HTML

Archiregnum

Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák.

Legújabb posztok

 • maxval birca man: @Tata86: Muszlimok Oroszországban - őshonosak, azaz nem a nyugati minta. Igen, alacsony a termé... (2019.10.22. 13:51) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Értem. Akkor maradjunk annál, ami nem működik, mert valamilyen kompenzáci... (2019.10.18. 16:20) A ló néz, avagy Kampány '19
 • Quastr IlIl: @Tata86: :) A kérdés nyilván nem a technikai részletekre vonatkozott. Hanem erre : "Az a gond, hog... (2019.08.16. 14:32) Rövidhírek
 • Tata86: @Quastr IlIl: "Erre mondom én azt innentől fogva nincs értelme komolyan venni azt, amit OV mond a ... (2019.08.12. 20:49) Könnyűzenei kistotalitarizmus
 • Tata86: @Quastr IlIl: Hát matematikailag volt. A százalékok alapján. :) Viszont ehhez se hangulat, se pé... (2019.06.28. 21:11) Előválasztás 2019

Utolsó hozzászólások

 • maxval birca man: @Tata86: Muszlimok Oroszországban - őshonosak, azaz nem a nyugati minta. Igen, alacsony a termékenység. (2019.10.22. 13:51) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Oroszország válságban van, pont azokon a területeken, amiket a fanok ki dzoktak emelni, mint a hanyatló Nyugat krízisjelei.... (2019.10.22. 11:18) Return of the Szekértábors
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mondd a tagadott tényeket, légy szíves. (2019.10.22. 07:57) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Oké, de akkor ezzel mit mondasz? Miért jó ha libsi vagyok, miért rossz, hol van igazam, hol nincs, es főleg: miért? Oroszo... (2019.10.21. 20:52) Return of the Szekértábors
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: A polgárosodásban, a magántulajdonban látod a megoldaldást. Azaz liberális vagy. Oroszország számára mindin katasztrófa volt ez, amikor ... (2019.10.21. 07:30) Return of the Szekértábors
 • Tata86: @MAXVAL bircaman közíró: Mit jelent jelen esetben a "liberális"? És mit von le/ad hozzá az érveimhez? Oroszország egy csődtömeg. Nekem nem az a baj... (2019.10.20. 22:13) Return of the Szekértábors
 • MAXVAL bircaman közíró: @Tata86: Mivel liberális vagy, érthető, hogye zt mondod. (2019.10.20. 10:05) Return of the Szekértábors
 • Utolsó 20

2019.01.25. 22:25 Tata86

Kognitív disszonancia-orgia az Dúró Dórával!

Az Echo TV volt olyan figyelmes, és leforgatta nekünk ezt a kordokumentumot. Csodálatos, ahogyan a mexikói felállásban mindhárom fél tökéletesen mást kommunikál, mint amit cselekszik. A valóság semelyik narratívára nem akar illeszkedni, de ez senkit nem zavar, és Dúró önként jelentkezik, hogy ezt a tévében prezentálja is.

Az ember szereti a dichotómiát. Jó-rossz, igen-nem, mi-ők. Van, akinél a vektorok eredőjének kiszámítása egy komplex és viszonylag hosszú folyamat, van, aki virtust csinál abból, hogy intuíciószerűen másodpercek alatt "végérvényesen" tudja, kivel-mivel hányadán is áll. 
Aki szereti magát kihívások elé állítani, teletűzdeli akadályokkal is a vektorteret: úgynevezett "elvekkel", amiket, ha úgy jönnek ki a számok, agyafúrt módszerekkel kell megkerülni, hogy távolról természetesnek tűnjön a mozgás.

Dichotómia a gyakorlatban

De mi történik, ha nagyon szoros meccsen dől el, hova billen a bit állása? A vége fekete vs fehér lesz, olyanok között, akik 99%-ban egyetértenek... 

Amikor a Mi Hazánk kiszakadt a Jobbikból, úgy láttam van társadalmi támogatottsága, nem csak Mészáros ejtett el szerencsés helyen egy kis aprót. Amit Toroczkai mondott, az őrültség, de van benne rendszer. Független attól, hogy mennyire nem értek vele egyet, saját logikáján belül megállt. Eszerint az ortodox társaság nonkonformista, felmérték, hogy jelen helyzetben nem fognak nyerni, de legalább az "elveikhez" ragaszkodnak. Ezek az "elvek" igazából ugyanazok, mint a neológ jobbikosok elvei, a különbség hogy a hatások eredője a ballibeket jelöli ki továbbra is ellenségnek, innentől kezdve a NER-t barátnak. 

Borzasztóan komikus belenézni, hogyan is csapódik le az egész. A Jobbik hírportálján a kommentelő trollok jellemzője, hogy pontosan ugyanolyan bunkóval csapkodják egymást. "Mocskos hazaáruló csicska likud-fideszes", és "Hellerseggnyaló zsidóbérenc" csap össze, akik néhány éve még együtt karlangettek a helyi könyvtárban.
Mindkét társaság látványosan átbukott néhány "elven", mert a világ bonyolult, úgyhogy a nagyon zavaróakat most leszedték, hátha így már használható lesz a játékterep. A szabály hasonló az ultihoz. Akkor nyersz, ha a végén erősebb "elveket" mondasz be, de ezeket képes is vagy megvédeni! Az ortodox szárny feladta a lázadást, a neológ a... igazából nem tudom mit. 

Vissza a videóhoz! 

Sneider Néppártos Tamás friss felesége, mivel túl van a harmadik szilván, zikkáljszerűzik. A fű meg zöld. Ezt a belsős esküvői videós felveszi, és szépen el is teszi magának, egyszer még jól jöhet. Két és fél év múlva pedig előkerül, és Velkovics Vilmos alákérdezésével valóságmagyarázza Dúró Dóra. 

Dúró, a Mi Hazánk által választott elvek szerint a következők miatt kéne, hogy kiakadjon: 

- Gyurcsány után újra azon megy a vinnyogás, hogy ki náci, ki nem. (Mert ugye a mocskos zsidók irányítják a világot, mint Soros, és ezért ennyire fontos ez.)
- Szerintük a neológ szárny baloldali, migránssimogató, Soros-bérenc. Ez a videó ennek ellent mond. Szávay hangfelvétele is. Tulajdonképpen miért is gyűlölik egymást, mikor boldogan karlengethetnének? Valaki keveri a salakanyagot a háttérben! 
- Ezek az illegálisan készített/nyilvánosságra hozott hangfelvételek és videók egyre lejjebb és lejjebb viszik a közélet nívóját. Ezzel mindenki veszít. Nem is olyan régen Völner volt az áldozata paparazzi karaktergyilkosságnak. Dórika most nem lát kivetnivalót ebben. 
- A Jobbik radikális pártként indult, amelyik nagyon hangsúlyosan használt az unortodox módszereket a parlamentbe kerüléshez. Polgári engedetlenségtől át a rongáláson, zavargásokon, uszításon át a terrorizmusig. A credo szerint ez az irány lenne a kívánatos, de Nagy Blanka trágár beszéde kiveri a biztosítékot?! 
- A "rabszolgatörvényt" a külügyminiszterünk szerint a német nagytőke diktálta. Ebben a társaságban ennek a tizedéért már kiosztják a "hazaáruló" jelzőt. Ehhez képest Dórika a kulturált és konstruktív ellenzékiséget propagálja. :O

Magyarul ezen a videón és a tüntetéseken mihazánkos szemmel az égvilágon semmi kivetnivaló nincs! 

