóan nem tudnak mit kezdeni Komannal, ráadásul ő maga sem tudja átlépni a saját árnyékát. Kb 2 meccsig lelkes, aztán visszasüllyed az apátiába.

Néztem az első meccseit a Knasznodarban. Egyszerűen jó volt nézni, ahogyan lát a pályán. Magyar színvonal, hogy állva várjuk a labdát, amikor megjön, akkor a teljes tanácstalanságot, és a labdakezelési hibákat kompenzálandó hátrafelé cselezünk, majd hátrapassz.
Ehhez képest Vladimir volt az, aki már előbb tudta hova fogja elpasszolni a labdát, minthogy megkapta volna. Jó indításai voltak, és kb lekövethetetlen. A csapattársak által is sokszor.
Szóval az elején a régi Koman volt, - gólok.

És ennyi elég is volt neki ahhoz, hogy néhány meccs után teljesen beleszürküljön a mezőnybe, aztán eltűnjön.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.09.12. 18:15:59

@TaTa86.: Én nem láttam játszani őt a válogatotton kívül, és ott azért sajnos általában közepesen játszott.

"Néztem az első meccseit a Knasznodarban. Egyszerűen jó volt nézni, ahogyan lát a pályán. "

Biztos igazad van. Csak ezzel három probléma van:
1. Oroszországból nagyon nehéz tovább lépni, vagy ott fejlődni.
2. Ezek szerint ő is azok közé a játékosok közé tartozik a klub szinten néha egész jól játszanak, de válogatott szinten néhány villanást leszámítva alig mutatnak vmit.
3. Nekem továbbra sem tűnik elégé határozottnak és keménynek ahhoz, hogy neki adjuk csk karszalagot.

@Counter: Azon kevés helyek egyike, ahol lehet értelmes dolgokat olvasni a fociról magyar nyelven.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2013.09.13. 01:24:14

A póló huszadrangú sport, ahol nincs konkurrencia. Paralellvalóság, ahol mi vagyunk a királyok.

A magyar válogatott játékosai gyengék. Átolvasva a listát a csapataikról az ember csak megdöbbenhet. Egy 10 milliós ország nem tud kitermelni 5 normális focistát(mezőnyjátékost) Van Dzsudzsák, Gera és Szalai. Oszt csókolom.
A cseh válogatott, mely bűn rossz, valósággal sziporkázóan szellemesnek tűnt a magyar válogatott ellen. Döbbenetes felismerés volt, milyen vacak a magyar válogatott.
Ennek a tré csapatnak ennek ellenére hatalmas lehetősége volt eljutni a pótselejtezőre. 2 riválisunk rossz edzőt választott és krízisben van. Sajnos a pocsék román edző most nem segített, a román focisták még mindig ennyivel jobban kezelik a labdát. Megtekintve a Steaua 2 BL meccsét ez a realis kép, és ha Laurentiu Reghecamp ül a kispadon náluk akkor már Pesten nyernek. Ahogy a törökök is nyertek volna Fatih Terimmel. Mert jobb focisták.

Remélem megérem, hogy a román magyar csak sima meccs lesz. Engem nem zavar, ha a románok lekezelően írnak rólunk. Mi is így gondolkodunk róluk, úgyhogy lepereg, kit érdekel. Ez persze nem szép, de ez van.
Egyébként voltak olyan cikkek a román sajtóban, melyek felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar szurkolók nem azonosak az egész magyarsággal.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.13. 11:02:49

@jardajagr: "Egyébként voltak olyan cikkek a román sajtóban, melyek felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar szurkolók nem azonosak az egész magyarsággal. "

Ez nagyon figyelmes. Olyan cikk is van, ahol leírják, hogy ocsmány módon viselkedtek a magyarokkal szemben? Természetesen nincs. Ilyet román(, szlovák, cseh) nem ír le. Ők csak jók lehetnek, és ha nagyon jók esetleg kisebbségi véleményként megemlítik, hogy nem mindegyik magyar akasztani való, csak egy része.

@serial sinner: Ezt mondom én is. Kár erőltetni. Sanyi bá sajnos nem először használja a válogatottat arra, hogy a lieblingjeit felépítse, és sajnos mindannyiszor hiába.

A Koman annak idején a PSV-be megy, akkor most ő lenne az új Geránk, csak 3szor jobb. De sem Olaszország sem Oroszország nem az, ahol az ifjú külföldi tehetség ki tud bontakozni.

@Counter: :) Hát igen. Lehet, hogy Huszti nem hiába hagyta ott a válogatottat, és Szalai sem hiába sértődött be.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.13. 11:12:04

@TaTa86.: Kinek-minek a szempontjából hiába?

Mert pl. attól, hogy Huszti faképnél hagyta ezt a vircsaftot, még bőszen válogat a bá' az NB1-ből, egyes játékosok a fenti blog kommentjei szerint lenyilatkozzák, hogy "már várják a válogatott meghívót" (wtf?), még mindig nem a mutatott teljesítmény a döntő (szintén az ottani kommentekből puskázva: Tőzsér? Hajnal? Németh???).

Hogy ez változzon, ahhoz szét kell verni a hazai "szakmát", ami ahogy valami meritokrata szagú edző érkezik akár csak klubcsapathoz is, három napon belül elkezdi a fúrást.

A saját szempontjukból nyilván nem hiába. Ha engem zavarna válogatottként annyira Egervári, mint Husztit, én is boldogan rábasznám az ajtót.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.09.13. 17:54:14

@jardajagr: "A póló huszadrangú sport, ahol nincs konkurrencia. Paralellvalóság, ahol mi vagyunk a királyok."

Azért ne essünk túlzásba. Én a vízilabda sportértékét nem vitatom, nyilván nem látványsportág, de ettől még én sikernek tekintem, hogy van egy csapatsportág, ahol folyamatosan ott tudunk lenni a legjobbak között. Persze legyünk őszinték, ha jók lennénk fociból vagy kosárból, akkor nem is igazán foglalkoznánk a pólóval.

Nálam egyébként a mérce a ffi kézilabda válogatott, ha fociban arra a szimpatikus középcsapat szintre, ahová Mocsaiék eljutották, én már boldog lennék.

@TaTa86.: Egyébként nem tudom, mi francnak próbálkozunk mással, ha évek óta teljesen nyilvánvaló, hogy a magyaroknak leginkább a német és a holland bajnokság fekszik.

Lehet, hogy igaza volt Husztinak 1-2 kérdésben, és az ES-nek írt nyílt levele volt magyar futball utóbbi 20 évének egyik legőszintébb megnyilvánulása, de nekem, akkor sem tetszett, ahogy lelépett.
Szalainak pedig sokat kell még tenni ahhoz, hogy elfelejtsem a magyar-románon kihagyott ziccerét.
Egyébként Benito szerintem jól írja, nyilván szakmailag meg lehetne indokolni ezeket a döntéseket, csak hát, khm , erős a gyanú , hogy itt másról van szó.

