HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • maxval birca man: @Tata86: Muszlimok Oroszországban - őshonosak, azaz nem a nyugati minta. Igen, alacsony a termé... (2019.10.22. 13:51) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Értem. Akkor maradjunk annál, ami nem működik, mert valamilyen kompenzáci... (2019.10.18. 16:20) A ló néz, avagy Kampány '19
 • Quastr IlIl: @Tata86: :) A kérdés nyilván nem a technikai részletekre vonatkozott. Hanem erre : "Az a gond, hog... (2019.08.16. 14:32) Rövidhírek
 • Tata86: @Quastr IlIl: "Erre mondom én azt innentől fogva nincs értelme komolyan venni azt, amit OV mond a ... (2019.08.12. 20:49) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Tata86: @Quastr IlIl: Hát matematikailag volt. A százalékok alapján. :) Viszont ehhez se hangulat, se pé... (2019.06.28. 21:11) Előválasztás 2019

Utolsó hozzászólások

 • maxval birca man: @Tata86: Muszlimok Oroszországban - őshonosak, azaz nem a nyugati minta. Igen, alacsony a termékenység. (2019.10.22. 13:51) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Oroszország válságban van, pont azokon a területeken, amiket a fanok ki dzoktak emelni, mint a hanyatló Nyugat krízisjelei.... (2019.10.22. 11:18) Return of the Szekértábors
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mondd a tagadott tényeket, légy szíves. (2019.10.22. 07:57) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Oké, de akkor ezzel mit mondasz? Miért jó ha libsi vagyok, miért rossz, hol van igazam, hol nincs, es főleg: miért? Oroszo... (2019.10.21. 20:52) Return of the Szekértábors
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: A polgárosodásban, a magántulajdonban látod a megoldaldást. Azaz liberális vagy. Oroszország számára mindin katasztrófa volt ez, amikor ... (2019.10.21. 07:30) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mit jelent jelen esetben a "liberális"? És mit von le/ad hozzá az érveimhez? Oroszország egy csődtömeg. Nekem nem az a baj... (2019.10.20. 22:13) Return of the Szekértábors
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mivel liberális vagy, érthető, hogye zt mondod. (2019.10.20. 10:05) Return of the Szekértábors
 • Utolsó 20

2019.06.23. 22:06 Tata86

Előválasztás

A budapesti főpolgármester-választás kvázi-hivatalos selejtezőjének félidejében vagyunk. Voksolni még három napi lehet, júni 26áig. Engem pedig komoly kétségek kínoznak érdemes-e részt venni az egészen. A többség pedig eleve perverznek tart, hogy ezen egyáltalán gondolkozom, és még írok is róla!

Leszögezném: jó dolognak tartom a kezdeményezést. Más körülmények között ez akár működhetne is, robosztus eszközt adva az ellenzék kezébe, hogyan tudja úgy összeadni a széttöredezett szavazótáborok voksait, hogy ne tűnjenek közben elvtelen pozícióseftelőknek. 

Ha máskor esetleg az ellenzék tényleg nyerni akar, a rendszert bőven lehet fejleszteni azzal, hogy előre megállapodnak és nyilvánosságra hoznak a pártok egy képletet, ami alapján frissítik a megállapodásokat az erőviszonyok megváltozása tükrében.

Érdektelenség

Ami miatt az egész nem kifejezetten érdekel, hogy a "XXI századi pártok", a "centrum" elfogyott, elárulták. Az LMP-ről jobb nem is beszélni, a Jobbik úgy gondolta, bedobhatja Budapestet a szociknak megyeszékhelyi polgármesteri helyekért. Nem lehet nem észrevenni: amikor az óbaloldal és a Momentum leosztotta egymás között a kerületeket a "néppárt" igazából síri csöndben asszisztált ehhez, miközben az Alfahíren hétről hétre jelentették be a jobbikos jelölteket. Amíg Puzsér nem kezdett üvöltözni az égvilágon semmi problémájuk nem volt az egésszel. 

