HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • Tata86: @F.M.J.: "Most nem a bulshit demagógiára gondolok (azokkal tele van a szerinted rombadöntött sajtó... (2019.06.14. 16:34) Patkányok és dögunalom
 • chrisred: @Tata86: A cigánykérdés és a nyugdíjaskérdés nem PC, hanem hatalmi-politikai kérdés, mivel ők dönt... (2019.06.08. 06:44) Harakiri folytatódik
 • MAXVAL bircaman közíró: @Online Távmunkás: Nem gond a liberálisok léte, csak ne dirigáljanak. (2019.06.07. 05:37) Rövidhírek Jobbágyiából
 • Michel Djerzinski: @elvis56: mondta egy bohóc... (2019.06.04. 18:05) Puzsér-jelenség
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mindképpen látni akartad Gyurcsányt visszajönni a politikába, ezt pedig c... (2019.03.07. 14:15) EPP-Medve és a futócipő

Utolsó hozzászólások

 • Tata86: @F.M.J.: "Most nem a bulshit demagógiára gondolok (azokkal tele van a szerinted rombadöntött sajtó)" Én meg nem szeretek trivialitásokat olyanok sz... (2019.06.14. 16:34) Patkányok és dögunalom
 • F.M.J.: @Tata86: "túl sokan vannak, és semmilyen védelemmel nem rendelkeznek a manipulációval szemben. " - Senki sem, és ha már itt tartunk, te sem! Persze ... (2019.06.14. 14:29) Patkányok és dögunalom
 • chrisred: @Tata86: A cigánykérdés és a nyugdíjaskérdés nem PC, hanem hatalmi-politikai kérdés, mivel ők döntik el a választásokat. (2019.06.08. 06:44) Harakiri folytatódik
 • MAXVAL bircaman közíró: @Online Távmunkás: Nem gond a liberálisok léte, csak ne dirigáljanak. (2019.06.07. 05:37) Rövidhírek Jobbágyiából
 • Tata86: @Online Távmunkás: Az ember küzd a pestis baktérium ellen is, pedig milyen pici... :D Egyébként igen, ez nyilván egy beismerés, csak sokra nem mész ... (2019.06.06. 22:09) Rövidhírek Jobbágyiából
 • Online Távmunkás: @MAXVAL bircaman közíró: Te addig fogsz ajvékolni liberális túlsúlyról, amíg az utolsó liberális is eltűnik. Persze a hozzád hasonló bolsiknak nem t... (2019.06.06. 21:06) Rövidhírek Jobbágyiából
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Nyugalom lesz, ne aggódj. A tét itt az: maradjon.e a liberó túlsúly vagy ne. (2019.06.06. 13:51) Rövidhírek Jobbágyiából
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Tata86 2019.06.14. 16:34:11

@F.M.J.: "Most nem a bulshit demagógiára gondolok (azokkal tele van a szerinted rombadöntött sajtó)"

Én meg nem szeretek trivialitásokat olyanok szájába rágni, akik ennek az ezredére is már képesek felfigyelni, ha az ellenoldal csinálja. Nem vagy te sem ostoba, sem tájékozatlan.
Gusztustalanul lejt a pálya, és igenis sok olyan gól van, ami csak ezért megy be.

"Ebből az is tudható, hogy ezt valahol olvastad, és kritika nélkül elfogadtad, mert egybecsengett az általat preferált narratívával."
Ez kicsit olyan, mintha valakit leb@sznál a holodomor áldozatai miatt, mondván tuti nem 3millió!
A lényegen nem változtat. Újra, ezt te is tudod.

A közszolgálati tévé úgy, ahogy van propagandacsatorna. Most hány milliárdból működik, mennyi pénz megy takarítóra, és mennyire Papp Dánielnél a seggarc-felár? Tényleg nem tudom. De érdekes ez?

Mennyiért vették a megyei lapokat, és mekkora seggarc-felárat fizetnek? Passz.

Mennyiért veszik a bulvársajtót, és mekkora itt a seggarc-extra? Ez utóbbiról van fogalmam, mert ismerősöm a Lokálnál dolgozik, és hát BAZDMEG!