@Counter: A "mindig jól értesült" bulvárlapok már arról írnak, hogy Orbán Sousát akarja leültetni a kispadra.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.13. 18:04:32

@serial sinner: Szerintem ha Husztinak igaza volt és nyakig sáros a magyarfoci ilyen piti "szemfüleskedésekben", akkor játékosként ez az egy helyes útja van. Profi akar és tud is lenni, de a válogatottban nem lehet profi: akkor szevasz, válogatott.

Érdekes, Koeman idején Orbán nagyon osztotta az észt, hogy NB1-es játékosok kellenek a válogatottba, meg hogy nincs eleget az országban.

Nem Sousa volt az, aki a Videotont magyar játékos nélkül is kiküldte a pályára?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.13. 18:27:30

Kicsit off:
Tudjátok mit rühellek rohadtul Egérbában? A gólörömét.

Ez az öregapás pacsi, amiről nekem kapásból az a benyomásom, hogy az örül így valaminek, akinek alapvetően semmi része nincsen a sikerben.

@Counter: Tudja a halál, hogy Huszti-ügyben mi az igazság. Szvsz valahol 50-50%-ban benne van az, hogy Husztinak igaza van, másrészről meg qrvára derogál neki a címeres mez.

@serial sinner: Érdekes lenne... Egyébként Sausát is rühellnék a szurkolók az egész biztos. A Videotont nem tette "szerethető csapattá".

Más kérdés, hogy ő mennyire tudna sz*rból várat építeni. A Videotonnál azért egy bizonyos szintig szabadon válogathatott igazolásügyileg, nálunk meg az a helyzet, hogy pl Guzmics tényleg nem lóg ki alulról a lehetséges védők közül. Nem véletlen, hogy az EL-főtáblás Vidi védelmében azért eléggé elvétve voltak magyarok. (Talán Szolnokit néha becserélte.)

Én mondjuk nagyon kíváncsi lennék, mit tud kihozni a dologból.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.13. 18:42:39

@TaTa86.: Ahogy a bölcs rabbi mondja, neked is igazad van, neked is igazad van... és neked is igazad van, aki szerint nem lehet egyszerre igazuk.

Nyilván valami miatt Huszti kevésbé tolerálta mint más, szintén alapvetően profi játékosok. De nyilván volt is mit nem tolerálni.

Én nem tudom hibáztatni. Azt elvileg igazolta addig is, azóta is, hogy profi sportoló, az meg addig is, azóta is sejthető, hogy vannak marketingszempontok is a válogatásban (és még az a jó, ha _csak_ marketingszempontok...).
Szóval ha nem akar ehhez asszisztálni, szíve joga, van abban a helyzetben, hogy megengedje magának az elveket.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.13. 20:23:04

@Counter: Másrészről meg azért csak a magyar válogatottságot mondta el. Elég gyökér dolog.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.13. 20:36:21

@TaTa86.: Ha nem tudta összeegyeztetni a saját értékrendjével, mit tegyen? Igazoljon át az NB1-be/haverkodjon Orbánnal, hogy játszhasson, vagy üljön a padon és nézze az umbuldázást?

Nem egyedül Huszti az, aki nem engedett a sztoriban (ha úgy van), így hát nem egyedül ő a felelős sem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.09.13. 23:15:14

@Counter: Tényleg nem tudom...

Egyébként az, hogy pacsiznia kell egyet a mindenkori miniszterelnökkel szvsz nem olyan vészes dolog, és nyilvánvaló, hogy a tisztségnek szól, nem magának az embernek.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.09.16. 11:42:22

@Counter: "Szerintem ha Husztinak igaza volt és nyakig sáros a magyarfoci ilyen piti "szemfüleskedésekben", akkor játékosként ez az egy helyes útja van. Profi akar és tud is lenni, de a válogatottban nem lehet profi: akkor szevasz, válogatott."

Huszti azért mondta le a válogatottságot, mert nem kapott elég játék lehetőséget. Magyarul Szabolcsunk addig zokszó nélkül lenyelte a sok "szemfüleskedést", amíg kezdőként kapott helyet a csapatban, csak akkor vágta be a durcit, mikor elkezdték padoztatni. 2010 előtt nem voltak ilyennek a válogatottnál? Akkor az nem zavarta profizmusát?

Ma már válogatottságnak messze nincs, akkor presztízse, mint mondjuk 20 éve, különösen igaz ez a romokban heverő magyar csapatra. Én megértem, ha vki Hannoverből, vagy Szentpétervárról nem szívesen jár haza, csak akkor mondjuk ezt, és ne gyártsunk ehhez ideológiát.

"Nem Sousa volt az, aki a Videotont magyar játékos nélkül is kiküldte a pályára?"

:) OV-nak nincs következetes, elvi álláspontja, mindig az aktuális érdek határozza meg az irányt. Tehát ha a kedves vezető által kiválasztott edző kevés NB1-es játékost szerepeltet, akkor az úgy jó és úgy helyes, függetlenül attól, hogy korábban mi hangzott el ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

@TaTa86.: "Tudjátok mit rühellek rohadtul Egérbában? A gólörömét."

:)
tutifoci.hu/2010/07/hivatalos-egervari-a-kapitany-roth-az-utodja/

"Egyébként Sausát is rühellnék a szurkolók az egész biztos. A Videotont nem tette "szerethető csapattá"."

Ugye kezdődne rögtön azzal, hogy "magyar kispadra, magyar edzőt!". PS-t is megpróbálták kikezdeni a Vidinél, de aztán, ahogy jöttek az eredmények mindenki elkussolt.

"Én mondjuk nagyon kíváncsi lennék, mit tud kihozni a dologból."

Én is kíváncsi lennék rá, de van egy olyan érzésem, hogy nem fog igent mondai, és ha még is akkor csak vmi pofátlanul nagy összegért.

Egyébként szerintem a 24 csapatos EB-re még Sanyibá is ki tudja vezetni a csapatot, mert annyiban tényleg legyünk igazságosak az öreghez, hogy Bozsikhoz vagy Várhidihez képest tényleg történt előrelépés . A gond csak az, hogy egyértelműen látszik, hogy elérkeztünk ES képességeinek a határához.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.16. 12:00:02

@serial sinner: Hát, hogy Szabolcsunk mikor döbbent rá a jelenség létezésére, az egy nyitott kérdés. Lehet így is, úgy is. Viszont Szabolcsunk morális inkonzisztenciája sem kezdi ki a vád érvényességét.

Köszönöm, hogy eszembe juttattad Bozsikot és Várhidit, jaj istenem. Az a máltai meccs. Az a moldáv meccs. Jaj.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.12. 14:59:32

Mondani kéne valamit a 8-1-es unortodox győzelemről? :D

Igazából látni lehetett, hogy ez lesz. A legjobb játékosunk Szalai már lejátszani is b*szott a meccsen, inkább "belázasodott". Sajnos megértem, jövőhéten BL-meccs a Chelsea ellen.

Egervárit én úgy látom, már elég régóta nem tisztelik a játékosok, valószínűleg van miért. A csapatnak nagyon látványosan nincs stílusa, nincs erőssége. Amíg akadt irányító valahogy ment a szekér, de mituán Rudolf úgy döntött, hogy ő mostantól nem focizik, azót szenvedés van. Megjegyzem: kb így is 15 év óta ez a második legjobb idényünk... :S

Irányítónk nincs, és annyi nemzetközi szinten jó játékosunk sem, hogy Dzsudzsi és Szalai rosszul érezze magát, ha alibizne. Ez előbbi pl nem tudja úgy leszarni a meccset, hogy a végén Bogdán után ne ő kapná a legjobb pontszámot.