A Momentum még ennyire sem erőltette meg magát. Köszönték szépen, ők politizálás nélkül akarnak pozíciókat. Mivel a trendiségük felhajtó ereje egyelőre az óbaloldalnak is kapóra jön, bevették őket a buliba. Hozomra kaptak öt polgármesteri széket(, amit aztán hoztak is), szerepelhettek az ATV-ben, nem bántották őket a balos komisszárok, megtörtént néhány kézfogás, úgyhogy Macronék EP-frakciójának is rögtön az alelnöki posztjára repítette őket a frissen szerzett népszerűség. 

Kényszerből erény

Boncolgattam már a Momentum lehetőségeit, vajon mekkora tőkét jelent nekik a Júdás-pénz. Teljesen világos volt, hogy lépniük kell valamit, hiszen minden egyes pillanattal egyre gyurcsányosabbak lesznek, akkor pedig elfoglalhatják az szdsz helyét. Szépen átszavaznak rájuk azok a dékások, akiknek a szekta és Feri terhelt múltja egy kicsit sok, de alapvetően élik a progresszív übermensch létet. Ennyi, el is érték az üvegplafont. Ráadásul 3%-ra öt polgármesteri szék jó biznisznek tűnik, Budapesten 20% fölött, alig lemaradva a DK-tól, lealázva az MSZP-t igen sovány.

Gyorsan elő is kotortak valakit, akivel előre menekülhettek. Egyébként okosan ott támadnak, ahol vákuum keletkezett: rástartoltak a jobbközép szavazókra

A terv valószínűleg a következő: Fidesz-árvákkal, Puzsér-árvákkal, momentumosokkal meg kell verni a megkopott-lejáratódott MSZP-P-s KariGerit, és a DK meglepetésvendégét Olgicát. A Závecz szerint ez teljesen esélytelen, de ezt majd később...
Ha megnyerik az előválasztást, nyilván kinyitják majd a kerületi polgármesterek kérdését. Itt valószínűleg engedni fognak valamennyit az óbalosok, talán sikerül kilőniük a leggázabb arcokat. Ha ezután megnyerik a választást, játékban maradnak, megmutathatják: belülről meg lehet bomlasztani a rendszert. 

A probléma ott kezdődik: mit történik akkor, ha KFG bukja az előválasztást? Egyrészt ez jelzi, hogy kifújt a felhajtóerő. Ezen felül egy vereség után a kerületekben is jóval inkább ragaszkodnak majd a szocik ahhoz az egyességhez, ami a 3%-os Momentummal köttetett. A helyzetet súlyosbítja, hogy a lilák innentől kampányolhat a parkolási maffiának vagy Gyurcsánynak. Ez a felállás Tarlós biztos győzelmét hozná szoci-dékás többségű(?) közgyűlésben. A vereségért nyilván Puzsér lesz a felelős, a maffia továbbra is a pénzcsapok mellett. Igazából semmi nem történik, csak végül a Jobbik és a Momentum is összegyurcsányozódik. Innen szép nyerni! 

Vegyük elő a virtuális négyzetrácsos lapot, és vonjunk mérleget! Elmenjek-e szavazni Kerpel-Fronius Gáborra? 

Kontra:

 1. Személyesen úgy érzem, hogy a Momentum elárult. Az Együtt és a Párbeszéd utána egy újabb párt, amelyik előbb meg akar erősödni a maffiát gazdatestként használva, majd xenomorphként a mellkasukon kirobbanva akar triumfálni. 
 2. Esélytelennek érzem, hogy az egésznek pozitív kimenetele legyen. 
 3. Elvtelennek gondolom, hogy részt veszek az előválasztáson, majd ha nem az én jelöltem nyer, nem szavazok a nyertesre. Márpedig nem fogok. 
 4. A kerületi polgármesterek miatt az egésznek semmi értelme. A választás úgy lenne izgalmas, ha erről is véleményt mondhatnánk, de nem véletlenül nem tehetjük. 

Pro:

 1. Igazából, miért ne? Fölöslegesebb dolgokra is elvesztegettem már fél órát az életemből. Hátrányom nem származik belőle. 
 2. Nem kell puzsérabb lenni Puzsérnél. Ha még szerinte is támogatható valóban "civil-jellengű" jelölt, talán tényleg az.
 3. KFG alapvetően szimpatikus figura, akin látszik, hogy nem kikönyökölte ezt a pozit a maffiakapcsolatai miatt, hanem teherként vállalja. Ő az egyetlen, aki az utóbbi tíz évben polgári Magyarországról beszél és ezt hitelesen is képviseli kisvállalkozóként. Az egész cécótól függetlenül, sokkal több ilyen arc kéne a politikába pszichopaták, eszelősök, marketingfigurák, telepi f@szagyerekek és hobbibölcsészek helyett! 
 4. A személyes sértődöttség rossz tanácsadó. 