Meg persze olyan ismerősöm is van, aki a G-nap utáni Nemzetnél dolgozott. Na ő meg pont annyit keresett, mint amennyit az ember elképzel egy nyelveket beszélő, diplomás, önálló gondolatokat megfogalmazni képes újságírónak: hát elég nevetséges.

"de ne várjuk már el tőlük, hogy ők tartsanak fenn olyan médiákat, amikre nem kíváncsi a nép."
Cinikus f@sz!
A Népszabi piacvezető volt! A Heti Válasznál felülről avatkoztak be, hogy meg ne lehessen menteni. Ehhez képest a Válaszonline él és virul.
A Magyar Hangot nem lehet Magyarországon nyomtatni.
A HVG nem kap hirdetési felületet.

Ellenzéki médiában nem hirdet állami vállalat, noha a a szavazók fele ellenzéki. Ellenben folyamatosan tömi a pénzt olyan médiumokba, amire tényleg a kutya sem kíváncsi.

"2014 őszén OV nem volt kénytelen "szűk körben" látens államcsődöt jelenteni. Na ennyit a lejtős pályáról."
1) Ez totálisan off. Nem azért nyert Gyurcsány mert a totális propagandája elhitette, hogy jó állapotban van az ország, és az ellenzéki egyszerűen nem kapott teret az ellenvéleményével.
Gyurcsány a sajátjait is átverte, Orbán pedig nemhogy államcsődtől óvott volna de 14. havi nyugdíjat akart.

2) Egyébként nekem mégis mi közöm Gyurcsányhoz? Szerintem egy hazaáruló, dilettáns, soviniszta pszichopata, aki rég börtönben ülne, ha nem Polt Péternek hívnák a főügyészt.
Azért mert Orbán üzlettársa átb@ssza az országot a palánkon nem értem, hogy miért van joga Orbánnak még durvábban megtennie ugyanezt?

Miért van még mindig szabadlábon Gyurcsány? Miért Vonáról kellett kitalálni, hogy buzi muszlim, miért Hadházyt kell karaktergyilkolni! Miért a jobboldali médiát kell kicsinálni, miközben a Népszava és az ATV állami pénzeket kap?

"Erre mondhatnám, hogy emlékszünk-e még a "köteles beszédre"? Ilyen a politika. "
És ez a szint? Neked ez jó? A szocik ezt egyszer kitalálták, onnantól a Fidesz bárkire alkalmazhatja? Tényleg minimális szolidaritás nincsen benned?

"de tudod ez így együtt egy jellemrajz"
Hadházy (állat)orvos. Azok meg tipikusan az élet bizonyos területén maximalisták, a többin igénytelenek.

"Helyette hülyét csinált magából."
Tudod, a hatalom már csak olyan, hogy bárkiből hülyét tud csinálni. És a csőcselék zabálja. Ezért csőcselék.

Révész Máriuszon is milyen jót lehetett röhögni, nem? Teljesen világos helyzet, fényes nappal, nyílt utcán, nemzeti ünnepen meglincselték a rohamrendőrök ellenzéki képviselőként. Aztán mégis vicc lett! Révész Mártíriusz. A dékások azóta is nagyon elégedettek, már tovább is költötték a sztorit: Révész merev részegen belekötött a rendőrökbe. A hülye kis gyökér, vasággyal 50 kilósan minek emberkedik? Magának okozta a bajt!

Most a hatalom Hadházyt alázta meg. Egy jobboldali embert, akinek egyszerűen nem tetszett, hogy a NER a lopásról szól. Te meg együtt röhögsz a csőcselékkel.

Az a helyzet, hogy túlhabosítottuk a sztorit.
Amíg hatalomban vagytok, igen T/2, nem mintha bármit kapnál ettől a hatalomtól, addig védeni fogjátok a védhetetlen. Utána is, mint Gyurcsány szektásai.
Igazából egy valamire kell vigyáznotok: az aljasságotok ki kell hogy termelje a következő soviniszta generációt, és akkor a sírig folytatódhat ez a játék.

Egyelőre jól álltok.

