HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • Attilajukkaja: @Tata86: "Lehet, hogy mert nincs következménye?" Miért? A többieknél van? "Jelenleg a NER diktá... (2019.02.01. 09:59) Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!
 • Tata86: @Counter: A frolicásban, Papp Danielben látom a politikai szándékot, és meg is tudom értrni, miért... (2018.12.21. 20:40) Alemberek
 • Tata86: @maxval bircaman balcán: Szerintem sem azok. A tőkével akkor lehetne érdemben tárgyalni, hajbókolá... (2018.12.20. 15:30) Emelem a nagy vakkal
 • Quastr IlIl: @Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már ö... (2018.12.20. 09:04) Nemzeti konzultációt!

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig csak a Fidesz tudja elérni. Exquisite choice, Sir! (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @morph on deer: Amikor háború van, oldalt kell választani. Én tavaly se terveztem a Fideszre szavazni, de végül MZP győzött meg arról, hogy a Fid... (2019.03.05. 05:13) EPP-Medve és a futócipő
 • morph on deer: @MAXVAL bircaman közíró: “A Fidesz lényegének kb. fele számomra teljesen idegen, pl. a nacionalizmust ellenzem, a kényszeres antikommunizmust is, a... (2019.03.04. 21:35) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából semmire. :S Csak idevetsz egy-két lazán kapcsolódó mondatot. (2019.03.04. 20:41) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mire nem válaszoltam konkrétan? (2019.03.04. 18:20) EPP-Medve és a futócipő
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Ez megint kinyilatkoztatás, ráadásul nem reagálsz arra, amit írtam. (2019.03.04. 17:53) EPP-Medve és a futócipő
 • MAXVAL bircaman közíró: @BiG74 Bodri: Komolyan hiszed, hogy érdekel a véleményed? Ha ezt hiszed, akkor nagyon nem ismersz engem... (2019.03.04. 16:33) EPP-Medve és a futócipő
 • Utolsó 20

2019.02.04. 23:39 Tata86

Kormányzati média-öntökönszúrás

hqdefault.jpgTehát nem működik. Hiába a pénz, paripa és fegyver. Hiába jelöltek ki névre szóló helyet nyugati szövetségeseink a szégyenpadon a NER Magyarországának, hiába szűnt meg a Népszabadság, Magyar Nemzet, Heti Válasz, hiába foglalták el az Origót, TV2-t, közmédiát, az összes megyei napilapot, továbbra is nyomasztó a balliberális médiafölény.

A Főnök és az udvari bolond is kimondta:  EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK

De akkor miért csinálják? 

Már írtam röviden a Kesmáról. Valahogy az volt az érzésem, hogy az egész végtelenül megalázó azokkal szemben, akik napról napra a NER-t szolgálják. Ez egy toxikus kapcsolat. Egy ördögi kör, ahol agresszióval és behódolással akarják megoldani azokat a problémákat, amiket az agresszió és a szolgalelkűség szült. 

Orbán, a neoszervilizmus atyja volt az, aki nagyon agilisen elkezdte kigyomlálni a polgári gondolkodást a saját táborában. A jelen propagandastáb ennek a kívánságnak akar megfelelni, ki opportunizmusból, ki hazafias érzelmektől hatva(, pont mint Kádár besúgói). A Vezér pedig látja, hogy hiába a harmadik 2/3ad, szellemileg teljesen kiüresedett a NER. Mit csinál tehát: miután rájön, hogy a megalázott cselédek unalmas előadást tartanak, még jobban megalázza őket, és húz egyet a pórázon. 

Hadd szemléltessem magamon ennek a megszállottságnak a hatását: 

2010 március:

Mandiner, Index, kuruc.info. Futottak még: Vastagbőr blog, Heti Válasz, Magyar Nemzet, Konzervatórium blog. 

Fertő! Métely! A libsik akkora szeletet voltak képesek kihasítani, mint a nyilasok. Mi is történt ezután? 