 

Az előző írásaimban mindig arra lyukadtam ki, most már jó lenne egy olyan harc, amit ha elveszítek is, legalább ne hányjak azoktól a zászlóktól, amik alatt masírozok. Ha most részt veszek az előválasztásban, annyiban biztosan elvtelenül veszek részt, hogy a demokratikus szavazás lényege, hogy végeredménytől függetlenül elfogadom a győztest. Én pedig még csak legitim résztvevőnek sem tartom jelen formájukban az óbaloldali pártokat. 

A Momentumnak viszont úgy gondolom adni kell egy esélyt, akkor is ha önszántukból kötöttek rossz alkut a Sátánnal. Hadd legyek őszinte: azért adok nekik egy esélyt, mert úgy gondolom nincs jelentősége. Nem KFG fog nyerni, pontosan azért nem, amiért Puzsér kihátrált. Ezt a versenyt nem úgy írták ki, hogy kívülről meg lehessen nyerni. 

Ez lesz: egy elvtelen szavazat a Sátán kliensének egy előre lejátszott meccsen. 

Betli

Miért gondolom, hogy esélytelen az egész cécó? Mert a pártok hiába állapodnak meg, a szavazókra ez nem érvényes. Mert a két befutójelölt már most bebizonyította, hogy rosszabb alternatívát kínálnak. Karácsony jellegtelen és korrupt, saját maga jelentette ki többször, hogy akik mögötte állnak egyszerűen selejtek. Kálmán Olga egy hónapja még joggal nevette ki a felvetést, hogy neki is indulnia kéne, miközben a dékások legerősebb érve Puzsér ellen pontosan az volt, hogy "nem szakértő". 

Miben reménykedünk, amikor konkrétan a jelöltek és a jelölők árazzák be magukat saját kijelentéseikkel? Írjuk le: KariGeri és Kálmán Olga rossz jelöltek. 

Tovább rontja a helyzetet, hogy teljesen mindegy ki nyer: az ellenzék egy elég nagy része magát átverve érzi majd. Az egész kampány értelme, hogy pont a bizonytalanokat magunkhoz édesgessük, az ellenséges szavazókat pedig elbizonytalanítsuk. Pusztán a saját szektájával soha, senki nem képes nyerni! 

Összefogás, ahogy én gondolom

Ismételni tudom csak magamat: "Összefogni ugyanis csak szilárd identitású, szervezett tömörülések tudnak. Olyan környezetben, ahol világosan látszik, hogy az egyes táborok mit dobnak be a közösbe, és mit vesznek ki!

Egy ilyen összefogás már érték, valami, amire felfigyelhet a kormány-párti szavazó is, és nem szánalmas seftelés, ami csak megerősíti bennük, hogy Orbán lehet, hogy mocskos, de amit csinál legalább működik. "

Ha ez megvalósul, lehet valami még a magyarságból, ha nem Gyurcsányék kitartanak a következő válságig, ahogyan a fideszesek is szorítják majd a hatalmat. Teljesen mindegy milyen új párt(ok) alakul(nak), megszerezve 20-30%-ot, úgyis bedarálják őket. A válság alatt a nemzetközi nagytőke elkéri Orbántól a kulcsokat, és visszaadja Gyurcsánynak, hogy kezdődjön minden előröl.

17 komment

Címkék: budapest kálmán olga szánalmas összefogás előválasztás momentum KFG karigeri


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr5914908088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.24. 05:55:34

Fontos lenne Olga győzelme.

Őt lesz képes a legkönnyebben legyőzni Tarlós.

Tata86 2019.06.24. 09:27:49

@MAXVAL bircaman közíró: Szerintem KariGerit. De igazából mindegy.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.24. 10:07:57

@Tata86:

Ő is majdnem jó.

A legrosszabb ellenfél Tarlósnak Kempelen.Farkasiusz ellen.

