HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

  • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
  • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
  • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
  • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!
  • Tata86: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Aki 3éves munkakeretben dolgozik, annak 3 évente fizetik ki a túlóráját.... (2018.12.17. 13:52) Túlóra és cirkusz

Utolsó hozzászólások

2015.02.22. 17:21 Tata86

Kész-ül a kétharmad

Ma választanak Veszprémben. A választás szimbolikus ezúttal ténylegesen komoly téttel bír. A NER GOD-mode-ban üzemel, és ez majd' az egész országot zavarja, fideszesek egy jó részét is beleértve.

A mindenoldali ellenzék motivációi világosak: noha a kormánytöbbséget nem tudják veszélyeztetni, ha nyernének, legalább  az Alaptörvény gányolását befejeznék Orbánék. Ráadásul két évvel a következő választások előtt lassan időszerű lenne kikapni a kormány kezéből a játékát... 

Bukta lesz

Az elmúlthatévben abszolút alapértelmezett lett, hogy az ilyen lehetőségeket az ellenzék művészi szempontból is értékelhető módon baltázza el. Nem kivétel Veszprém sem, bőven volt itt is fordulat! Török Gábor indulása pl kifejezetten szenzációnak számított a politikai perverzek körében. Csak aztán jött a bajnaiskodás. Hát ő igazából nem is annyira akarja ez, meg hát neeeem, jó megpróbálom, ha elég lájkot kapok. Végül elterjedt a pletyka, hogy Simicska is beszáll a ringbe, erre Török megijedt, és visszarohant a kaptafához. Lett helyette Kész Zoltán.

Posztkommunizmus és neoliberalizmus

Az új jelöltről azt érdemes tudni, hogy nem egyszerűen neolib, hanem markánsan libertárius. Amivel egyébként nincs túl sok baj. Úgy értem, nem nagyobb ökörség, mint a Jobbik eurázsiai agymenései, csak hát 0%-ban kompatibilis a szocializmussal.
Hogy a vörösök miért kísérleteznek akkor újra és újra a bukott recepttel? Most akkor ők szocik, libsik, mindkettő vagy egyik sem? Lesz*rom, csak ártson? Mindegy, csak trendi legyen?

No pasaran!

A lassú átmenet magyarázata, ahogyan én látom, hogy elég idő eltelt azóta, hogy a szoci kötelező volt. Talán ennél is fontosabb, hogy az orosz tankok több mint megfelelő érvet biztosítottak arra, miért miért is volt ez a létező és elérhető világnézetek legjobbika. Tovaris kanyec óta, főleg ellenzékben, azonban volt idő gondolkodni. Így történt, hogy aki alapvetően nem volt teljesen sötét az elkezdett rájönni, hogy igazából működésképtelen csacsiság az egész. (Egyébként hasonló olvadás figyelhető meg a nemzeti eszme kapcsán is. Ti, kezd elterjedni, hogy mégsem az ördögtől való dolog ez...) Csakhogy ezzel szemben ott a súly, a tehetetlenségi erő: a szavazók, főleg a baráti részük nagy része nyugdíjas. Ez azért jelent nehézséget, mert egyrészt ez a réteg már nem tud bekapcsolódni a szabad versenybe, másrészt a nosztalgia a marxista alapállások felé löki őket.

Miért jó a nyugdíjasnak, akinek nem volt lehetősége magánnyugdíjpénztárba félre tennie, a kis állam, az öngondoskodás? Egyszerűen nem jó neki. A jövedelme 100%-ban az államtól függ. Mivel a szociban nem volt egyéni számla, ebbe a 3milliós rétegbe a kapitalizmusnak egyszerűen esélye sincsen beszivárognia.

A csiki-csuki ott alakul ki, hogy a zsugorodó progresszív oldal, egyszerűen nem meri elengedni ezt a tömeget. A féltékenység indokolható! Ne tessék megijedni, a szoci nyuggernek is jó lesz Orbán Kádár-pótléknak, ha arról van szó! Igaz, eddig mind azt írtam: a nyugdíjas hűséges, árrugalmatlan fajta. Ezt tartom is! Ami változott, hogy azóta a Vezénylő Tábornok Úr küllemben, jellemben is igazi pártfőtitkár-elvtárs lett. Mint ilyen, elsőrangú nyuggermágnes!

Tovább a semmibe

Elég lehetetlen helyzet alakult ki: nincs intelligencia a vörösöknél a szocializmus megmagyarázáshoz, kifejtéséhez, de nincs szavazóbázis a liberalizmushoz.
Marad egy meggyőződéstelen, izzadtságszagú duplagondol, egy színpadon fellépő Bajnaival és TGM-el, győzelemben reménykedő ifjúszocikkal, és az arról valószínűleg már lemondott radilib Késszel.
Na meg persze a már csak illemből vívott ideológiai utóvédharc, ami megteremti az illúziót, hogy van, ami összeköti a köztársaság barátait: „Nem vagyok magyar, nem tudnék hűségesküt tenni egy műkoronának.”

ui: Hányingerkelő a Kész Zoltánt lejáratni vágyó videó. Nem tudom mi szükség van rá, hiszen lejáratja ő saját magát is, és csak sajnálni tudom azokat, akik szerint ez az 1 perc a politika normális velejárója.

ui2: Miért írok, már megint a vörösökről? Mert azt látom, hogy a "jobbosok" egy része egyszerűen kényelmes/gyáva. Ameddig félig-meddig helyzetbe vannak hozva, nem jön felőlük változás. A másik fele egészen egyszerűen élvezi a kamaszos durcit és felnőttes elvtárskodást. 

 

2 komment

Címkék: választás veszprém szánalmas szocik 2/3 NER Kész


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr247202513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tata86 2015.02.22. 21:46:05

Wow, bebuktam.

index.hu/belfold/2015/02/22/jol_megmozgattak_a_partok_veszpremet/

Sima fideszes közetet vitt el Kész.

Hát, akkor nincs többé 2/3-ad! \o/