Ami történt, Toroczkaiék vissza akarták kapni a fiatalságukat, amikor még a magyar magyar volt, a zsidó meg zsidó. Ehelyett öregedtek harminc évet és már nyugdíjas házmesterként viselkednek. Mára egész biztos, hogy tudatosult bennük a kezdeti lelkesedés után, hogy maradtak fölösleges béna kacsa. De úgy látszik, későn jött a megvilágosodás: Dúró szerepléséről a Tanu híres tárgyalásjelenete jut eszembe. Ez egy betanult szöveg, ami hiába iszonyúan karakteridegen, a hatalomnak nem probléma. Nem meggyőzni akar, hanem erőt mutatni. 

 

 

122 komment

Címkék: echotv szánalmas jobbik mi hazánk NER dúró dora


A bejegyzés trackback címe:

https://archiregnum.blog.hu/api/trackback/id/tr1114588868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.27. 14:49:16

@Tata86:

Igen, nagyjából 3 ideológiájuk volt 30 éves történetük során.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.27. 14:52:30

@Tata86:

Azt mondod, mindegy, hogy a profitot te kapod vagy a szomszédod?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.27. 14:55:33

@MAXVAL bircaman közíró: "A Jobbik példa arra, hogy nem lehet büntetlenül hetente változtatni az ideológiát."

Osotba ruszki ügynök, a Fidesz a legjobb példa arra hogy lehet.

Amúgy a Jobbik potn uyganaz a Moszkva által finanszírozott párt mint a Fidesz, tehát jobb ha nem húzod a húrt egy ponton tovább, mert kivágnanak a troll állásodból mert gyengíted az EU bomnlasztó frontot.

Amúgy a Moszka bérenc Fidesz meg jobbik közt csak annyi a különbség, hogy Orbánod sürübben szopja le Puytin farkát.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.27. 14:59:57

@Tata86:

Amíg tudják lopni Orbán strómanjai az EU meg a költségvetési milliárdokat, addig az ilyen mélyprimitív fidióta birkákat, mint ez a bulgár birka itt, be tudják szopatni, hogy ők a nemzeti tőkés osztály.

Amint jön az EU ügyészség vagy a kormányváltás, utána ők lesznek majd a Nemzeti Börtönválogatott. Feltéve hogy nem tudnak majd Moszkvába szökni mint Janukovics elvtársuk.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.27. 15:00:02

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

A Fidesz kétszer váltott, mindig lassan, éveken át. S sok kérdésben keveset.

A Jobbiknál meg egyszer ki kell lépni az EU-ból, másszor tapsolni kell neki, egyszer zsidókat kell diszkriminálni, cigányokat bezárni, másszor ájult tisztelettel kell beszélni róluk.

Tata86 2019.01.27. 15:02:23

@Bicepsz Elek77: Az hogy nemzetallamok is adott esetben támadnak/vedenek nagytőkeseket vagy multilat nem teszi őket nemzetivé.
Aztán az is feltűnhetett, hogy ezek a tőkések ténylegesen csinalnak is valamit, ami világszinten versenyképes. Lőricről ez nem mondható el, de az OTPnek sem sikerült még kitörnie Nagy-Magyarországról.

Illetve nem ártana elgondolkoznod mondjuk Kaddhafin, Aszadon. Igen, ezeket a diktátorokat bármikor meg lehet buktatni, igen nemzetközi titkosszolgálatok és tőkeérdekek buktatják meg, ha az útjukban áll.
És miért olyan könnyű őket megbuktatni? Mert egy szűk opportunista korrupt kivételezett kör támogatja őlet csupán, míg a többség rühelli őket.

Orbán kapott 49%-ot. Csodálatos. Ha lett volna rá igény, a választások előtt bedöntik a forintot, nyilvanosságra hoznak nehány fideszes korrupciós ügyrt, hozzávágnak a kilelölt ellenzéki erőhöz egy 10 milliárd forintot, néhány szakértőt, a többieket pedig meggyőzik, hogy vegyenek vissza.

krepler 2019.01.27. 15:33:05

@MAXVAL bircaman közíró: hát követhető a fidesz irányvonala, ha nézem. számomra kevés fázisa volt, amikor viszonylag jó szívvel azonosultam volna velük. az se tetszett, amikor liberális ifjútörökként harcias antiklerikálisok voltak, meg a mostani tekintélyelvű (talán ez viszonylag értéksemleges) rendszer se. de legjobban viktor arroganciája nem tetszik. (és - bár ebben vlszleg nem értünk egyet, de meg aligha győzzük meg egymást, tehát most kérem, hagyjuk - ha esetleg mindenki más korrupt, arrogáns és hatalomvágyó, az nem indok arra, valaki az legyen. nekem az mszp-vel nem a vörös csillag/szegfű volt a bajom, hanem a korruptság és a butaság)

balfaszokkal sáncoló 2019.01.27. 16:12:31

Szimbolikus,ahogy a két egykori skinhed, Sneider és Molnár Zsótti végül egymásra talál egy Jobbik-Mszp nász keretében..:)

Tata86 2019.01.27. 16:28:18

@MAXVAL bircaman közíró: Nem, azt mondom, amit mondok. :)

Nincs nemzeti tőke. A tőke lényege, főleg a mai globális világban, hogy egyik pillanatról a másikra át tud alakulni, sőt, akár el is tud tűnni, vagy ezerszeresére nőni. Nem lehet úgy használni, mint a feudumot.
Két forgatókönyv létezik:
- Magyarország marad demokrácia, ebben az esetben valamikor bukik Orbán, a lopott vagyont azonnal kimenekítik külföldre és/vagy nemzetközi csoportoknak játsszák át, immunitásért cserébe.
- Magyarország hosszútávon maffiaállam lesz, és Orbán gyűjtögethet, egy egyre szegényebb országban. Ugyanis a fehéroroszoknak és az albánoknak se lett jobb attól, hogy a sajátjaik rabolják ki őket.

Az analógiád sántít. Nem én kapom a profitot. Elvileg én is részesülnék belőle, de a gyakorlatban a maffia elviszi.