Bejegyzés: Patkányok és dögunalom

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.06.14. 14:29:18

@Tata86: "túl sokan vannak, és semmilyen védelemmel nem rendelkeznek a manipulációval szemben. "
- Senki sem, és ha már itt tartunk, te sem! Persze lehetne mércéket alkalmazni, hogy mi alapján és mekkora hitelességgel fogadunk el híreket, vagy magyarázatokat, de ilyen mércéket nagyon kevesen alkalmazunk. Persze érthető, mert akkor kiderül a preferáltabb sajtóról is, hogy csúsztat, meg az ellenoldaliról, hogy olykor igaza van, de ezt a felületességet emberi mivoltunkra szokás kenni. Én szűklátókörűségnek nevezem.
Amúgy érdemes azon elgondolkodni, hogy melyik politikai csoport táborában milyen arányban vesznek részt a különböző korosztályok. Ha igaz a kijelentésed, akkor az is jelent valamit, ha az én véleményem a helyes, akkor az meg egy egészen mást.

" valamiért a Fidesznek el kellett tarolnia a médiapiacot"
- Ez a kijelentés pontosan mit jelent? Most nem a bulshit demagógiára gondolok (azokkal tele van a szerinted rombadöntött sajtó), hanem a kézzelfogható tényekre. Nem vesznek mondjuk egy szakácsmagazint, hát bezár. Pont. Ha ellenben nem vesznek egy politikai újságot, mert az sem érdekel elég embert, és ezért bezár, akkor fel van háborodva az ellenzék, pedig ha legalább ők vették volna, nem zárt volna be. Azért sem veszik, mert nincs arcuk. Ha egyet elolvastál, láttad mindet. Az, hogy az igények úgy hatnak a palettára, hogy a sok egyformából valamennyit a sűlyesztőbe küld, nem a kormány hibája. Csak a példa kedvéért.: Három ellenzéki online újság küldi nekem folyamatosan a legújab "bombasztikus" cikkeinek a linkjét, melyekben mindegyikben épp most dől össze az ország mindenféle tekintetben. Annyi igény sincs bennük, hogy legalább a tördelésen változtassanak valamelyest, hogy legalább egy félhülye analfabéta lásson bennük különbséget. Ha ezért fizetnem kéne, egyiket sem venném meg. Így viszont tudom, hogy mivel hülyítik az idiótákat, hogy legyen pár tucat elborult a következő kormánybuktató teadélutánon.

"évi 100milliárdot kell költenie propaganda közmédiára, és még 100milliárdot kampányokra"
- Igen, éppen száz milliárdot. Függetlenül attól, hogy épp kampány van-e, vagy nincs, van-e aktuális nagyobb horderejű téma, vagy uborkaszezon van, pont ennyit költenek ilyen célokra. Jó régen dolgozom műszaki területen. Mondhatnánk, hogy más, de vannak hasonlóságok. Például sosem kerül semmi hatalmas kerek összegbe. Vannak ilyen jellegű előirányzatok, vagy keretszámok, de egy elköltés kerekítve is sokkal részletesebb. Márpedig azt írtad, hogy ennyit költenek. Ebből az is tudható, hogy ezt valahol olvastad, és kritika nélkül elfogadtad, mert egybecsengett az általat preferált narratívával. Egyezzünk meg annyiban, hogy ez részint azért ostobaság, mert még a villanyszámla is változik, pedig az életvitelünk kevésbé hektikus, mint a politika, másrészt meg azért, mert gyanúsan kerek az összeg a nagyságrendjéhez képest.

"ha ezek a módszerek nem torzítják nagyon is érzékelhetőn a demokratikus versenyt, akkor miért éri meg a Fidesznek"
- Ez csak egy lufi. Az ellenzék ledarálja a saját sajtóját, mert nem tudja érdeklődők nélkül fenntartani, majd úgy csinál, mintha a saját debilitása is OV bűne lenne. Azt nem mondom, hogy ez a kormányt aggodalommal töltené el, de ne várjuk már el tőlük, hogy ők tartsanak fenn olyan médiákat, amikre nem kíváncsi a nép.

"ha csak annyira lejtene a pálya, mint Gyurcsány alatt, Orbán már megbukott volna"
- Jó, akkor adaptáljuk a körülményeket, és vizsgáljuk meg a lehetséges eredményt. GyF azt mondta a 2006-os választások után, hogy azért nem hozták nyilvánosságra a gazdasági adatokat, hogy az ne legyen hatással a választások eredményére. Ha mondjuk OV hasonló mértékben vezette volna félre a választókat 2014-ben, akkor vajon milyen eredményt értek volna el? 2014 őszén OV nem volt kénytelen "szűk körben" látens államcsődöt jelenteni. Na ennyit a lejtős pályáról.