A hátvédsor katasztrofális, mind egyénileg, mind csapatban. És nincs otánpótlás. Egyszem Otigba van, ő sem lesz Puyol, de egy Juhász-szint meglehet.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_U21-es_labdar%C3%BAg%C3%B3-v%C3%A1logatott
2, azaz kettő, darab játékosunk játszik a Mennyin kívül. Ők is a futottak még holland bajnokság futottak még csapataiban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.12. 15:13:23

Egyébként valami ilyesmi hozzáállást szeretnék látni úgy szurkoló-ügyileg:

nepstadion.blog.nepsport.hu/archives/2013/10/12/Viszlat_kedden/

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.12. 18:31:44

@TaTa86.: Délután a közrádióban nyilatkozott Varga József, üdítő volt hallani, hogy igaz válaszokat adott a riporter bárgyú és önámító kérdéseire. Pl.

"Valóban ennyi volt a különbség a két csapat között?
Igen."
"Megérdemelnénk a továbbjutást, ha matematikailag úgy alakul az utolsó kör?
Nem."

Aztán persze meghallgathattunk még két játékost, akik szerint nemisúgyvan.

A degenerált, folyamatosan minden teljesítményhiányt megmagyarázó, felmentő újságírás és az általa keltett hülye közhangulat is konzerválja ezt a posványos szituációt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.12. 18:35:38

@TaTa86.: Ezt a szócikket milyen nyelven írták?!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.14. 10:53:26

@Counter: Hát igen, a fociban a kontraszelekció még durvábban érvényesül mint a politikában, én is pont ezt vettem észre.

Ennek leglátványosabb jele a média. Varga akkor valóban korrekt volt, de egyébként a színvonal Szijjártó alatt van valahol, és ez nagy dolog!

Most mondhatnám, hogy azt hittem lesz valami, mert Orbán rá van buzulva a focira, aztán mekkora kampányfogás már kijutni a vébére, de a BL/EL főtábla is valami, csak hát azt felejtettem ki a számításból, hogy ORbán akkor sem tud már, ha éppen akar.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.15. 07:49:20

Bezzeg a Devecseri nyilatkozata!

El sem tudom képzelni, hogyan lehetne meggyőzni a nyilatkozat komolyságáról pl. van Gaalt. Még hogy jól játszott. Még hogy az egy távlat, egy célkitűzés, hogy "egyszer majd világsztár segítsen fel" egy akadémistát.
Az nem cél. Arra mindenki képes, és előfeltétele, hogy essen hasra.

Az pl. cél, hogy "fiam, kikaphatsz 5-0-ra, ha az ellenfél annyival jobb, de a földön ne fetrengj, téged ne kelljen felsegíteni".
A kurva életbe már. Ez tényleg alapjaiban rohad, csak hát nem hagyják összeomlani (amikor meg így is omlik, akkor nem hiszik el, tiszta Atlantisz).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.15. 10:50:03

@Counter: 2 Haladásjátékos, 2 idegenbeli tétmeccs, 2 kanadai pont. Problem? Mindezt hátvédektől!

Devecserin még mindig röhögök, mert sírni fölösleges. Egy félidő alatt 4 gól, abból egy öngól, de ő jól játszott.

"egyszer majd világsztár segítsen fel"
Ez a másik, még röhejesebb. Itt tényleg kimerül ebben az agilitás.

Kíváncsi vagyok mi változik Szalai után. Attól tartok semmi. Fel kéne számolni a kommunizmust az MLSZen belül. Csakhogy ez így nagyon sokaknak nagyon kényelmes. Bárcsak Szalai egyedül Egervárit hibáztatta volna, akkor őt kirúgjuk, Bayer megírja mekkora sz*rházi, Orbán mélységesen csalódik és minden rendben. 2016ban az EB a cél. (Egyébként jó sorsolásnál a pótselejtező tényleg összejöhet 24 csapattal.)

cink.hu/szalai-adam-es-en-1444884623/@szilylaszlo?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201310

Ez is jellemző. Arany ólakban röfögnek a disznók!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.15. 13:10:44

@TaTa86.: Ahhoz, hogy eredményes változás legyen, nagyon nagy változásoknak kell végbemennie, a magyar foci körül nyüzsögnek a kóklerek és újra is termelik magukat (lásd a csodás Kuttor-idézetet: példának állít egy ilyen közhülyét mondjuk 50 gyereknek, ha elhiszik neki, az a baj, ha nem hisznek az edzőnek, az is baj, és ha nem is marad focista, neadj'isten akkor is továbbviheti ezt az önsorsrontó attitűdöt).

Igazából ez megdöglött. El kéne temetni, mert büdös.

Ezzel kezd a megújulás zászlóshajójának félhivatalos lapja:

"Naná, hogy Gyurcsány a hibás és barátai, a többi kommunista, akik miatt idáig jutott a focink, és ha rajtuk múlna, csúsznánk még lejjebb is. Mert foggal-körömmel akadályozzák a futballfejlesztést, a gyerekek sportját, a nemzeti közösségi élményeket. De menjünk sorjában."

www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/q-a-avagy-gyakori-kerdesek-es-valaszok-az-1-8-utan

A cikk egésze is szép. Egyedül Egervári a hibás, mindenki mást ő csapott be, vitt a bűnbe, tartott megtévesztésben, de most kirúgjuk és minden jó lesz, nagyon jó úton járunk, hajrá, magyarok!

Hiába, kell egy Gréczy Zsolt a jobboldalra is. De ha mégse kéne, jelentkező akkor is van.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.19. 11:49:25

@Counter: Hát igen, ilyenkor ugye mindig van egy bűnbak, mindenki más áldozat.
Az a helyzet, hogy amit Szalai, előtte Huszti elmondott, kb mindenki tudta. Pl Orbán is. Ha nem, akkor nem tudom, mit veri magát a focira.

Ebből következik, hogyha csinálni akartak volna valamit, azt megteszik 3 éve. Akkor mostanra legalább valami U-eredményt le tudnának tenni, vagy legalább azzal lehetne kampányolni, hogy kitisztították az MLSZ-t. Ez nyilván nem volt elsődleges szempont. Az elsődeleges szempont, mint oly' sok más szektornál a zavartalan lopás.

Ebből következik, hogy qrvára semmi nem fog változni. :)
Most persze kell egy kis cirkusz, Egér-bá feje már porbahullott, lesz még látványos fülcibálás, aztán minden halad a régi rendjében.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.20. 10:12:24

@TaTa86.: Naná.