Nem reflektáltál arra a megállapításomra, hogy a NER-ben nincsenek tőkések. A tőkés lényege, hogy az illetőé a tőke, ő szabadon rendelkezhet vele.

balfaszokkal sáncoló 2019.01.27. 16:40:18

@Tata86: Valóban? Komolyan gondolta volna valaki,akár 6-7 éve,hogy a Jobbik elnöke majd Rangos Katival bájolog a Spinozában? Vagy hogy Heller néni egyszer majd a Jobbikra való szavazásra buzdít.Vagy hogy a főlibsi Havas fog riportkönyvet írni Vonáról? Bár igaz,hogy a zsidó nőt verő Szávay még mindig a Jobbik frakció tagja.Lehet,hogy a farok csóválja a kutyát..?

balfaszokkal sáncoló 2019.01.27. 16:43:52

@MAXVAL bircaman közíró: A Fidesz a '90-es évek közepén ment át egy markáns politikai fordulaton.Ifista szdsz-ből jobboldali néppárttá váltak.

balfaszokkal sáncoló 2019.01.27. 16:55:00

@krepler: Viszont nem voltak rasszista szerveződések tagjai,Sneider vagy Molnár,és nem hallhatók tőlük olyan ordenáré antsizemita szövegek,mint Szávaytól,aki a mai napig a Jobbik frakció tagja..

Tata86 2019.01.27. 16:56:45

@balfaszokkal sáncoló: 6-7 éve sok mindent nem gondoltunk volna, leginkább a NER-rel kapcsolatban. Majd egy évtized alatt azok a politika szereplők, akik eddig a saját seggükben hordták a fejüket is rájöttek, hogy ezt nem fojtathatják tovább...

Szóval igen, Heller arra buzdított, hogy adott esetben szavazzanak a Jobbikra. Vona meg elment a Spinozába.
De ettől még ők nem értenek egyet, nem szeretik egymást.

Németh Sándor, Zoltai Gusztáv, Habony Árpád pedig a NER tagja.

Hogy ebből miért az jön le, hogy a hatalomból és úgy általában a közéletből kirekesztett ellenzék az elvtelen, miért nem az őket agresszívan háttérbe szorító Orbán?

"Bár igaz,hogy a zsidó nőt verő Szávay még mindig a Jobbik frakció tagja."
Nem vert meg senkit. De az elég világos, hogy nem lett filoszemita.

kvadrillio 2019.01.27. 16:59:49

dúeó ide, kúeó oda..., ILYE AMÉLEONOK EGYETLEN TÁRSADALOMNAK SEM KELLENEK !

EZ A CSAJ IS MENNNYEN IN KÁBB SZÖVŐNŐNEK IN DIJÁBAHHH ! :o)

kvadrillio 2019.01.27. 17:01:58

dúró ide, kúró oda, ILYEN KAMÉLEONOK EGYETLEN TÁRSADALOMNAK SEM KELLENEK !

MENNYEN INKÁBB SZÖVŐNŐNEK INDIJÁÁÁBAHHH ! :o)))

kvadrillio 2019.01.27. 17:05:49

Színváltás - hogyan is történik
A kaméleonok egyik legérdekesebb tulajdonsága a színváltás, melynek oka már több száz évvel ezelőtt is nagyon érdekelte az embereket.

ECCER JOBBIK, MÁSSZOR MIHAZÁNK,,,,,,AHHHA,,,,,,,MEGA TEJESKÖCSÖG !!! :o)

kvadrillio 2019.01.27. 17:14:53

MÉDIANAPLÓ ....ADY A KÉTARCÚ ?

JAHHH..ÉS A MAGYAROK KÖLTŐI, AZOK TABU-----KKKKKKK !!!!! ÉS JEWS GO HOME !!!

A ZSIDÓK A FASZUKKAL FOGLALKOUZZANAK, MEDG A FEKETE KALAPJUKKAL, COFFJUKKAL...., DE CSAK OTTHON, IZRAELBEN !

ÉS AKINEK NEM TECCENEK A KÖLTŐINK, ÍRÓINK, HÚZZANAK EL INNEN A BÜDÖS PICSÁBA IZRAELBE !

FENTIEK NEM ALKU TÁRGYAI !

kvadrillio 2019.01.27. 17:16:06

@kvadrillio: ÉS MOST MÉG NEM LETTEM TRÁGÁR !!

balfaszokkal sáncoló 2019.01.27. 17:23:59

@Tata86: Ha nem értenek egyet,hogyan kormányoztak volna együtt? Mindenesetre a Jobbik cikázásai remekül alátámasztják azt a mondást,hogy politikában soha nem mondd,hogy soha..

Vatador 2019.01.27. 17:30:54

Az ilyen elmélkedések miatt nem nyertek soha szerencsétlen kis pöcsfejek.

Tata86 2019.01.27. 18:17:28

@balfaszokkal sáncoló: Miért kell egyetérteni ahhoz, hogy kormányozni tudjanak? Kiszkanderezik a tárcákat, aztán működik a frakciófegyelem.

Valószínűleg a fideszes képviselők sem értenek egyet a legtöbb törvénnyel, amit megszavaznak, de tudják, hogy így lesz holnap is vacsora.

(Btw: valószínűleg elkutyulták volna. Nem tudtak volna megegyezni, ha igen, valaki a második héten megsértődik, jött volna a kisebbségi kormányzás, majd az előrehozott választás.)

"Mindenesetre a Jobbik cikázásai remekül alátámasztják azt a mondást,hogy politikában soha nem mondd,hogy soha.."
Pontosan. Ezért is gyűlölöm az egybites politizálást, amelyik mennyei seregekre és a Sátán démonaira osztja fel a politikát, amit egyébként a Jobbik is fullba nyom(ott).
Kell egy emberi/nemzeti/demokratikus minimum, amiben minden politikai erő partner lehet, akkor is ha egyébként rühellik egymást.

És igen, a Jobbiknál nemzeti minimum volt, amit Orbán egyébként alapvetően nem szegett meg. Ha hűek akartak volna lenni magukhoz, akkor szépen asszisztálnak a saját jelentéktelenségükhöz, és hogy a pót-Horthy őket jelöli ki mumusnak a nyugatiak szemében, és akkor nyúl bele a politikájukba, amikor éppen neki tetszik. Pl a Mi Hazánk pont ezt csinálja.

Tata86 2019.01.27. 18:23:59

@Vatador: Kik vagyok én, és mit kéne nyernem? :O

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.27. 18:38:45

@Tata86:

Orbán a kelet-ázsiai modellt próbálja, ott az állam pénzéből lett a nagytőke.

Tata86 2019.01.27. 19:25:38

@MAXVAL bircaman közíró: Nagyszerű! 20 komment után csak sikerült kihúzni belőled, hogy mi is lenne a nagy kép.

Túl azon, hogy nem vagyok Kelet-Ázsia-szakértő: Szingapúr teljesen más tészta, Dél-Korea és Japán az, ami fejlettebb mint Magyarország.
Ami erről a két országról eszembe jut, az egyrészt a minimális korrupció(, ez mondjuk inkább Japánnál), és az erőn felül szponzorált oktatás(, itt Dél-Korea jeleskedik). Ezek mellett pedig az, hogy hasznot húztak a hidegháború rivalizálásából: az USA itt erős szövetségeseket akart a SZU és Kína ellen állítani.

Te hol látod ugyanezt Magyarországon?

A "nemzeti nagytőke" látványosan képtelen az innovációra és versenyképes minőségre. Nézd meg a Puskás Akadémiát! Túl azon, hogy korrupt az egész, még xar is. A Monacoból, Leicesterből, Leibzigből képes volt topcsapatot alkotni a nagytőke a semmiből, hát nálunk nem ez a színvonal.
Ebből nem lesz magyar Samsung.

