HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Quastr IlIl: @Tata86: :) A kérdés nyilván nem a technikai részletekre vonatkozott. Hanem erre : "Az a gond, hog... (2019.08.16. 14:32) Rövidhírek
 • Tata86: @Quastr IlIl: "Erre mondom én azt innentől fogva nincs értelme komolyan venni azt, amit OV mond a ... (2019.08.12. 20:49) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Tata86: @Quastr IlIl: Hát matematikailag volt. A százalékok alapján. :) Viszont ehhez se hangulat, se pé... (2019.06.28. 21:11) Előválasztás 2019
 • Tata86: @Quastr IlIl: És ami a leggyalázatosabb: ez a vita már egy hónapja ott van a könyvjelzőim között, ... (2019.06.25. 16:55) Földi Pokol
 • Tata86: @Online Távmunkás: A kerületi polgármesterek témáját fogják kinyitni az egészen biztos. Szerintem ... (2019.06.24. 21:57) Előválasztás

Utolsó hozzászólások

 • Quastr IlIl: @Tata86: :) A kérdés nyilván nem a technikai részletekre vonatkozott. Hanem erre : "Az a gond, hogy tényleg csak a büszkebuzi és a primitívjobb nyil... (2019.08.16. 14:32) Rövidhírek
 • Tata86: @Quastr IlIl: "Te ezt hogy képzelnéd el?" Nem túl bonyi dolog, erről lehetne vitázni. Szépen kiáll néhány ember, aztán kifejtik a gondolataikat. Az... (2019.08.15. 18:54) Rövidhírek
 • Quastr IlIl: Donáth-ügy: Egy kicsit távolról indítok. A szexuális zaklatás legnagyobb problémája, hogy mivel az esetek 95%-ban intim helyzetben történik, ezért ... (2019.08.14. 18:01) Rövidhírek
 • Tata86: @Quastr IlIl: "Erre mondom én azt innentől fogva nincs értelme komolyan venni azt, amit OV mond a saját ideológiájáról." Oké, de ez már a legelejét... (2019.08.12. 20:49) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Hogy van-e ideológia-szerű izé a cinizmus mögött?" Ok, de akkor mi az? Én annyit látok, hogy OV(vagy a mögötte álló emberek) fölismert biz... (2019.08.04. 16:23) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Tata86: @Quastr IlIl: Hogy van-e ideológia-szerű izé a cinizmus mögött? Szerintem igen. Inkább fuzzy-logikával leírható, de ott vn az. Rengetegen támpdatják... (2019.08.04. 10:16) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Nagyon hamar behúzta fülét-farkát, úgyhogy nem hiszem... " Ebben igazad lehet Orbán-beszéd: Baromi vicces, ahogy a rezsim próbál vmi ide... (2019.08.03. 16:14) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Utolsó 20

2015.06.25. 23:34 Tata86

They take our jobs! - Bevándorlók és a libsik

Az első rész után, amelyben arról volt szó, miért undorító a hamagyarországrajössz-kampány, érdemes néhány szólt ejteni a reakcióról is, amelyik hasonlóan színvonalasra sikerült. Világos, hogy a felelősség legnagyobb része mindig az aktuális kormányé, úgyhogy a libsizés csak amolyan érdekesség.

"A" libsik

Itt bocsánatot kell kérnem a pongyolaságért, tételesen fel kéne sorolni kik is szólaltak fel az ügyben, mit mondtak, és ez miért csacsiság. Ez már csak azért is szükséges lenne, mert ha egymástól nem is teljesen független szervezetekről, médiumokról, pártokról van szó, egymásért nem felelnek a szereplők. Mea culpa!

 

A krízis valós

Lassan csak földet ér az ejtőernyős tantusz. Még a progresszív oldalnak is leesik, hogy valós problémával állunk szemben... A plakát-gate elején, utánanéztem, van-e Magyarországon bevándorló-kérdés? Vajon igaz-e a sejtésem, hogy évente csak néhány ezren jöhetnek hazánkra, illetve nem ide, de hazánkon keresztül? A tippem be is igazolódott valóban így volt. Volt, ugyanis ez tavaly megváltozott... Az előző évben ötvenezren ostromolták déli végeinket. Idén egyelőre duplázódik a létszám. 

