HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2018.12.20. 13:37 Tata86

Emelem a nagy vakkal

Néhány napos tanakodás után a NER úgy döntött nem száll ki a körből. Favoritként meg akarja őrizni a domináns pozícióját, zseton is van előtte bőven, úgyhogy abszolút logikusan ráemelt az alaptétre. Nem kockáztat sokat, inkább a reakciókra kíváncsi.

Mintha az ellenzék abba a hitbe ringatta volna magát, hogy itt már a NAGY MECCS folyik. All in, a két gigász között, izzad a kupé, sasolnak az eszkortok, ez a harc lesz a végső! 

Tordai már úgy gondolta, nem is emelni a tétet, kicsit vissza kell venni, nem ragaszkodott a követelések felolvasásához. Odaadta a pendrájvot, alázatosan megköszönte a köztévének, hogy fogadni méltóztatta, majd távozott azzal a végszóval, hogy a világért se szólna bele a független szerkesztői munkába. 

Lehangoló, ahogy a Fidesz unottan bepöccintette a két legkisebb zsetont az alaptét mellé. Nyugi kisöcskös, mindjárt meglátjuk a lapokat is, és elkezdődhet a kör! Mit fészkelődsz már most? Tette ezt azután, hogy tegnap Budapesten már csak néhány tíz ember lézengett a Kossuth téren, emellett pedig mintha a pártok is visszaálltak volna a régi üzemmódba. Jakab (Jobbik) bemegy a Hír TV-be hepciáskodniBárány Balázs (MSZP) az Echo TVben volt jólbeolvasni, és így ennyi. Ez a politikai cselekvés. Én meg unom. Ez a két arc tizedannyira showman, mint mondjuk Puzsér, és ezt a mutatványt már legalább tízszer eljátszották. Az ellenzék továbbra is képtelen egyetlen lépéssel is előre gondolkodni, akár utólag kitalálni, mi jön, ha a NER nem talál összeroppanni egy performansztól.

Megjegyezném, a rabszolgás demonstrációt NEM a pártok szervezték, de ha már ott voltak, akkor az élére álltak, hova máshova? Az MTVA-ba nem a pártok képviselői mentek be, hanem két független! De ha ez szállítja a lájkokat, akkor nyilván bement a többi is. Most pedig kifulladni látszik a dolog, mert stratégiát nem lehet önkéntes alapon, spontán alkotni. Ehhez már pénzügyi támogatással, kapcsolatokkal, kiépült szervezetekkel, jogi apparátussal rendelkező pártok kellenének.

Tessék letenni egy víziót, és egy rövidtávú cselekvési tervet! Minden napra, de legalább hétvégére valami lelkesítőt, amire felkapom a fejem! Tudni akarom, mi lesz a következménye, ha a NER visszaüti a labdát, és látni akarom megtörténni! 

4 komment

Címkék: póker szánalmas ellenzék mtva NER


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr9914502936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.12.20. 14:53:17

A vízió megvan: vissza az 1990-2010 közti liberális görénykurzust, a nyugati tőke kiszolgálását, a hajbókolást Brüsszel ellen, s királlyá koronázni Sorost.

A gond: a nép nem kér ebből.

Tata86 2018.12.20. 15:18:41

@maxval bircaman balcán: Én se ellenzéki propagandát nyomok, kérlek ettől te is kímélj meg!

Viszont érzek itt némi ellentmondást, amit jó lenne ha kifejtenél. Már a rabszolgatörvénnyel kapcsolatban megbeszéltük, hogy itt bizony a német nagytőke diktál. Ennek köszönhető a gazdasági növekedés, úgyhogy a nép ezen nemhogy nem háborog, de igazából örül neki, mert megszokta, hogy a németeknél jobb úgysem történik velük.

Akkor most ez hogy van?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.12.20. 15:24:35

@Tata86:

Én nem hiszem el, hogy a ballibek hirtelen tőkeellenesekké lettek volna, ez nem őszinte álláspont. Ebből indulok ki.

Tata86 2018.12.20. 15:30:37

@maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolás nélkül, ha végre valaki nem elégedne meg azzal, hogy az ország felével akar kormányozni, míg uszít a másik fele ellen.

Orbán is nyalja a német segget, Gyurcsány is nyalta. Ha győz az Eljövendő Ellenzéki Messiás, ő is fogja. Méghozzá azért, mert a legutóbbi felvonásban éppen a fideszesek tagadták meg a nemzeti szolidaritást. Talán a kövi hajlandó lesz kiegyezni.