Az oktatás színvonala 9 év NER után is csapnivaló. A leglátványosabb eredmény a CEU elüldözése. Klinghammer után önálló minisztériumot sem kapott az elvileg nemzetstratégiai szektor, nemhogy pénzt, paripát.

A nemzetközi renoménk a nyugati hatalmak között csapnivaló. Tök jó, hogy a bohócszektor hősnek/főgonosznak tartja Orbánt, de a mainstream ingerküszöbét azóta sem lépte át. A Hungarian fairy tail nem érdeke a nagykutyáknak.

Szóval egész pontosan hol látod te azt, hogy pl Dél-Korea irányába haladunk és nem Fehéroroszország a cél?

balfaszokkal sáncoló 2019.01.27. 19:26:58

@Tata86: Ez akkor lehetséges, ha totálisan ideológiamentesek, és nincs politika programjuk, amit meg akarnak valósítani.
Mit szólnak mondjuk Gyurcsányék, amikor a jobbikos belügyér kissé be akarja fenyíteni a cigányokat? Nem lehet a végtelenségig a homokba dugni a fejet, meg orrot befogni. Ha a Jobbik valóban egy nemzeti radikális párt-egynémely megnyilvánulásuk azért ezt sejteti, akkor hamar eljönne egy kormányválság.
Egyébként meggyőződésem, hogyha április 8-a után a Jobbik lett volna a mérleg nyelve helyzetben, akkor inkább a Fidesszel álltak volna össze, mint a sok kis fisz-fasz baloldali pártocskával, leakasztva 3-4 zsíros minisztériumot.
Lett volna nagy felháborodás, értetlenkedés, akárcsak az mszp-szdsz-vagy a Fidesz-Fkgp koalák megkötése idején..

Tata86 2019.01.27. 20:59:30

@balfaszokkal sáncoló: Most elkezdhetném fejtegetni, hogy ez hogyan lehetett volna működőképes, de nem látom sok értelmét. Arra sem voltak képesek a DK és a Jobbik, hogy Miskolcot 60%-os ellenzéki szerepléssel elhozzák!

Lett volna modus vivendi, csak hát a magyar politikusok híresek róla, hogy bármilyen szituációban képesek a durcit és a saját felsőbbrendűségükbe vetett hitet prioritásként kezelni.

Az egyetlen izgalmas kérdés, hogy két hét múlva Gyurcsány vagy Toroczkai kezd el zsarolni valami marginális ökörséggel, ami a másik oldal számára elfogadhatatlan.

" április 8-a után a Jobbik lett volna a mérleg nyelve helyzetben, akkor inkább a Fidesszel álltak volna össze"
A Jobbik szerintem is összeállt volna, a Fidesz nem. Az egész stratégia záloga a "centrális erőtér".

Jakab.gipsz 2019.01.27. 21:15:51

T. @Tata86:

Kognitív disszonancia kizárólag az Ön kobakjában van.

1. Dúró Dóra nemzeti radikális volt és az is maradt.

2, Szét kell tudnunk választani, a kormányzást, a reálpolitikát, és a NER-t.

3, A valóság jelen pillanatban az, hogy Orbán még nem tudja, hogyan szabadítsa fel az európai szövetségeseinket, a velejéig romlott sátánfajzat Soros agyrémeitől, (lásd: a Nyitott társadalom) és pedig úgy, hogy az önmagukat kompromittált "demokratikus ellenzékünknek", ne legyen semmi baja.

3, Sajnos, Soros a tudomány-filozófia B. Madoff-ja egy közönséges szélhámos.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2019.01.27. 21:18:56

@MAXVAL bircaman közíró:

:: Orbán a kelet-ázsiai modellt próbálja, ott az állam pénzéből lett a nagytőke.

Tehát azt a pénzt, amit otthagyhattak volna a zembereknél, azt lenyúlták maguknak. És mindezt a zemberek érdekében, hogy "megvédjék" őket.

Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2019.01.27. 21:20:13

@Jakab.gipsz:

:: a velejéig romlott sátánfajzat Soros agyrémeitől

a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt

Attilajukkaja 2019.01.27. 21:26:06

@MAXVAL bircaman közíró:
"A Jobbik példa arra, hogy nem lehet büntetlenül hetente változtatni az ideológiát."
Te csak tudod! Te aztán voltál már kommunista, liberális és szélsőjobbos is, ... éppen csak akasztott ember nem.

krepler 2019.01.27. 21:32:35

@balfaszokkal sáncoló: igen. és ezért tisztelem is őket. fónaynak volt pár nagyon korrekt hozzászólása pl.

Tata86 2019.01.27. 21:38:52

@Jakab.gipsz:Az a kínos, hogy mindketten szívunk. (Már ha nem pénzért kommentelsz.)

Nekem rövid- és középtávon rossz a NER miatt, neked közép- és hosszútávon rossz, mert ezt a sok sületlenséget elhiszed.

1) Egy radikális, aki tévéostromot, utcai zavargásokat szervez, aki nyilas heccportált üzemeltet, aki köztörvényes verőlegényekkel haverkodik komolyan egy b@zdmegre akad ki egy magyar tinilánytól, ahelyett hogy a magyar melósok eladását a német nagytőkének kérné számon bármi áron a kormányon? Neeeee....

2) Sehogy se jön ki a matek. :) Hidd el, én imádok szétválasztgatni dolgokat.

3) Te komolyan hiszel benne, hogy Orbán pénz, ásványi kincsek, hadsereg, kapcsolatok, atomfegyver nélkül egy elöregedő középcsóró ország 49%-os miniszterelnökeként tényező lesz a nagypolitikában? :O

A mi generalisszimuszunk botrányhős. Rajonghat érte a white trash, meg ki lehet tenni egzotikus patásördögnek, hogy a holland libsi szörnyülködjön rajta, hogy a keleti niggereknél ilyen is van!

Persze reménykedhetsz, hogyha fordul a kocka, és jön az európai fordulat! De Orbánnak akkor se lesz pénze, hadserege stb. Akinek van, majd érdemei elismerése mellett csicskáztathatja. A mai befektetéseit soha nem kapja vissza.

Jakab.gipsz 2019.01.27. 22:58:19

@Tata86: Kár Önért !

Egy és mást tudnia kellene, ámde nem tudja. és pedig a "hatalom lényegét" nem érti.

Orbán pedig túl fiatal, egyenlőre az intuíciója vezérli.
Ugyanis a hatalom lényege nem a pénz, vagy az ásvány kincsek, és még csak nem is a hadsereg, ezek csak kellékek és díszletek, nem többek mint a "farok méricskélő" nagy fiuk játékszerei. Az igazi hatalom, a mindent és mindenkit elsöprő hatalom, az amikor egy újvilágot hozol létre a semmiből.

És itt szúrta el a dolgokat: ez a sátánfajzat Soros.

Most pedig ülj le és gondolkozz!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 06:19:27

@Tata86:

Vesztenivalónk nincs. A liberális görénykurzus, ami volt 1990-2010 között biztosan rossz, azaz bármi más a legrosszabb esetben nulla eredményt hoz.