Tata86 2019.06.24. 10:20:48

@MAXVAL bircaman közíró: Bebaszna mi? Ha az MSZP és a Fidesz nem egy párt lenne valószínűleg ő lenne a kihívó.

Tata86 2019.06.24. 11:03:41

@MAXVAL bircaman közíró: Hát persze. :)

Most kezdjem el sorolni miket csinálnak 20 éve nagykoalícióban?

Tata86 2019.06.24. 11:35:06

@MAXVAL bircaman közíró: Persze. És akkor mi a helyzet a nagykoalíciós parkolási maffiáról, amiről (Tarlós szerint) maga Orbán jelenti ki, hogy az bizony marad?

Mi a helyzet a lusztrációval, "ügynökaktákkal"?

Mi a helyzet Putyinnal és a Strabaggal?

Miért lehet közelebb a NER-hez Németh László, Puch László, mint mondjuk Stumpf András?

Miért nem indult nyomozás Gyurcsányék ellen? Miért csak néhány renitens kishalat kaptak el?

Az a qrva nagy helyzet, hogy ellenzéki térfélen egyedül a szociknál van és lehet pénz és paripa, még ha sokkal kevesebb is, mint a Fidesznél. Itt engedi meg Orbán. A többieket nem lehet támogatni, mert akkor jönnek az állami szervek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.24. 12:08:40

@Tata86:

Ezek apróságok, én a politikai vonalra utaltam.

Tata86 2019.06.24. 12:29:22

@MAXVAL bircaman közíró: EZ a politikai vonal.
A hasznos idióták becsípődései azok, amik teljesen jelentéktelenek. Igen, ezek valóban egymás tükörképei, csak hogy a cirkusz sose hiányozzon.

Tata86 2019.06.24. 12:56:28

@MAXVAL bircaman közíró: Mert ugye más már nem is maradt.

Ami azért érdekes, mert te is jól tudod, hogy a fideszesség, sőt jobboldaliság leginkább generációfüggő.

Én akkor kezdtem érdeklődni a politika iránt, amikor Gyurcsány tette tönkre az országot, és tapasztaltam, ahogyan "mindenki" a korosztályomban jobbra fordul. Balra, libsinek szocializáltak undorodnak meg az egész slepptől, hazugságaiktól, dilettantizmusuktól, sovinizmusuktól.

Ma is ugyanígy van. Aki ma fiatal, az Momentumos vagy apolitikus. Mert nincs emberi minőség a Fideszben. Mert az egész nemzetieskedés röhejes ebben a formában.

20 éve a maszoposok gondolták azt, hogy nyuggerekkel, opportunistákkal és cigányokkal irányt lehet szabni a magyar politikának, és ez a harc lesz a végső elvtársak, most ti.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.24. 14:30:34

@Tata86:

Nekem 1999 óta nincs pártom.

A 2010 utáni Fidesz viszont támogatandó, mert fellép a liberális görénykurzus ellen.

Nem vagyok fiatal. Én már 1990-ben is szavaztam.

Tata86 2019.06.24. 14:38:49

@MAXVAL bircaman közíró: Attól, hogy nem vagy fiatal még belegondolhatnál, hogy 30 év múlva nem te fogod meghatározni merre menjen az ország, hanem leginkább akik ma 20-30évesek.

Ebben a demográfiában a Fidesz visszahozta a görénykurzust. Nagy Blanka már Gyurcsányt figyeli gyöngyöző szemekkel. Egyébként 10 év a Gyurcsány-hatás pontosan ugyanez volt pepitában.

Nincs liberális görénykurzus, csak görénykurzus van.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.06.24. 21:44:35

Kíváncsi vagyok, hogy tényleg lesz-e összefogás a viccként megrendezett előválasztás győztese mögött vagy megint elindul 2-3 önjelölt megváltó, hogy Tarlós újra nyerhessen.

Tata86 2019.06.24. 21:57:43

@Online Távmunkás: A kerületi polgármesterek témáját fogják kinyitni az egészen biztos. Szerintem a főpolgiba belenyugodnak majd. Már csak azért is, mert eleve nem a sajátjuk.

Nem tök mimdegy, hogy KO strómankodik vagy KariGeri?