"Annyi marad meg az emberben, hogy vegyen magának zoknit, és ne ölje meg a szomszédját, miközben összefekszik Gyurcsánnyal!"
- Erre mondhatnám, hogy emlékszünk-e még a "köteles beszédre"? Ilyen a politika. Ami meg a megmaradó emlékeket illeti.: Az a zokni nem ott szakadt ki a padló szálkájában. Az egy elnyűtt darab volt, amit már egy jobb érzésű csavargó sem hordana. Ehhez lépest repülőzik, ami személy szerint engem nem zavar, de tudod ez így együtt egy jellemrajz, és az ilyen jellemekre nem vagyok kíváncsi és nem szeretném, ha a sorsomat bárhogyan is befolyásolnák. Lépcsőre mászni, gyönyörű. Amikor az ellenzéki tyúkudvar nem engedte fel az elnököt a pulpitusra, és ezzel akadályozta a szándékában, nem hozatott kosaraskocsit, mert mértéktartó ember. Tudomásul vette a helyzet szimbolikáját, és más megoldást keresett. Ennek a szerencsélennek is elég lett volna demonstratíve "fennakadni" a bizt. őrökön, és evvel előállt volna egy jogi helyzet, amiben vagy az őrök voltak jogszerűek, vagy őt korlátozták a jogaiban. Helyette hülyét csinált magából. Demonstrálta, hogy mennyire éretlen, és mennyire alkalmatlan vezető tisztség betöltéséhez.

Bejegyzés: Patkányok és dögunalom

chrisred 2019.06.08. 06:44:34

@Tata86: A cigánykérdés és a nyugdíjaskérdés nem PC, hanem hatalmi-politikai kérdés, mivel ők döntik el a választásokat.

Bejegyzés: Harakiri folytatódik

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.07. 05:37:32

@Online Távmunkás:

Nem gond a liberálisok léte, csak ne dirigáljanak.

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

Tata86 2019.06.06. 22:09:29

@Online Távmunkás: Az ember küzd a pestis baktérium ellen is, pedig milyen pici... :D Egyébként igen, ez nyilván egy beismerés, csak sokra nem mész vele.
Nálunk ez sokkal sunyibban megy, mint a németeknél, amikor éppen rájuk jön.

Node, a libsik nem eltűnnek, hanem a kormány kitenyészti őket, ahogyan az előző a radikális jobboldali fiatalságot. Annyira nem üti őket, hogy annak elrettentő ereje legyen, megsemmisítésről pláne nincs szó. De annyira igen, hogy egy egészséges fiatal igazságérzete szolidárissá tegye irányukban.

Szerintem 2022re a magyar egyetemistáknak már az 50%-a lesz Momentumos...

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.06.06. 21:06:59

@MAXVAL bircaman közíró: Te addig fogsz ajvékolni liberális túlsúlyról, amíg az utolsó liberális is eltűnik. Persze a hozzád hasonló bolsiknak nem tűnik fel, hogy magatokról állít ki látleletet, amikor egy kisebb létszámú és kisebb hatalmú csoportot magatoknál sokkal erősebbnek láttok...

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.06. 13:51:58

@Tata86:

Nyugalom lesz, ne aggódj. A tét itt az: maradjon.e a liberó túlsúly vagy ne.

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

Tata86 2019.06.06. 13:30:36

@MAXVAL bircaman közíró: Ennek nincs valóságalapja.

Itt van Pálinkás véleménye: www.youtube.com/watch?v=g9Cvt-jn6ZY
(Bár a bolsevik logika szerint mindenki ellenség, aki eltér az aktuális pártvonaltól, úgyhogy gondolom ő most sértett ember/megőrült/Soros-ügynök.)

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.06. 13:17:20

@Tata86:

Jelenleg ballib irányítás van az Akadémián, ezt kell szétzúzni. Nem cél, hogy ne legyenek ballibek ott, csak az, hogy ne legyen diktátori hatalmuk.