Belarusz modellje kiemelkedően jó. Az életszínvonaluk az ukránnak kb. a 4-szerese,

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 06:20:25

@Translator +X+:

Igen, közpémzből hazai tőke, ez a gazdasági modell lényege.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 06:26:15

@Attilajukkaja:

Így igaz, sok eszme híve voltam már, mi ezzel a baj?

Tata86 2019.01.28. 07:52:01

@MAXVAL bircaman közíró: A magyarnak pedig a fele...

Nem érzed úgy, hogy ez az egész NER konkrétan a libsik elleni bosszú? Nincs itt semmilyen távlati cél, egyszerűen csak "amíg a libsik sírnak jó az irány".

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 08:48:50

@Tata86:

Nyilván van személyes elem.

Orbán a leggyűlöltebb ember a ballibeknél, mert egykor a tagjuk volt, sőt vezető tagjuk. S az árulót mindig jobban szokás utálni, mint azt, aki sose volt a lobbi tagja.

Orbánt ma kb. 5-szor jobban utálja a ballib agytröszt, mint Csurkát 20 éve.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2019.01.28. 09:02:32

@MAXVAL bircaman közíró:

:: Igen, közpémzből hazai tőke, ez a gazdasági modell lényege.

Inkább nem írom le, mit gondoltam, de szerepelt benne a "korrupció" szó, egy női felmenőd, egy ősi foglalkozás meg egy testrész.

Főleg mert te ezt még véded.

Mert a közpénz nem arra való, hogy pár korrupt geci gazdag legyen belőle.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 09:05:03

@Translator +X+:

Miért ne védeném? MIndenképpen jobb ez, mint az 1990-2010 közti modell.

Tata86 2019.01.28. 09:33:44

@MAXVAL bircaman közíró: Látod, fölösleges a sok körítés! Arról szól a dolog, hogy a mostani 50-60-as és nyugger korosztály gyűlöli az előző generáció nyuggereit, ezt pedig jobb híjján a fiatalokon vezetik le.
(Néha beszélek ám anyukámmal is, ő se tud jobbat mondani, minthogy a rohadt libsik 10-15-20-30 év!)

Azok a libsibolsik, akik neked ártottak már halottak. Ezért tud Orbán győzni.

Egyébként megértem, hogy jobbnak tűnik a mai rendszer, mint a libsi.
Akkor se haladtunk, de te volták a kuki rosszabb részén. Ma se haladunk, de legalább a libsik rinyálnak. (Én pedig csak nézek, hogy a belgak hova álljanak?)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 09:37:12

@Tata86:

Náalm ilyen személyes alap nincs.

Eleve az én szüleim a ballib elithez tartoztak mindig, szóval még csak személyes sérelmem sincs.

Az én motivációm színtisztán elvi alapú.

Az pedig tapasztalati tény, hogy jobb a orbánizmus a ballibaizmusnál. Jobb az élet, nagyobb a pluralizmus, engem ez utóbbi érdekel a legjobban.

Attilajukkaja 2019.01.28. 09:40:59

@MAXVAL bircaman közíró:
"sok eszme híve voltam már, mi ezzel a baj?"
Tölem kérded? Te írtad, hogy "nem lehet büntetlenül hetente változtatni az ideológiát."

"közpémzből hazai tőke, ez a gazdasági modell lényege."
Milyen hazai tőke?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 09:50:48

@Attilajukkaja:

Én sose hetente változtam, sőt még lassú pálfordulásom se volt. Mindig lassan, szervesen változtam.

Nem tudsz olyan pillanatot mutatni nálam, ahogy az előtt x voltam, atzán meg y, mert ezek mindig lassú átmenetek voltam.

Pl. progresszív liberálisból fasisztává kb. 1992-1996 között lettem, lassan, s eközben mindig maradt belőlem valami a liberalizmusból, s sose lettem teljes fasiszta. Alapvetően mindkét eszm híve gyanakodva néztek rám.

Egyébként meg se pártot nem alakítottam, se politikus nem voltam.

2 magyar párttban voltam tag, mindkettőbbpl kiléptem a 90-es évek közpén (SZDSZ, Fidesz). Aztán hívtak a KDNP-be 1998-ben, elmentem 2 gyűlésre, de annyira szánalmas volt, hogy sose léptem be végül. Azóta még csak pártközelbe s ekerültem. De mindig szavazok természetesen valakire. A legkisebb aktuális rosszra.

Tata86 2019.01.28. 09:52:20

@MAXVAL bircaman közíró: Mert kegyelmi időszakban vagyunk. Most kellett volna meglépni azokat a reformokat, amiket egyébként Gyucsány is akart. Pont azért most, hogy ne a ballibek/imf gányolják össze.

Ehhez képest örülünk annak, hogy egyre langyosabb a húgy a pelenkánkban.

Azt pedig sajnálom, hogy úgy latszik, sosakat tényleg nem érdekel a hideg polgárháború hatalmi célú szítása.

Varga tisztességesen összekapta a gazdaságot, de a jogállam leépitése, az elmaradt reformok és a az ország pocsék pr-ja vissza fog ütni. Ne ma, de nagyon fájni fog.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 09:54:34

@Tata86:

A fő kérdés: legyen az országnak több pénze. Minden más másodlagos. Ezen áll vagy bukik a orbánizmus gazdasági rendje.

Tata86 2019.01.28. 09:54:55

@MAXVAL bircaman közíró: Azért azt hadd jegyezzem meg: alapvetően megértem, amit mondasz, és nem is kell mimdenkimek forradalmárnak lennie.
Az önlobotómiát és fölösleges uszítást nem bírom, de téged egyik sem érint.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 09:57:05

@Tata86:

Én tényleg abszolút független civil vagyok, a szó nem ballib, hanem valódi értelmében.

Tata86 2019.01.28. 10:00:49

@MAXVAL bircaman közíró: Minden környékbeli országnak több a pénze. A kérdés mit kezdünk ezzel?

Akár a magyar törtenelemben is rengeteg példa van rá, hogy egy kielégítő zsarnok után katasztrófa következett. Lásd Mátyás és Tisza.

Most is itt látom a problémát. Oktatás, innováció, polgari kurázsi nélkül csak arra jó a gazdagság, hogy nagyobb lapostévét vegyen a nép.

Tata86 2019.01.28. 10:13:51

@MAXVAL bircaman közíró: Ilyen nincs. A töke lényege, hogy te dolgoztál meg érte( valahogy, jobb esetben nem csak összeloptad, de ha igen, akkor is a te farkad van a satuban, ha elkapnak), ott fektetheted be ahol akarod, és ezért minden felelősség a tiéd.

Tehát nincs közpénzből épített nemzeti tőke, csak államszocializmus. Még rosszabb, hogy nem lesznek Magyarországon agilis, kreatív, önálló, agresszív tőkések, akik képesek világszínvonalon alkotni, és mivel ebben a környezetben produktívaK, hajlandóak is tenni a körmyezet fenntartásáért.
A klienseknek nincsenek elveik, nem nemzetiek. Lázár Jani nem véletlenül tartja a pénzét Svájcban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 10:15:24

@Tata86:

A nyugati tőke se onnan lett, hogy megdolgozott érte valaki. Lopták és az államtól kapták.