Hisz az nem lehet, hogy mi valaha is rossz felé mentünk volna. Az teljességgel kizárt.
Nagyon jó úton járunk most is, meg vagy 100 éve mindig.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.20. 14:12:19

@Counter: Az irónia ebben, hogy kb 100 éve először lenne érdemi lehetőségünk fejlődésre, de mostnara vált ténylegesen cseppfolyóssá a magyar gerinc.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.20. 20:25:57

@TaTa86.: "Fejlődés? Az olyan haladárszagú dolog. Minek? Hova? Fejlődjön csak a német, belga, francia, angol foci. Mink itt Mucsán köszönjük, nagyon jól érezzük magunkat, elég jó a focink ésatöbbi, most pedig immanentizálják másutt az eszkatont!" (pseudo-aristo)

Szerintem mindig van lehetőség hol kisebb, hol nagyobb fejlődésre. Elszánás kérdése. Az meg nincs, nem is nagyon volt. (Nekibuzdulások voltak, sokak.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.21. 08:52:21

@Counter: Hát 1848tól elég durván kényszerpálya a dolog. A hibákat lehet elemezgetni, de eléggé olyan mint egy holland-magyar 4-1. Ennyi a reális eredmény. Lehet persze 5-3 és 8-1 is a válogatot aktuális formáját nézve, de a lényeg nem változik.

Ebben a szűk 25 évben azért több lehetett volna.

(A legdinamikusabb fejlődés egyébként a Horthy-éra alatt volt. Sajnos semmit nem értünk vele. A mondernizációt jogállami módszerekkel forszírozó arisztokráciát, a szélesedő magyar középréteget(, tisztviselők, tisztek, értelmiségiek, vállalkozók, parasztgazdák), a zsidó polgárságot elüldözték, kiírtották, maradt a "3millió koldus" akik azóta sem bírnak igazán emberi minőséget felmutatni. Úgyhogy nem az akarat hiányzott. Shit happend.)

A pseudo-aristo jó! :D
Sajnálom az ilyen kis bölcsészkéket. Idegen szavakkal telitűzdelt fontoskodásnál, és a megrendelő seggének személyiségtől függően burkolt kinyalásánál nem jut nekik több.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.21. 09:03:39

@TaTa86.: Szerintem az hibádzik nálad (is), amit trendiül a úgy hívnak, hogy out of the box thinking.
Való igaz, hogy ha már ilyen szarul intézzük a saját dolgainkat, akkor csak annyiban lehet változás, hogy 5-3 vagy 8-1; de miért kellene szarul intéznünk a dolgainkat?! Ez nem adottság, ezen is lehet(ne) változtatni.

A legdinamikusabb fejlődés egészen biztosan nem a Horthy-rendszer alatt volt 1848-at követően; én inkább a cca. 1867-1900 közti időszakot mondanám annak. Az egy tipikus közép-európai polgárosodási modell volt, "sajátos magyar út" és efféle badarságok nélkül, és meglehetősen jól csináltuk.

Az igaz, hogy ebben a mostani 25 évben lehetett volna több, mint ami lett. De szerintem ez minden 25 évre igaz, beleértve Kádár vagy Horthy 25 éveit is.

Ja és ne T/3-ban üldözzük már el, irtsuk már ki az arisztokráciát, vidéki polgárságot, zsidóságot. Abban mi, magyarok (nem csak a gfg-i értelemben) is tevőleges részt vállaltunk. A rendszereken átívelő társadalmi tanulság pedig az lett, hogy el lehet venni a másét (sőt, ha előre akarsz jutni, el kell venned). Amint látjuk, ezt a kereszténykonzervatívnemzeti nemzeti törzsök is megtanulta már. Kár, hogy pont ezt; annyi minden mást is tanulhattak volna.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.21. 18:21:48

@Counter: Budapest persze a dualizmus alatt alakult ki, de az analfabetizmus felszámolása, a szociális háló kiépítése a legnagyobb gazdasági teljesítmény a Horthy-éra mellé írható.

Persze Trianon után volt hova fejlődni, de akkor is. Meg az is igaz, hogy Magyarország "megszabadult" a legszegényebb régióktól.

"de miért kellene szarul intéznünk a dolgainkat?! Ez nem adottság, ezen is lehet(ne) változtatni."
Én nem látom, hogy a Horthy-érában nagyságrendekkel jobb lehett volna... Nem intéztük szarul a dolgainkat, az pedig már a kommunista idealizmus határait súrolja, hogyha ideális társadalomból indulunk ki.

Amit lehett volna: gyorsabb ütemű földosztás, II. Ottó megkoronázása. Kb ennyi.

A dualizmusban: realitások elfogadása, közjogi kérdés ejtése. Ez viszont nagyon sokat számított volna.

"Ja és ne T/3-ban üldözzük már el, irtsuk már ki az arisztokráciát, vidéki polgárságot, zsidóságot. Abban mi, magyarok (nem csak a gfg-i értelemben) is tevőleges részt vállaltunk."
Minden társadalomnak van csőcseléke, sőt talán még az is igaz, hogy mindenkiből ki lehet hozni a csőcseléket.
Hitler és Sztálin nélkül a sz*r nem jött volna fel a felszínre. Úgyhogy visszautasítom: a T/3 jogos.

" A rendszereken átívelő társadalmi tanulság pedig az lett, hogy el lehet venni a másét (sőt, ha előre akarsz jutni, el kell venned)."
Más tanulságot nem nagyon tudok vonni a XX. századra: kevesebb gerinc, több lehetőség.
Lásd: csehek.
Amint lehetett lemészárolták a zsidókat, majd amikor azt lehett a németeket. Sem a náciknak nem ellenáltak, sem a komcsiknak. Nem is érte őket különösebb vesztesség.
Ma ők a KK-Európai progresszió mintaképei.

Az undorító a sztoriban, hogy nem tudod kihozni, hogy a jók győzzenek. Nem tudod azt mondani: ha több emberben van gerinc és nem hagyjuk a zsidókat, akkor lám-lám utólag mennyivel jobb lett volna.

Szóval, ahogy mondtam: most lehet(ett volna) alkotni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.21. 21:17:15

@TaTa86.: Hát, a Horthy-rendszer megkísérelte az analfabetizmus felszámolását, de most statisztikai kötélhúzás helyett annyit mondanék, hogy a dualizmusnak nem az analfabetizmust, hanem a jobbágyságot meg a kolerát kellett felszámolnia, amivel egészen jól boldogult is.

Igaz, ebben a Horthy-rendszer nem versenyezhetett, lévén nem hagytak neki sokat.

A T/3 önámítás. A magyar közigazgatás és a magyar társadalom volt az. Mindkettő szükséges feltétel. Nem a német hatóságok írták össze a zsidókat folyamatosan, nem a német hatóságok tologatták évek alatt egyre szűkebbre a zsidóság vagyoni és személyi jogait. Ők a pontot tették ki az i-re, tökéletes előkészítést kaptak mind technikai (listák), mind szellemi (intézményesült antiszemitizmus) oldalról.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.21. 21:43:39

@TaTa86.: Egyébként pont ugyanaz történt Lengyelországban is: kiirtották az (igen népes) zsidóságot, elüldözték a (szintén népes) német kisebbséget. Ha az okfejtésed igaz volna, akkor nem vennék őket időről időre elő az akkori lengyel antiszemitizmus, illetve néha még a németek sorsa miatt is.

Pedig.