 

Tagadás

Ironikus, de az előző állítást pont egy olyan index-cikkben olvastam, ahol tagadták, hogy helyzet lenne. Tehát egyik évről a másikra megtízszereződik a bevándorlás, az EU legnépszerűbb célpontja lettünk, de ez nem jelent semmit... Esetleg vegyük a kerítés ügyét. Ami ugye nem működik. De leírják, hogy a bolgárok a határ csak egy részére csinálták meg, és felére csökkent a migránsok száma. Tehát nem működik a dolog...

Becsületükre legyen mondva, tényadatokat nem hallgattak el, csak ezekből sikerült ellenkező értelmű logikai következtetéseket levonni.

Persze, nem kell egy független médiumot kiemelni. Hogy lehet, hogy semelyik ellenzéki párt nem püfölte a tamtamot? Ha nincs kampány, nincsenek is problémák az országban? Nem pont azért tartjuk őket, hogy vészmadárkodjanak? Az ember azt sejtené, hogy a normális működés az lenne, hogy a kormány próbálja a kakit a szőnyeg alá söpörni, az ellenzék pedig hatalmas lelkesedéssel kukkol be alá, hátha talál valamit. Most úgy néz ki olyan kakit találtak, ami a kormány számára kellemes konfliktust jelentett, így inkább tagadták az egész balhé létét. A jelenség nem kicsit hasonlít arra, ahogyan a megboldogult SZDSZ próbálta elhivatott dühvel negligálni a cigánykérdést. Meg a népesedési válságot. És a határon túli magyarok kérdését.

 

Csali és horog

Mint az első részben kifejtettem, a fideszes kampány furcsasága abban állt, hogy egy nemlétező csoport ellen kezdtek gyűlöletet szítani. Magyarországon nincsen olyan értelemben bevándorló-kérdés, mint mondjuk Angliában, Franciaországban vagy Németországban. De igény azért lenne rá! Mármint jogvédő olvalról. Fantasztikus gyorsasággal és lelkesedéssel indult meg az ellenkampány, és most nem a Vastagbőr és a KFKP kezdeményezésére gondolok, amely a kormány egy konkrét lépésére reagált, hanem UNICEF, MSZP, Helsinki Bizottság reakcióira. Rögtön előkerült a bevándrolószépabevándorlójó csasztuska. Természetesen innentől mindenki, aki szabályozná a bevándorlást és nem örül a jelenségnek retrográd fasiszta. Hogy milyen hatása van egy ilyen kampánynak egy országban, ahol sok százezren tapasztalhatják, milyen az, amikor másetnikumú idegenek teljesen felforgatják addigi életüket? Végülis lényegtelen. Unicefék lepapírozhatják, hogy megint milyen jó arcok voltak ebben a fasiszta országban, úgyhogy dobjanak párizsi ösztöndíjakat ide, de izibe!

 

Majd Európa segít!

Szóval igazából itt válság van. Tényleg. Nem Orbán találta ki, és nem is ő okozta. Kampánytól függetlenül annyi bevándorló jön, amennyit nem tudunk befogadni, még ha akarnánk sem.

Mi a libsi megoldás, amelyik hatékony és kíméletes mint egy bőrápoló? Természetesen a krízis során pavlovi reflexként előtörő "Majd a Nyugat segít!" felkiáltás! Ez lényegében azt jelenti, hogy túl gyávák vagyunk akármit is csinálni. Oldja meg más, vagy ha nem az se baj, mi már a totális kudarcra készülünk. 

A menetrend: Vigyázzba állunk, és fegyelmezetten, áhítattal bámulunk Nyugat felé boci szemekkel, amíg a progresszió meg nem ment minket. 

Rossz hírem van: Európa nem fog segíteni csak úgy. Dublin III nagyon is jól illeszkedik a gazdagabb EU-államok érdekeihez. A közös érdekek ilyenkor háttérbe szorulnak, mint egy duzzogó ovis csoportban.

Szóval B-terv:  Semmilyen megoldásunk nem lesz a problémára. Az engedelmesség miatt kaphat a szeretem-csapat egy buksisimit, a maffia és az előjövő konfliktusok miatt a nemszeretem-csapat egy dorgálást. Ennyi lesz a nyereségünk.

 

Két pogány közt

Ami látszik, hogy a módszerváltás óta nem sikerült új minőséget kiizzadnunk magunkból. A "jobboldal" most, hogy megtalálta magát, láthatjuk miféle: a kamaszos düh, a tesztoszteron és a frusztráltság képtelenné teszi, hogy bármit sikeresen megoldjon. Harcolni persze mindig kész, legyen az külső vagy belső "ellenség". 