Tata86 2019.01.28. 10:42:26

@MAXVAL bircaman közíró: Lázár nemzeti tőkés, aki kockáról kockára építkezett, hogy aztán Svájcba rakja le a zsét, biztos, ami biztos.
Ő illusztrálja, hogy nem marad itt a profit. Itt ugyanis a basa akkor veszi el, amikor akarja.

Tata86 2019.01.28. 10:50:16

@MAXVAL bircaman közíró: Ez egyszerűen nem igaz. Ha megnezed a nyugati tőkéseket a legtöbb mellett találsz valódi teljesítményt is. Fordtól Sorosig. Nyilván van egy adat csibészség, sőt gazemberség, állambácsitól kilobbizott pénz, de ott van a teljesítmény is. Pl most Márai naploját olvasom az amerikai emigrációjában. Ez alapján is sokat és jól dolgoznak az amcsik. Prolik, lélektelenek, de a pénz mögött munka volt.

Attilajukkaja 2019.01.28. 11:25:51

@MAXVAL bircaman közíró:
"Hazai tőke, melynek a profitja belül marad."
Még egyszer megkérdezem: ez milyen tőke? Az államosított bankoké, energia iparágé, vagy a 2rule-é, esetleg az építőiparé? Ezekből sokkal többet lopnak ki a hazai maffiózók, mint amennyi profitot kivisz innen az Audi vagy a Tesco.
Belül marad, mi? Kinek a zsebén belül is?

"progresszív liberálisból fasisztává kb. 1992-1996 között lettem, lassan, s eközben mindig maradt belőlem valami a liberalizmusból"
Ezzel mit akarsz mondani? A Jobbik sem egyik napról váltott cukiságra. Szerinted azért vagy jobb náluk, mert lassabb az felismerőképességed? Mégis hogyan gondoltad, hogy te ítélkezzél felettük, aki ilyen büszkén vállalod, hogy azt sem tudod, mi a világnézeted?

"Egyébként meg se pártot nem alakítottam, se politikus nem voltam."
Ez nem számít.

balfaszokkal sáncoló 2019.01.28. 11:30:34

@krepler: Megkérdezhetem, hogy kire szavaztál április 8-án..?

balfaszokkal sáncoló 2019.01.28. 11:32:15

@Tata86: A Fidesz lehet, hogy inkább egy előrehozott választásra játszott volna, de hogyha ezután is csak a Jobbikkal együtt lett volna többsége, akkor már megkötötték volna a paktumot.

Tata86 2019.01.28. 12:10:53

@MAXVAL bircaman közíró: az tulzás hogy apro hal. Sokezer milliárd szétosztásáért felelt.

A lopott pénz svájci parkoltatasa pedig nem hinném, hogy méret függvenye lenne. Az a penz biztonságban van, Boldizsár nem fog ehezni. Ha itthon tartja, akármikor jöhet a visszautasíthatatlan ajánlat.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 12:11:56

@Tata86:

Ha már megvan az alap, lehet teljesítmény is.

De teljesítményből önmagéban semmi se lesz.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 12:13:46

@Attilajukkaja:

Mindegy milyen tőke. A tőke rossz dolog. De ha legalább belföldre hoz prifitot, akkor van valami értelme.

Belül marad, a gazdaságban, mindegy kinél. A milliárdos se figja a pincéjében elégetni a pénzt.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 12:16:44

@Attilajukkaja:

Nem ítélkezem, vékeményt mondok.

Sose szerettem a Jobbiikot, egyik korszakában se.

Se amikor magyarkodtak, szidták a kereszténységet, s marhaságokat beszéltek az iszlámról, meg zsidóztak, cigányoztak.

Se amikor ismételgették a Fideszt.

Se most, amikor beálltak ballib útitársnak.

Ők számomra egy üres, eszmék nélküli, komolytalan szervezet. Semmi mélység, semmi átgondolás.

Még a szélsőjobb szöveget is primitív módon csinálták, ellentétben mondjuk a MIÉP-pel.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 12:23:10

@Tata86:

Minden rendszernek kell egy udvari réteg, akit meg kell fizetni. De ezek fillérek ahhoz jépest, ami a valóban nagy pénzek világos.

Mészáros nemzeti tőkés, Lázár meg nem az.

Attilajukkaja 2019.01.28. 12:29:57

@MAXVAL bircaman közíró:
"Mindegy milyen tőke. A tőke rossz dolog. De ha legalább belföldre hoz prifitot, akkor van valami értelme."
Vagyis a kommunizmus az egyetlen kiút? És a "népnemzeti" rablók miért is jobbak a felfogásod szerint, mint a külföldiek?

"Belül marad, a gazdaságban, mindegy kinél."
A külföldi is. Mármint egy része. És NAGYON nem mindegy, hogy kinél!!!!!

"A milliárdos se figja a pincéjében elégetni a pénzt."
Kiviszi Svájcba, rénszarvas vadászatra és jachtokra költi. Elhelikopterezi vagy magánrepülőzi, esetleg a barátnéja cicájára költi. Az ország számára jóval ártalmasabb és demoralizálóbb, mint a külföldi tőkés, aki nálunk fejleszt, oktat és a magyar átlaghoz jóval nagyobb fizetést is ad.

Attilajukkaja 2019.01.28. 12:35:50

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem ítélkezem, vékeményt mondok."
Dehogynem! És mindezt olyan magas lóról teszed, amire magadtól sosem tudnál felszállni.

"Ők számomra egy üres, eszmék nélküli, komolytalan szervezet. Semmi mélység, semmi átgondolás."
Akárcsak a Fidesz. De hát te magad sem vagy ezzel másképp! Ide-oda csapongsz, attól függően, kit látsz éppen nyerő pozícióban. Egy igazi, klasszikus opportunista vagy. :o))))

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 12:37:02

@Attilajukkaja:

A végcél természetesen a kapitalizmus elsöprése.

Addig is jobb, ha több profit marad belföldön.

Nem lehet luxuséletre milliárdokat elkölteni. S a nyugati tőkés is költ erre.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 12:40:53

@Attilajukkaja:

Mindigis határozott, őszinte ember voltam. Ez akkora baj?

A Fideszről kérdezt a fideszeseket, én nem vagyok az. A Fidesz számomra jelenleg a legkisebb rossz, ennyi az egész. Amíg politikájuk nagy vonalakban helyes, támogatom őket. ennyi az egész.

A Jobbikot is szívesen támogtanom, csak hát politikájuk nagy vonalakbam se helyes.

Tata86 2019.01.28. 13:03:33

@MAXVAL bircaman közíró: Gyanúsan hasonlít a bolsevik "a mennyiség majd átcsap minőségbe"-elmélethez. Nem látom, mitől csapna át. A tőke lényege a kockázat és a felelősség, amit ez a rendszer kivett belőle.