Csak alátámasztod, amit a tanulságról írtam. Számodra is az lett, ugyanis.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 11:04:33

@Counter: Hát nézd: a lengyelek is beértek minket. Náluk a rendszerváltás sikerszotri volt. Én fenntartom azt, hogy jobboldali-liberális kormányzás kell, Magyarországon pedig a liberalizmust elvitték a zsidók a baloldal felé. Ez nem ítélkezés, hasonló szituációban más nép is így tett volna valószínűleg, de attól még létező dolog.

Nyilván nálunk szelektíven válogatnak a nyugati cikkek közül, és a lengyel szimpátia a magyar létező jobboldal iránt nem véletlen, szóval gondolom kapnak ők is rendesen.

"Nem a német hatóságok írták össze a zsidókat folyamatosan, nem a német hatóságok tologatták évek alatt egyre szűkebbre a zsidóság vagyoni és személyi jogait."

Ez szándékos vakság. Igen erős német nyomás nehezedett a magyar kormányokra főleg az Anschluss után. Hitler ha úgy gondolta volna akármelyik pillanatban megszállhatta volna Magyarországot, a Jugoszlávia elleni offenzia idején, még csak kitérőt sem kellett volna tennie.

Elég erősen nyomták a hazai széljobbot, támogatták a Volksdeutch-mozgalmat, és persze erre még rátett, az ellenforradalmi Magyarország milliője, majd a revízionizmus és a gyors német sikerek is.
De egyoldalúan kijelenteni, hogy ezt Magyarország csinálta történelmietlen.

Mind bel-, mind külpolitikai mozgásterünk növelése érdekében engedményeket kellett tenni a náciknak.
Lehet tökösködni, de akkor március 19e 1941ben következik be. Akkor aztán nem az elitből való kiszorításuk és egzisztenciájuk miatt aggódhattak volna a zsidók, hanem az életükre "vethettek volna keresztet".

(Ez nyilván nem menti azokat, akik ideológai vagy egzisztenciális okok miatt már nyáladzva várták, mikor vethetik rá magukat a zsidókra és a zsidó vagyonra. Erre a csoportra minden további nélkül ráillik a csőcselék kifejezés.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.22. 12:49:22

@TaTa86.: Egyes ember csak egyoldalúan jelenthet ki. Mi több, én sem azt jelentettem ki, hogy "ezt Magyarország csinálta", hanem azt, hogy "ezt Magyarország is csinálta, nem a fejünk felett történt csak úgy".

Az a csőcselék a korabeli források szerint igen tisztes társadalmi pozíciókat töltött be, Kovács M. Mária idéz tanulságos kamarai felszólalásokat, parlamenti vitákat. A magyar államiság arcai közül az egyik ez volt.

Magyarországon azért vihették el "a zsidók a liberalizmust a baloldalra", ha így akarod kifejezni, mert a jobboldalnak egyáltalán nem kellett. Valamiért a nemzeti gondolat azt jelenti, hogy be kell fejezni a Horthy-rendszer félbemaradt (illetve önellentmondásos, pl. "hozzunk létre középosztályt azáltal, hogy ellehetetlenítjük és elüldözzük a középosztályt") törekvéseit.
Ez se nem időszerű, se nem hasznos, se nem reális.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 13:12:54

@Counter: Magyarországon pont annyi liberális volt, mint mindenhol a környéken. Vagyis alapvetően kevés.

Ebbe a majdnem vákumba szivárogtak be a zsidók, agilisen, határozottan, majdhogynem fanatikusan.

Nem erkölcsi kategória, mert nem szándékos, hanem ösztönös, és hova máshova is mehettek volna.

Az pedig nem igaz, hogy a nemzeti oldalnak nem kellett a liberalizmus! 90ben 20%-ot kapott az szdsz! Vagyis igény lett volna rá. Aztán még ide lehet számítani az akkori Fideszt is.

"Valamiért a nemzeti gondolat azt jelenti, hogy be kell fejezni a Horthy-rendszer félbemaradt (illetve önellentmondásos, pl. "hozzunk létre középosztályt azáltal, hogy ellehetetlenítjük és elüldözzük a középosztályt") törekvéseit."
Szerint itt kicsit felcseréled az okot és az okozatot. Nyilván volt egy szűk réteg, amely egyészen biztos, hogy sosem közösködött a szadesszel, akik valóban a Horthy-éra(, Miért Horthy-rendszer? Miben volt ez annyira más, mint a dualizmus rendszere? Miben köthető ez Horthy-hoz, aki nem nagyon szólt bele az állam irányításába?) "őrségváltását" be akarta fejezni.

De hogy ez az szdsz árulása előtt annyira jelentős lett volna, azt nem hiszem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 13:14:03

Egyébként: www.rangado.hu/tartalom/cikk/253303_igy_hulyitik_a_nepet

Fantasztikus! Zsuzsi szerint nincs gáz, negyedóráig egész faszák voltunk, igaz ugyan hogy 4 támadásból 4szer nem bírtuk emberhez passzolni a labdát, de nincs ezzel gond!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.22. 14:26:41

@TaTa86.: Egyre szimpatikusabb elképzelésnek tűnik, hogy egy váratlan húzással a következő meccsre a hokiválogatottat állítsuk ki.

"Akit kellett, megvertünk."
Ezek szerint a románokat nem kellett?

---

A nemzeti narratíva szerint nem a liberalizmus kellett az SZDSZ-ből, hanem az antikommerség.
Azóta kiderült, hogy ez részben igaz: a liberalizmus valóban nem kellett, de az antikommerség se. Más kérdés, hogy a gyakorlatban az SZDSZ is furán értelmezte, gondolok itt pl. a Medgyessy-ügy legendás frakcióülésére.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 15:19:52

@Counter: Nyilván sokan azért szavaztak rájuk, mert nyomták az antikommer szöveget. 20%-nyi liberális egyáltalán nem reális tradícionális polgársággal nem rendelkező társadalomban.

De az szerintem nem áll, hogy az egész antikommer lett volna.

Persze ha kivonjuk a zsidókat és marad az a 6%-nyi támogató ők sem feltétlenül biztos, hogy simán elmentek volna nemzeti irányba, sőt valószínűleg nem. Ennek az oka a kádári antinacionalista nacionalizmusban van, hogy ez hogyan tudott nálunk kialakulni, na azt nem ártana elkezdeni kutatni! (Aztán kiderül, hogy az is a zsidók miatt van, mert a magyarok között kevés volt a komcsi. :D Na mindegy. )

"Ezek szerint a románokat nem kellett?"
Bukarestben a románokat? Hát, aki ezt komolyan "elvárta", azt tényleg behülyítették.

Egyébként feltűnt, hogy akkor tudott a csapat játszani, amikor nem volt Dzsudzsák? Törökverés, svédverés.
Persze nem lenne gond Zsuzsival, hogyha lenne egy jó irányító, akinek presztízse van, de így hogy nincs, szabadon garázdálkodhat.

De azt komolyan nem vágom, hogy miért nem alap az, hogy egy kontratámadás során, 3szor, 4szer egymás után sikerüljön pontos passzokat adni, hogy se az ellen ne szereljen, de a támadás dinamikája ne törjön meg. Ehhez azért nem kéne Messinek lenni...