A Mandit felvásárolták, és propagandaoldalt csináltak belőle, ahonnan még a kommentelők közül is kirúgtak. 
A kuruc.info léte okafogyottá vált. A kormányhatalmat trollkodni vállalhatatlan stílusban: punk. Uszítani a hivatalosan kijelölt ellenség ellen: rozzant házmester-tempó. 
A Vastagbőr átment az Átlátszóra, innentől nyilván Soros-bérec szélsőlibsi kunbéláknak számítanak.
Heti Választ kinyírták. 
Magyar Nemzetet kinyírták. 
Konzervatórium beolvadt a NERbe(, itt is buziznak és libsiznek, csak több idegen szóval, összetett mondatokban), majd kimúlt.

2018 nyara

Amikor Simicska bedobta a törölközőt nyolc év kétharmad után előfordult, ami még soha: egyszerűen nem volt jobboldali sajtó, amit olvashattam volna. Tényleg kialakult a nyomasztó ballib médiafölény. 

Ma már jobb a helyzet, ami egyszerűen annak köszönhető, hogy Orbán nem tudott tökéletes munkát végezni a pusztításban. 

Az Index mellett ott van:  a Magyar Hang, Azonnali, Válaszonline esetleg Alfahír

Mint látható, Soros régi tanítványa gőzerővel dolgozik a Soros-terv végrehajtásán, hogy ne maradjon nemzeti-keresztény gondolkodó a hazában. Szerencsére amilyen lelkes, olyan sok hibával dolgozik. Apropó: másnak is feltűnt, hogy a Kárpátok Géniusza tudomást sem hajlandó venni a tőle független jobboldaliakról? 

Lose-lose

Ironikus az egész történetben, hogy sem a kormány, sem az ellenzék nem nevethet a végén. Az előbb részletezettek miatt Orbán politikája tökéletesen alkalmatlan keresztény és/vagy nemzeti kultúra ápolására/újraélesztésére. Ugyanakkor amíg nem merül ki végleg a lakosság, hogy ne bírja fenntartani a feszültséget, vagy nem robban fel, az egyensúlyi állapot stabilnak tűnik. A propaganda egyetlen polgárt sem fog inspirálni, de milliók agyát képes kondicionálni, és valósággal csekély kapcsolatban álló attitűdöket kialakítani. 

Nincs oka örömre az ellenzéknek, és a jelzőnélküli médiának sem. Őket olvassuk, mi is, a fideszesek is, de a szakma haldoklik. Az alternatív média miatt sokan azt hiszik, manapság nem kellenek újságírók, riporterek, szerkesztők. Nem kell profi stáb. "Egy mobiltelefon és internetkapcsolat!" Ehhez mérten egyre szűkül a profi politikai média. Mikor olvashattunk utoljára oknyomozó riportot? Nem is nagyon fogunk... Van olyan társadalmi kérdés, ahol bármelyik médium képes ellátni a közvetítő szerepét és ütköztetni tudja a felek véleményét a köz előtt? 

Ami marad az a bulvár és a fake-news. A bulvár gazdaságilag rentábilis, képes kitermelni a költségeket, a fake-news gyakorlatilag nem igényel befektetést. A lakosság többsége pedig nem tud, és nem is akar különbséget tenni, egy kibontott és alátámasztott álláspont, ami mögött évtizedes munka van, és egy vágyvezérelt gondolkozásból és igazságmorzsákból összegyúrt kacsa között. Néhány tízezer ember persze holnap is képes lesz túllátni a szalagcímeken, de nem több.  Egy ideig lehet finanszírozni a 888as trollokat, aztán úgyis győzni fog a totális nihil az mindenegyben blogon, amelyet jelenleg 700ezer ember követ. 

A csavar a történet végén, hogy ez az az őszinte felismerés, ami valahol nagyon mélyen létrehozta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt. Kár érte. Ezért is.

Prológus

Megint végignéztem, mit reagál a kormánypárti sajtó a saját szénné alázására. Semmit. A cseléd tudja, hogy ilyenkor csöndben kell maradni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: média varga istván társadalmi bűn ner kesma


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr7914608452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.