Megint visszakanyarodok a Puskás Akadémiához. A magyar fociban most már régiós szinten sok pénz van, még sincs eredmény. A PA pedig még a bohócligában is folyamatosan a kieséstől menekül.

A tőke kevés, a kultúra jóval fontosabb, mondjon is Marx bármit erről... Azt viszont nem lehet se lopni, se kierőszakolni.

@balfaszokkal sáncoló: Orbán nem szereti a koalíciót. A MIÉPet is hagyták kiesni, az MDF sem fájt volna nekik, pedig 2006ban simán megtörténhetett volna, hogy a kieső pártokon múlik a győzelem.
Ez az ember nem tudja értelmezni a szövetséget és kompromisszumokat. Vagy ellenség vagy, vagy hűbéres.
Ráadásul külföldön is úgy van eladva az egész, hogy inkább a Fidesz, mint a neonáci Jobbik.

De tényleg mindegy... Egyébként a Jobbiknak szerintem is volt egy ilyen szándéka, azért se mertek a választásokig egyértelműen beleszállni Orbánba.

Attilajukkaja 2019.01.28. 13:04:51

@MAXVAL bircaman közíró:
"A végcél természetesen a kapitalizmus elsöprése."
És mi lenne helyette? Fasizmus?

"Addig is jobb, ha több profit marad belföldön."
Semmivel sem jobb, főleg, ha nem is tudod, hogy valóban itthon van-e, vagy már régen kimenekítették a kis szarháziak. Az országnak semmivel sem jobb, csak az Orbán maffia tagjainak.

"Mindigis határozott, őszinte ember voltam. Ez akkora baj?"
A baj, nem az őszinteséged, hanem az eltévelyedett elméd. Ide-oda csapongsz, de sehol nem találod a helyed. És még ez sem lenne baj, ha nem tolnád ekkora elánnal a mindig aktuális hatalom szekerét. Mikor kiét. Nincs hiteled, és ez nálam óriási nagy baj.

"Amíg politikájuk nagy vonalakban helyes, támogatom őket. ennyi az egész."
Persze, amíg meg nem buknak. Eddig sem tettél mást! :o))))

Attilajukkaja 2019.01.28. 13:07:47

@Tata86:
"A tőke kevés, a kultúra jóval fontosabb"
A kettőre nyilván együttesen lenne szükség. A kultúra minden szinten leépülőben van Magyarországon, ... sajnos. Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol a diplomások száma csökkent az utóbbi évtizedben. A többiről nem is beszéljünk!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 13:11:13

@Attilajukkaja:

A Fidesz elégedett a liberális renddel, csak annak egy másik verziját szeretné, a kelet-ázsiai modelt. Nekem ez megfelel kisebb rosszként, de számomra ez nem megoldás, Az én nézeteimnek a Fidesz túl liberális.

Mi lenne helyette? Ki kell dolgozni. Vannak már erre próbálkozások, a múltban is voltak. A cél a modernitás, a felvilágosodás, a rfeormáció kidobása a szemétdombra.

Talán Argentínában volt ilyen modell már, az alapnak elfogadható.

Nem is akarok magamnak helyet találni, autonóm gondolkodó vagyok, nem szeretnék klubok tagja lenni.

Sose toltam a hatalom szekerét. Támogatom ahatalom pozitív intézkedéseit, függtelenül ki van kormányon. Pl. simán támogattam Gyurcsány egészségügyi reformtervét.

Mivel egyik párhoz sincs közem, nem érint ki van hatalmon, ki ellenzékben.

Attilajukkaja 2019.01.28. 13:26:55

@MAXVAL bircaman közíró:
"A Fidesz elégedett a liberális renddel, csak annak egy másik verziját szeretné"
Na ja, az illiberálist! :o))))

"a kelet-ázsiai modelt."
Ahhoz egy kelet-ázsiai nép mentalitásával is kellene rendelkezni. Magyarországon ez egy nyilvánvaló bukta.

"Az én nézeteimnek a Fidesz túl liberális."
Neked nincsenek nézeteid, az éppen aktuális kedved, a széljárás határozza meg, hogy mit hiszel a világról.

"A cél a modernitás, a felvilágosodás, a rfeormáció kidobása a szemétdombra."
Vagyis vissza a feudalizmusba? Ma éppen így gondolod?

"Talán Argentínában volt ilyen modell már, az alapnak elfogadható."
A peronizmusra gondolsz? Vagy mire?

"Nem is akarok magamnak helyet találni, autonóm gondolkodó vagyok, nem szeretnék klubok tagja lenni."
Nem is kell semmilyen klub. De autonóm gondolkodónak senkit nem neveznék, akinek egy önálló gondolata sem volt mindeddig.

"Sose toltam a hatalom szekerét."
Most is azt teszed!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 13:32:51

@Attilajukkaja:

Engem a természetes jó vezérel.

A feudalizmus feltételei megszűntek, nem lehet visszcsinálni.

Igen, Perón kb. egy korai latin-ametikai Putyin volt.

Nekem szinte minden gondolatom önálló. Nyilván befolyásol a világ, de utoljára 16 évesen fordult elő, hogy valakinek az eszmevilágot ismételgettem.

Attilajukkaja 2019.01.28. 13:41:40

@MAXVAL bircaman közíró:
"Engem a természetes jó vezérel."
Jaj, ne gyere már ezzel a semmitmondó szövegeddel! Ezt már kiveséztük egy párszor, hogy ennek így semmi értelme sincs! :o)))) Ez annyira szubjektív, hogy a fal adja a másikat.

"Igen, Perón kb. egy korai latin-ametikai Putyin volt."
Egy diktátor volt a sok közül.

"Nekem szinte minden gondolatom önálló."
Kár, hogy minden "önálló" gondolatod már sok ezer embernek eszébe jutott előtted, te meg csak ismételgeted azokat. :o))))

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 13:47:17

@Attilajukkaja:

Számodra nincs értelme, mert liberálisként szubjektínek hiszed a jót.

Diktátor = nem tetszik a háttérhatalomnak.

Ilyen az emberiség, a nemzedékek egymásra épülnek, s ritka a teljesen új, forradalmi gondolat. Ami te keversz az önálló gondolattal.

Attilajukkaja 2019.01.28. 13:57:28

@MAXVAL bircaman közíró:
"liberálisként szubjektínek hiszed a jót."
Mert az is! Ami neked jó, az másnak rossz lehet. Nem létezik olyan, hogy természetes jó.

"Diktátor = nem tetszik a háttérhatalomnak."
Nem demokratikusan birtokolja a hatalmat.

"ritka a teljesen új, forradalmi gondolat. Ami te keversz az önálló gondolattal."
Amit mások után szajkózol, az mégis mitől lenne "önálló gondolat"? Mert te döntötted el, hogy kinek a dogmáit ismételgeted, és mikor éppen melyiket?

Tata86 2019.01.28. 14:08:19

@Attilajukkaja: Kultúra >> Tőke.
Hasonlítsd össze Venezuelát és Svédországot.
Mindkettő olajat talált, jött a pénz raklapszám, de míg az előbbi egy korrupt komcsi déli állam, a másikban szigorú protestáns munkaetika működik. (Ez akkor is igaz, ha manapság a svédek leginkább az identitásuk feladásáról híresek.)