Az pedig groteszk, hogy amikor egy 4szer egymás után nem jön össze, képes ezt pozitívumként emlegetni.

Valahol meg lehet nézni ezt az első 13 percet, perverz hangulatban vagyok. :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 15:55:34

www.youtube.com/watch?v=L6Czl3VumpY

2:30 Az első holland támadásból gól, de a bíró nem adja meg les miatt, tévesen.
3:20 Németh 4 méterre nem bír pontosan passzolni egy jó labdaszerzés után. (J. Crazy ekkor még láncon van, szerinte a hollandok piszkálták el a labdát.)
7:00 Kis híján holland gól. 2 szöglet, 2 bénázás. Jók vagyunk. Hollandok látványosan nem szakadnak meg, de a védelmünk olyas statikus, hogy bójákkal sem lennénk hátrébb. A 3. szögi Vargához megy, aki miközben megindul a 16osunkon elveszti a labdát.
7:30 Kontrát vezetünk. Dzsudzsák jókvoltunkazelső13percben Balázs elönzőzi.
9:45 Dzsudzsák ezúttal a szabadrúgást önzőzi el.
13:30 Kontra, Németh majdnem elbotlik a labdában, de kiteszi utána Bödének, aki vissza a kapu elé, a holland becsúszva szögletre teszi. Ez spec nem volt rossz.
14:00 Dzsudzsák lövi, a figura jó, csak az időzítés hibádzott.
14:20 Fánpörszi gól. Szépen besétál az ötösre, a védő tisztes távolságban követi, nehogy megzavarja. Jön a labda, kellemesen meglőve száll 50 métert, de ez a védőnek nem elég ahhoz, hogy akárcsak esélye legyen devecserizni egyet.

Szóval ez a jó játékunk abból állt, hogy az első támadásból meg nem adott gólt kaptunk. Veszélyes helyzetünk nem volt, a hollandok meg nem tudták úgy leszarni az egészet, hogy amikor már nagyon unták magukat és megindultak abból ne legyen nagy helyzet, vagy gól.
Dzsudzsák személyesen semmi értelmeset nem csinált ez idő alatt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 15:57:21

@TaTa86.: Btw: Bogdán qrvára tipszmikszelt...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.22. 18:06:11

@TaTa86.: Nem tudom, nekem egy szociológiai felmérés rémlik (tehát kétszeresen minősített megbízhatatlanságú az adat), miszerint a '90-es évek első felében a társadalom jelentős része liberálisnak vallotta magát. Hogy ne mondjam, trendi volt liberálisnak lenni.

Nem értelek. Az egy jobbos mítosz, hogy a Kádár-korszak ne lett volna nacionalista, de bezzeg a kisantant. Kifelé meg terminológiában nem volt az, ez igaz: de befelé nagyon is az volt! Néptánc-fesztivállá meg orchidea-szakká sorvasztotta a meglévő nemzetiségeket, többnyelvű közösségeket egy generáció alatt. Még a magyar nyelven belüli többnyelvűséggel (ti. a tájnyelvekkel) is megpróbált leszámolni az idióta (és mára kereszténykonzervatívvá szegődött) "nyelvvédelem" ürügyén.

Majd akkor szidd a Dzsudzsák Balázst, ha te is leteszel annyit az asztalra, mint ő! ( :-) )

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.22. 18:14:17

@Counter: Néha nagyon belém akarsz kötni, és ilyekor nem figyelsz a szóhasználatomre. ;)

"kádári antinacionalista nacionalizmusban"

Ezt írtam. Vagyis igen, a Kádár-éra nagyon is nacionalista volt, más kérdés hogy a magyar identitás egyik kötelező eleme volt az antinacionalizmus.

"Majd akkor szidd a Dzsudzsák Balázst, ha te is leteszel annyit az asztalra, mint ő! ( :-) )"

Persze, jogos. :) Igazából én sem értem, azt a gyűlöletet, ami felé árad. Megvannak a hiábi, de azért ahhoz képest hogy ugyanannyi idős mint én ő Lambóval ütközött, nekem maradt a biciklis baleset.

Viszont ez a nyilatkozat akkor is nonszensz tőle. Az pedig kifejezetten káros a válogatott számára is, hogy rá van buzulva a kapitányi karszalagra, mikor egyszerűen ő nem kapitány.

"'90-es évek első felében a társadalom jelentős része liberálisnak vallotta magát"
Még egyszer: tehát alapanyag lett volna. :P

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.10.23. 08:57:15

@TaTa86.: Jogos a kifogás.

Nem értem, miért hiszed el, hogy nem szidhatod a Zsuzsit, csak mert nincs Lambód. Ezek szerint az edzője sem szidhatja, mert feltehetően többet keres nála... de ad abszurdum a patásorbángyurcsányt is csak igen kevesen szidhatják jogosan :-)

A liberális csoportokkal az a két dolog történt, hogy baloldalivá masszírozták egyik részüket, másik részüknek meg elmagyarázták gondosan, hogy ők igazából nem is liberálisok, sőt, antiliberálisok. Az egy izgalmas kérdés, hogy a nemzeti gondolat miért a liberalizmusban találta meg az őssátánt, miért nem a baloldalban vagy a kommunizmusban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.24. 11:48:16

@Counter: "Az egy izgalmas kérdés, hogy a nemzeti gondolat miért a liberalizmusban találta meg az őssátánt, miért nem a baloldalban vagy a kommunizmusban."

Mert a baloldalban semmilyen intellektuális tartalék nincs. Gyűlölni sem lehet őket igazán. A libsikben meg van, és számos területen verik a jobbereket minőségben.

Én is úgy gondolom, hogy a jelen baloldal Vörös Hadsereg nélkül egy nagy nulla, semmire nem lettek volna képesek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.24. 12:00:01

@Counter: Ezen kívül még ott a "magyar seggbe magyar lóf*szt"-faktor.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.20. 22:03:17

@Counter: Gyöngyszem! Minek is menne egy Mennyei Edző a biszem-baszom barcához?

Egyébként példás önbizalom! Én is el tudnék menni levezetni egy fejlesztési projektet a NASA-nál. Hát minden szükséges ott van a neten, simán megcsinálom!

Az a vicces, hogy itt még csak fel sem vetődik benne, hogy hihetőbbet hazudjon. Pl: "Folyamatosan tanulmányozzuk a modern futball éllovasainak technikáját. Tisztában vagyunk a lemaradással, de bővülő és szerteágazó kapcsolatainkak hála egyre inkább ott tudunk lenni az élteljesítmények közelében. A legjobb úton haladunk afelé, hogy a magyar labdarúgást is ebbe az irányba mozdítsuk el, és régóta várt áttörést hajtsunk végre."

És akkor érted, nesze semmi fogd meg jól, de van benne önkritika, felvázol valami illúziót, amit kitörési pontnak hihet a paraszt és lenyugszik.

De nem! Neki Szálasi önbizalmával rá kell vágni, hogy a csodafegyver a kezünkben, bármelyik pillanatban használhatjuk, a végső győzelem a miénk!