A baloldalt még mindig lebénítják a félelmei. A valóság merev tagadásába burkolóznak, miközben kioktatóan mószerolják aki nem ért velük egyet a Nyugati Nagy Testvérnek, akihez sosem nőhetünk fel.

Btw: éppen most adják el gyerekek, nők százezreit Magyarországon szervkereskedőknek és striciknek. Ezzel egyébként lesz valami?

17 komment

Címkék: kampány liberális bevándorlás társadalmi bűn


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr497573802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.29. 15:19:48

"a fideszes kampány furcsasága abban állt, hogy egy nemlétező csoport ellen kezdtek gyűlöletet szítani."

Nincs ebben semmi furcsa, orbán nagyobb dominókkal játszik. A plakátkampány a félbolond magyar választóknak szól, az ösztönös mélyen megbűvó dühöt akarja bennük felpörgetni. orbán most népszavazást csinál a menekültekről, kell neki a legitimáció hogy ezt képviselje az EU ellen. hosszabb távon orbán ki akar lépni az únióból. 2020 uán már nincsenek eu-s pénzek, akkor már orbánnak kolonc lesz az eu bürokrácia és onnan kilépve szabadaon megcsinálhatja a félázsiai diktatúráját. Ez a nagyobb terv. Ebbe tökéletesen beleillik a plakátkampány.

Tata86 2016.03.29. 18:34:28

@Kulics: Orbán óvatos duhaj, nem lépked ő sehová... Meg aztán a zemberek se támogatják.

2016.03.29. 20:23:56

@Tata86: majd addigra agymossa a szavazóbázisát, ravasz taktika ez.

Tata86 2016.03.30. 10:41:17

@Kulics: Legyen(sic!) igazam, de szerintem te túldimenzionálod Orbánt...
A szavazók agymossák magukat, OV csak kihasználja, de a többsége eléggé kényelmes. A hőzöngés nagyon is benne van, de a tényleges lépés egy más kérdés.

A másik, hogy a fidesznek tudatos stratégiája, hogy az középen maradjon. A hazaáruló MSZP és a túlbuzgó szélsőséges Jobbik között.

2016.03.30. 15:39:33

@Tata86: amennyiben az mszp hazaáruló akkor minek nevezed azt a politikai pártot, akik behozzák újra az oroszokat, meg újra putyinhoz dörzsölköznek ? nem nem , ez nem reálpolitika. ez az ország elárulása, és annak a politikai katonai blokknak az elárulása amihez tartozunk.

2016.03.30. 15:42:24

@Tata86: ez annyira jó hogy megosztom.. Bihari Viktória írása:

Helyszín: Budafok, közért.
Időpont: Ma-olyan dél körül
Cselekmény: Sorbanállás.