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

Tata86 2019.06.06. 12:46:12

@MAXVAL bircaman közíró: Ez az "érv" úgy látom mindenre és annak ellenkezőjére is működik...

Az megvan, hogy Márai is akadémiai tag volt? Bizony, Horthy alatt. Háború közben.

Amikor valaki nem bolsevikként értelmezi a (népi) demokráciát: értsd ha a nép megszavaz valakit, annak onnantól kezdve mindig igaza van, és totális hatalom birtokosa, akkor igenis hisz más autoritásban is, mint a ME.

Pl az tudományos arisztokrácia szuverenitásában. És ez konzervatív.
Amit te képviselsz az bolsevizmus.

Vagy hogy gondolod, mi lenne az üdvös?
4évente kisöpörjük az akadémiát, és mindig az adott kurzushoz illeszkedő tudósokat futtatjuk, esetleg a hadsereg mintájára a karriertudósok mindig az adott hatalomnak megfelelő eredményeket fogják publikálni?

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

Tata86 2019.06.06. 12:36:59

@chrisred: Kb szó szerint erről szólt az első posztom a blogon vagy 10 éve :D

Úgyhogy látom az érem másik oldalát. De hogy ne lehessen 20 évig beszélni a cigánykérdésről, mert úgy ahogy van tabusított az egész kérdés, az nonszensz!
(És akkor még nem is beszéltem a zsidókérdésről.)

Nagyon nem mindegy, hogy ilyenkor valaki kiáll-e a szólásszabadság mellett, és azt mondja, hogy a hülye előbb utóbb úgyis leégeti magát vagy hatalmi eszközökkel akar eldönteni vitákat, betiltani szavakat, átalakítani az emberek gondolkodását.

Bejegyzés: Harakiri folytatódik

chrisred 2019.06.06. 11:21:01

@Tata86: A PC régi neve az volt, hogy jó modor.

Bejegyzés: Harakiri folytatódik

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.06. 10:06:22

@Tata86:

Ballib rögeszme: liberális alapjog állami pénzből ellenzélkinek lenni, s ha egy állami helyen mindenki liberális, az normális helyzet, ennek váéltoztatása önkény.

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

Tata86 2019.06.06. 09:30:38

@chrisred: Hogyne. Ott PC, amivel közvetlenül korlátoznák/korlátozták a szólásszabadságot, és manipulálnák/manipulálták a gondolatainkat.

Nyilván egy liberálisnak ez vörös posztó, de a ballibek fullba tolták.

Nem azt mondták, hogy élni és élni hagyni, hanem azt, hogy mi vagyunk a titkos tudás hordozóinak élharcosa, akik tudjuk miről és hogyan lehet beszélni, hogy ez egy jobb világ lesz, minden más fasiszmushoz vezet, úgyhogy fel kell lépni vele szemben.

Bejegyzés: Harakiri folytatódik

Tata86 2019.06.06. 09:25:36

@MAXVAL bircaman közíró: Igen, erről beszélek, amikor sunyi parasztokat említek.

Tényleg nem tudom, hogy ez helyből vagy nekifutásból jön. Teljesen világos, hogy amit mondasz nem igaz. Beszélj kutatókkal! Akár libsivel, akár balossal, akár konzival!

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.06. 05:28:36

Nem látok problémát az akadémiai ballib fészkek felszámolásában.

Bejegyzés: Rövidhírek Jobbágyiából

chrisred 2019.06.06. 05:13:41

@Tata86: Kicsoda? Az egyszerű budapesti polgár akarja, hogy az állam társadalommérnökösködjön felette?

Bejegyzés: Harakiri folytatódik

Tata86 2019.06.05. 10:53:21

@chrisred: Szerintem igenis van. Vegyítették a liberalizmus szabadságjogokért való harcát a baloldal etatizmusával társadalommérnökösködésével.

Torzszülött, de attól még létezik.

Bejegyzés: Harakiri folytatódik

chrisred 2019.06.05. 05:27:13

@Tata86: Nem létezik ballib politikai irányultság, az csak egy koalíciós kormány elnevezése volt, amit egy szocialistának és egy liberálisnak nevezett pártból alakult.

A politikai liberalizmus a polgári szabadságjogok rendszerén alapuló társadalmi berendezkedést jelenti.

Bejegyzés: Harakiri folytatódik