Ennél már csak Róth Antal a jobb. 10 év alatt fejlődés nincs, de ő igazából alkalmas és eszébe sem jut lemondani.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.20. 22:29:09

@TaTa86.: Hát mert nem hazudik! El is hiszi, amit mond...

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/tornyi-barnabas-egervari-sandor-vonzova-nezhetove-tette-a-valogatottat-2291857

szegedma.hu/hir/szeged/2013/10/meszoly-kalman-magyar-edzot-a-valogatott-kispadjara.html

"Az én elképzeléseim szerint kizárólag magyar lehet a szövetségi kapitány! Akadnak felkészült szakembereink, nem kellene megint nagy pénzekért külföldi edzőt idehozni. Milyen okból kifolyólag egyáltalán? Kinek van olyan eredménye, amiért érdemes lenne? "

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.21. 08:36:50

@Counter: Mondom, Szálasi sem hazudott...

Azért el tudom képzelni azt az emberanyagot, amelyik kollektíven egy álomvilágban él. Tényleg Orwell 1984. A duplagondol itt alap. (Hiszen mégis csak tisztában kell lennie vele, hogy van élvonal, hogy azt tudja hazudni, hogy ők simán ott vannak.)

Nincsenek nagy titkok, hogy miért nem jön az eredmény.

Egyébként rá kell nézni, mondjuk Róth Antalra. Mikor a vébé bronz után megláttam a fejét, rögtön mondtam: na ennek itt és most vége. És igazam is lett. Nem kellett ehhez semmilyen focitudás, elég volt az az alkoholista-ismeret, amit még apukám szülőfalujában szedbem magamra. :)

(Megjegyzem: a helyzet az, hogy továbbra is Egervári tűnik a legnormálisabbnak az egész bagázsból...)

És itt megint azt látom, hogy Orbánnak van egy mániája, és akar, és küzd, de alapjában véve béna kacsa. Na most képzeljük el, mi folyik ott, ahol nem egy alkesz milliomos hajléktalan klikket kéne szétcsapni, hanem a milliárdos pénzügyi elitet...

Ceterum censeo: Phejj! Mocskosg*cik!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.21. 09:26:15

@TaTa86.: Nincs tisztában vele, hogy van élvonal, s hogy ők (mi) nem oda tartoznak. Lásd a Mészöly-nyilatkozatot, "milyen külföldi edzőnek van olyan eredménye, ami indokolttá tenné az idehozatalát?".

Ez azt hiszi, hogy '86 óta nem rendeznek világbajnokságot, eb-t és külföldi nemzeti bajnökságot, nemzetközi klubversenyeket. Vagy hogy Magyarország határain túl a világűr kezdődik. Vagy hazudik.

Nem tudom, melyik a hihetőbb.

Orbán meg dehogy akar. Akkor látná, hogy ez nem az és leállna. Ez az "előre annyit tesz, valamerre" tipikus esete. Pörögjön a dolog akkor is, ha az ellenkező irányba megyünk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.21. 17:46:07

@Counter: Van ilyen közmondás, hogy "előre annyit tesz, valamerre"? ^^ Mert egyébként jó. :)

Hát tudja a franc, hogy megy ez Orbánnál. Most komolyan ki kérte őt, hogy végigszenvedje az albánok elleni u21-es meccset? Vagyis azért neki ez csak szívügye. Meg aztán tényleg legalább valami nyüzsgés legyen, ha eredmény nincs. De még az sem jön össze.

A kapitányválasztáson is már mióta ülnek, pedig azért kb a románok elleni 2-2 után lehetett tudni, hogy rezeg a léc. (Jó, mondjuk ki az, aki itt előre gondolkozik, és konzekvenciákat képes levonni. Én kérek elnézést!)

"Nem tudom, melyik a hihetőbb."
Meg kéne kérdezni. De komolyan. Hajt a tudományos kíváncsiság.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.21. 18:06:36

@TaTa86.: gfg.blog.hu/2013/08/26/gfg_ujra_beszelni_fog

Bocsánat, pontatlanul rögzült. Előre annyit tesz, _akármerre_. Nem mintha ettől jobb volna, sőt: rosszabb.

Szerinted van olyan külföldi edző, aki felér egy Bozsik-Várhidi-Gellei trióval? Aztán ugyan milyen releváns eredmények alapoznák ezt meg? Magyarországon egy VB-helyezéstől nem esünk ám hanyatt, nekünk is van 2 ezüstünk! Eb ura fakó, Ugocsa non coronat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.21. 19:00:36

@Counter: Ez már az én túlzott optimizmusom, de lehet hogy a megfizethetőbbek közül érthette, hogy nincs ilyen.
De mondom: nekem mindig nehezemre esik ilyenkor elvégezni az önlobotómiát, és elfogadnom, hogy valaki tényleg ennyire zokni legyen.

Egyébként nem is a nagyválogatott a lényeg... De ez is közhely: végig minden U-nál kéne legalább egy középszintű külföldi edző. Mondjuk belga, vagy holland. Náluk tipikusan középszar a bajnokság, aztán időről időre mégis meg tudják emberelni magukat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.21. 19:20:25

@TaTa86.: Ha valamire a hülyeség elégséges magyarázat, akkor...

Nekem az is elég volna, ha bizonyos szint felett (mondjuk NBI-es klubok összes csapata, támogatott akadémiák és TAO-nyertesek, valamint minden válogatott korosztály) csak azt lehetne edzőként foglalkoztatni, aki évente lenyom egy komoly külföldi workshopot.
Meidzsi-restauráció. Nem szégyellték elzavarni a leendő japán elitet Európába meg Amerikába, tanulni. Következetesen. Az első japán Ptk. például a Code Civil nagyjábóli fordítása volt; leszarták a pántlikás nemzeti büszkeséget, ellenben az érdemi nemzeti büszkeségre, arra figyeltek, komolyan gondolták, hogy Japán többet érdemel.

Ezek a Csertői- meg Mészöly- meg Csank-féle bátyámuramok ilyesmire alkatilag alkalmatlanok. Nem is értik, mi az, szerénynek lenni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.23. 21:07:50

Heynckes?
Eriksson?

...
Fred Rutten?!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.23. 21:55:04

@Counter: Igazából eléggé érdektelen. Látványosan nincs szó arról, hogy újra kéne építeni az utánpótlás-képzést. Az, hogy Róth Antal a helyén marad 10 év masszív szopás után, még a politikában is elképzelhetetlen lenne! Legalább felfelé buktatnák vagy valami...

Én magam részéről egyébként vagy Bölönit vagy Sousát tenném meg diktátornak. Pallosjoggal, mindennel.

Egyébként ha hoznak valami nevesebb edzőt, az eb-n ott leszünk. Legalább ennyi.
(Vicc, de most is csak a zsidókon múlott, hogy nem szophattunk ki a görögök ellen a románok helyett.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.23. 22:11:46

@TaTa86.: Találd már meg a helyes oksági láncot... a segghülye náci drukkerek hozták össze. (Vagy ennyi erővel a nemtudommelyik román csapatot meg a magyarok miatt büntette meg a román szövetség pár hónapra rá, nem pedig az ottani segghülye náci drukkerek miatt.)