Marika, az élesztő mihez lesz?...Jaj tudom, a Jóska lányának a receptje, mondtad múltkor! Emlékszel a karácsonyi hókiflimre? A Jutka elkérte a receptet, pedig nem is szereti a dejóssat csak a mákossat...Megboldogult uram, annak a mindene volt a csörögefánk. Meg a madártej...Igen! Nahát, hogy emlékszel rá, a pozsonyi kifli, azt az Imre is imádta...Mit mondasz?...Nem kell bele margarin, én sose teszek bele. Csipetnyi só. Fólia. Takarékláng, fél óra...Miért nem nyitnak ki még egy kasszát? Biztos sztrájkolnak az anyjuk keservit!...Te! Az a szegény Viktor! Hogy annak mennyi hülyét el kell viselnie most mondd meg Marikám! Hádde neeeeeem? Pedig milyen fess ember jaaaaaaj! El ne mondd senkinek, de a komód mellett nekem van egy fényképem róllla...Bizony, keretben!... Nekediiiiis? De neked melyik van meg?...Aaaaaaaz igen, nekem is az van szerintem, az öltönyös, majd ha átjössz, megmutatom...Csak mindig eldugom ha jön valaki...Hát nézd, van aki sorozathősöket bálványoz ugye, van akik ezeket a csürdüngölős-kijabálóss fiatalokat, énekeseket vagy kiket, akkor nekem nem lehet meg a hóbortom Marikám? Naugye!...Olyan szép ember! Olyan szeme van, mint a Lajosnak! Tudod, a Lajos! Jaj ne csináljad már...Igen, az!...De a Viktor sokkal okosabb, az úriember. Látszik rajta, hogy tanult. Szépen neveli a gyerekeit, tisztességes keresztény szellemben, az úr áldja meg őtet. Egyem meg...Fess fiatalember Marikám, hát mit akarsz, előtte az élet! És mit meg nem tesz te atyaúrisssten! Mennek ezzek a balhék, ma reggel is, hogy kockás inget kell venni a gyereknek vagy mi, aszt nem mennek iskolába, hát hogy van ez? Mifelé halad a világ Marikám? Persze, hogy a Viktor félt minket, jönnek ezek a dzsungellakók, migrének vagy mik...migrások azaz, hát elveszik a nyugdíjamat! A Viktor meg küzd, egyem meg a zúzáját, hát mindig megmondja! Fess ember. Jó apa, én látom a szemiben neki...Na végre kinyitották a kasszát! Megyek előre jó?...Üdvözlöm, ez lesz, nem, nem kérek zacskót...Háromezerötszáz? Hát nekem hó végé nincs annyi pénzem angyalom!...Marikám, egy ezrest tudsz adni? Micsoda egy világ ez, hogy 40 évet dolgozik az ember és nem tud venni egy rendes felvágottat! Mocskos kommunisták!...Köszönöm Marikám, akkor majd gyere át és odaadom a bájgli receptjét! Puszi az unokáknak arany csillagom! A fényképről meg egy szót sem, ez legyen a mi titkunk!...

ha kohen 2017.10.13. 19:54:29

.
Egészen véletlenül futottam bele egy korábbi kommentemben az Archiregnum blogba. És idejöttem, megnézni, hogy létezik-e még.

Nos, ha jól látom a legutóbbi poszt vagy két és negyed éves, a legutóbbi itteni komment is több, mint másfél éves.

Régi szép (?) idők...

Éltek-e még?
.

Tata86 2017.10.13. 21:00:27

@ha kohen: Halihó, élni élünk még, csak a lelkesedés hagyott alább :)

Bizony régi szép idők...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.03.20. 07:59:41

Nahát, tényleg kiraktak téged is a mandinerről?

Elképesztő színvonalemelkedést hozott a tomborista-habonyista szellemiségű MCC-s influx a szerkesztőségben.

Tata86 2018.03.20. 08:07:26

@Counter: Hát bizony, elért a végzet :D
Mókás az hogy még csak valami értesítést sem küldött a rendszer.

Hát ha nekik jobb a kis safe-space-ükben akkor hajrá! Ha bukik a fidi kíváncsi vagyok mi lesz belőlük...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.03.20. 08:09:57

@Tata86: Fantasztikus, azt kell mondjam, fantasztikus!

Ha úgy alakítják a kommentfelületet, hogy csak fideszbolsevisták kommunikálnak eszelős jobbikos és dk-s propagandistákkal, akkor előbb-utóbb a valóság is kénytelen lesz idomulni.
Mágia.

Egy részükből belülről bomlasztó, más részükből MLM rendszerű algaügynök. Megnézném :-)

Tata86 2018.03.20. 08:48:33

@Counter: Reméljük a legjobbakat.
Minden esetre túl sok időmet parazoltam el arrafelé. Jobb így :D

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.03.20. 11:16:16

@Tata86: Ez is egy érvényes megközelítés :-)

Tata86 2018.03.20. 11:54:24

@Counter: Soros-bérenc libsiszokás folyton keseregni.

Mindenesetre mókás dolog ez a fideszeslét. Láthatólag nincs túl nagy igény arra, hogy interakcióba lépjenek a valósággal.

Azért nem hiszem, hogy megúszom elvonási tünetek nélkül...
Előbb-utóbb csak újra kéne éleszteni a blogot :D

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.03.20. 22:01:58

@Tata86: Azt hiszed, te valóság vagy? Soros-pénzeltnek tűnő, dölyfös elbizakodottságban szenvedsz :-P

Tata86 2018.03.20. 22:33:58

@Counter: Nem más ez mint egy reménytelen blogger kétségbeesett próbálkozása.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.03.21. 13:14:59

@Tata86: Bloglukból blogszél fúj, blogügyekkel nem foglalkozunk!