Strukturális változtatásról természetesen miért is volna szó? Róth Anti jó gyerek, mindenki szereti és ő is szeret mindenkit. Mi egy szerethető csapat vagyunk.

A megoldás pedig természetesen az lesz, hogy a nyakunkra rohad az egész. Ezért is kár most építeni a stadionokat: mindenképp szét fogja enni őket a rozsda, mielőtt itt újra foci lesz; mert akkor lehet, ha már kipukkadt a lufi teljesen, azaz a fenntartásuk is ellehetetlenült.
Kár lesz értük (többnyire), de én megmondtam.

Az eb-n lassan több ország lesz kint, mint ahány nem...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.24. 10:13:42

@Counter: Róth jó elvtárs. A jegyszedőt internáltuk.
Nem abba az irányba mennek a dolgok, hogy feladatokat meg is lehet oldani. Ez érvényes mindenre. Miért pont foci lenne a kivétel. Igazából az kéne, hogy végre meglincseljenek egy edzőt.

A románokat nem büntették meg túlságosan halmazatban sem. Pedig volt niggerezés, és többször magyarozás. Még egy Andorra elleni zárt kaput sem kaptak, ellenben Magyarországot a kulcsmérkőzésen b*szták meg. Az izraeli szövkapitány semmilyen panaszt nem tett, túlbuzgó zsidrákok verték a tam-tamot a hazaiak pedig lelkesen asszisztáltak ehhez. Végülis assziszt nem assziszt, az ítélet szempontjából mindegy. Abból a szempontból nem, hogy tudjuk hova húz a szívük.

Úgyhogy bizony a rohadt qrva anyjukat a zsidóknak. Ez igazából magyar foci helyzetén nem változtat sokat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.24. 14:18:27

@TaTa86.: Helyes, a jegyszedő munkája amúgy is okafogyott.

Azért az megy, hogy a románok nem FIFA-fennhatóság alatti meccsen csinálták a botrányt. Lehet az asztalra sz*rni, ha muszáj, de nem mindegy, hogy a király vagy a jószágigazgató asztala az.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.24. 14:31:16

@Counter: A románok magyaroztak a hollandia elleni vébéselejtezőn, és a magyarok ellenin is. Egyik esetben sem kaptak érdemi büntetést.

Az izrael elleni meccs miatt az volt a szöveg, hogy pont most jönn ki az új irányvonal, hogy zero tolerancia. Nekünk ez pont rosszul jött ki, de nem kell összeesküvéseket gyártani. Nos, mint láthatjuk pontosan arról van szó, hogy a zsidó többet ér mint a magyar.

Ez persze hatalompolitikai realitás, csak ha a hazai zsidóság üdvözli ezt, akkor számoljanak a következményekkel. Pl hogy ők itt nem a nemzet részei, hanem kollaboránsok, kisquislingek.

Na de nem erről volt szó... Hát szerintem majd röhöghetünk a következő focival kapcsolatos botrányon.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.19. 17:07:04

Le roi est mort, vive le roi!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.12.21. 16:32:46

@Counter: Pedig hordóért küldük le Csányit nem egy pintér'...

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.12.22. 10:02:33

@Counter: lehet, hogy a király új, de a dinasztia ugyanaz.

@TaTa86.: ez fájt :)

Most nem találom, de kb féléve volt egy nyilatkozata Pintérnek, hogy a fociban fölösleges taktikával bíbelődni "amikor nálunk van a labda, akkor támadunk, amikor nincs, akkor meg védekezünk".

A legjobb az egészben az MLSZ indoklása volt.

"A magyar szövetségi kapitány pozíciója ma is vonzó munkakör, hiszen az MLSZ ezen időszakban mintegy húsz alkalmas, megfelelő tudással rendelkező szakemberrel került kapcsolatba. Volt, aki „bejelentkezett", volt, akit a szövetség keresett meg, és olyan szakember is akadt, akit mások ajánlottak a szövetség számára. E folyamat során hamar beigazolódott az a félelem, hogy a jövőbeli csapat lehetséges tagjainak megismerésére, a remélt eredményesség elérésére minden külföldi edző hosszabb időt kért a szövetségtől. Ez a jelenlegi helyzetben nem fogadható el, amikor – talán két felkészülési mérkőzést követően – szeptemberben már a 2016-os Eb-kijutás küzdelmeire készen álló csapattal kell rendelkeznie Magyarországnak. Ez önmagában elegendő érv volt a visszakozásra"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.22. 10:05:14

@serial sinner: Ezt is kifejezi az idézet :-) Ha a dinasztia kihalt volna, akkor nem lehetne egyidejűleg bejelenteni a halált és az utódlást.

Az indoklás elképesztő és minősíthetetlen. Remélem, legalább vicces lesz, ameddig a kapitányság tart, mást nem várok.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.12.22. 20:36:09

@Counter: "Az indoklás elképesztő és minősíthetetlen. Remélem, legalább vicces lesz, ameddig a kapitányság tart, mást nem várok."

Egyébként még ezzel a kerettel sem elképzelhetetlen, hogy kijutunk a 24 csapatos EB-re. Persze csak akkor, ha Pintér a csapatot nem NB1-es játékosokra építi, mint ahogy ígérte.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2014.01.18. 10:07:18

sportgeza.hu/futball/2014/01/17/huszti_szabolcs_nem_lesz_tobbe_valogatott/

Azért gondoltam én, hogy a Huszti-gyerek sem töri magát. Nyilván meg lehet érteni, de kicsit azért a qrva anyját minden válogatott-lemondónak...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.18. 10:28:08

@TaTa86.: Meg kellene fontolni, nem ösztönözhetnénk-e Btk. tényállással a válogatottság elfogadását. De legalábbis valami 75%-os különadót kitalálhatnánk.

Ha a sport kiemelt nemzeti ügy (éspedig az), akkor a nemzeti sportsikerek biztosítása is az. Szükséges és arányos tehát a büntetőjog bevetése.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2014.01.18. 11:28:51

@Counter: Hmmm, visszamenő hatállyal!

Úgy szeretnék, részt venni a NER irányításában, just for the LOLs!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.18. 16:36:45

@TaTa86.: Nem kell visszamenő hatály.

Meghozzuk a törvényt, s a hatálybalépést követő első órában megy is a fax Huszti úrhoz, Hannoverbe.

Aztán csak hátradőlünk s várjuk a választ.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.05. 07:37:03

Az index cinikus és liberálbolsevik-nihilista idézetgyűjteménye szerint Pintér Attila professzor végre közérthetően is megfogalmazta, mi is a magyar nemzet.

A magyar nemzet, kéremszépen, az egy szurkolótábor.

sportgeza.hu/futball/2014/03/04/pinter_tudas/

"hogy ez a nemzet, ez a szurkolótábor újra boldog legyen"

"amit a magyar nemzet, a magyar nép szurkolótábora nagyon régóta vár"

"én nem szeretném a magyar népet, a magyar nemzet szurkolóit becsapni"

Mi tagadás, a magyar nemzet tagjai közül egyre többen gondolják azt, hogy a nemzethez tartozás megélése és a szurkolás gyakorlatilag azonos dolgok.