Félreértések elkerülése végett, a kultúra nem az, amikor öltönyös faszik feszengenek komoly arcot vágva. Kultúra pl, hogy nem röhögsz, ha a szomszéd tehene megdöglik.

Attilajukkaja 2019.01.28. 14:26:32

@Tata86:
Értem, mi a kultúra. Ezzel együtt hiszem, hogy a kultúra és a pénz együttesen szükségesek a boldoguláshoz. Venezuela ezért nem jó példa. Hozzál nekem egy olyan példát, ahol csak kultúrával oldották meg a problémákat, pénz nélkül.

Attilajukkaja 2019.01.28. 14:28:11

@Tata86:
Amúgy biztosan Svédországra gondoltál és nem Norvégiára?

Tata86 2019.01.28. 15:43:41

@Attilajukkaja: Mit jelent az, hogy pénz nélkül? Úgy érted valami nagyon könnyen pénzzé konvertálható joker-lap nélkül? (pl olaj)

Az EUban bőven van példa sikersztorikre. Finnország, Írország, Benelux államok, Baltikum. De ide vehetőek a hazánkat leköröző térségbeli államok is.

Nekem a kedvenc példám egyébként a Horthy-éra Magyarországa, minden negatívumával együtt.
Akkoriban a nagytőkések ténylegesen sokat tettek hozzá az országhoz, nem csak a Népszövetség hiteleit lopták el. Az oktatásra a GDP 10+%-át költöttük, és mind Klebelsberg mind Hóman kormányokat túlélő szaktekintélyek voltak.
A revíziót túltolni ostobaság volt, de egyrészt legalább egy létező és égető problémával foglalkoztak(, Sorossal szemben, ugye), másrészt a külpolitika többi eleme abszolút pragmatikus volt.

"Amúgy biztosan Svédországra gondoltál és nem Norvégiára?"
Simán lehet :D

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 16:18:14

@Attilajukkaja:

Túl szűken fogod fel az "önálló" értelmét,

Mondom, liberális vagy, ezért relativiálod a jót. Alapeszmédből következik ez.

Attilajukkaja 2019.01.28. 16:26:27

@Tata86:
"Mit jelent az, hogy pénz nélkül?"
Nem kell ahhoz nagyon gazdagnak lenni, de pénzt kell beletenni az oktatásba, az innovációba, hogy az ország ne egy helyben toporogjon. Nagyon jó példákat hoztál fel erre, olyanokat, mint Klebersberg, vagy a finnek, a Baltikum kis országai. De mondhatnám Dél-Koreát vagy Kínát is. Fontos volt számukra a haladás, nem csak a krokodilkönnyekkel teli visszatekintgetés a zavaros múltba.

"egy létező és égető problémával foglalkoztak(, Sorossal szemben, ugye)"
Sorossal szemben???? Mintha ő éppen nem az oktatásba és a kutatásba ölt volna bele egy csomó pénzt! Lásd, a mi Vityánk is az ő pénzén tanult egy darabig.

Tata86 2019.01.28. 16:31:18

@Attilajukkaja: Mármint a kormány nem létező* probléma miatt konfrontálódik, és lépi túl a hatásköreit.

*Soros es hálózata nyilván letezik, lehet kritizálni, nekem se szívcsücsök, de szó szerint mindent ráfogni elmebaj.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.28. 16:45:35

@Tata86:

A jó propaganda igaz alapon túloz.

Nyilván nem mindenért Soros a hibás, de hogy nézne ki egy olyan plkaát, hogy "Soros a felelős bajaink 31 %-áért!"? A "Stop Soros" meg egy jó üzenet.

krepler 2019.01.28. 17:24:49

@balfaszokkal sáncoló: meg. de nem voltam magam se elégedett a választásommal. listán az együttre, egyéniben a kutyapártra.
tényleg választásról választásra egyre nehezebb kitalálni, hogy kire szavazzak :(

Attilajukkaja 2019.01.28. 17:50:53

@Tata86:
"Mármint a kormány nem létező* probléma miatt konfrontálódik, és lépi túl a hatásköreit."
Nehéz megmondni, mi a kormány hatásköre, de most pl. biztos, hogy törvényellenesen vonja meg a támogatást az MTA-tól (Magy Tud Akadémia). A saját törvényeit szegi meg. De a probléma biztosan létezik, Orbán számára legalábbis. Nem szereti a gondolkodó embereket, az olyanokat, akik nem vakon követik az ő elképzeléseit, akik ellent mernek mondani. Nem szereti az értelmiségieket. Még a sajátjait is kinyírja, ha úgy látja jónak (lásd Pröhle Gergely, Pálinkás József, Lázár János, Simicska stb.)

"Soros es hálózata nyilván letezik"
Rendben, elfogadom.

"lehet kritizálni, nekem se szívcsücsök, de szó szerint mindent ráfogni elmebaj."
Lehet kritizálni, de akkor ne olyan bárgyú érvekkel, hogy nehogy már ő nevessen a végén. Konkrétan mondják meg nekem, mivel is árt az országomnak!

Attilajukkaja 2019.01.28. 18:35:31

@krepler:
"tényleg választásról választásra egyre nehezebb kitalálni, hogy kire szavazzak :("
Nagyon egyetértek, ... de odáig még nem süllyedtem soha, hogy a Fideszre szavazzak!!!

Tata86 2019.01.28. 20:50:00

@MAXVAL bircaman közíró: "Soros a felelős bajaink 31 %-áért!"?"
Elcsúszott a tizedesjel és rendben vagyunk "Soros felelős a bajaink 3,1%-áért!"
Egyébként így tényleg nem túl ütős.
Az igaz alap, hogy mindenki érzi baj lesz a demográfiai helyzetből(, és Magyarországon NEM a migrációból, ami szükséges lenne), és a libsik tényleg túltolták a biciklit. De maga Soros marginális.

@krepler: Miért szavaz valaki az Együttre? :O
Egyébként most gondolj az én helyzetembe! Amióta a Jobbik benáczult, az MDF begyurcsányult nincs jobboldali párt a közéletben. Pedig igény elvileg lenne rá.

@Attilajukkaja: "Konkrétan mondják meg nekem, mivel is árt az országomnak!"
Még mint nem! Goldsteinnek csak a röhögő arca és rémábrázata kell! A konkrétumokkal lehet vitatkozni!

Ha nem boszorkányüldözés folyna, akkor ki lehetne fejteni, hogy az általa is támogatott liberális irány képviselői sok esetben szemellenzős és soviniszta arczok. Igazából ki is volt fejtve, és 2010ben elzavartunk őket. Itt kellett volna lezárni a témát, és elkezdeni kormányozni!

Attilajukkaja 2019.01.29. 11:58:32

@Tata86:
"Az igaz alap, hogy mindenki érzi baj lesz a demográfiai helyzetből(, és Magyarországon NEM a migrációból, ami szükséges lenne), és a libsik tényleg túltolták a biciklit."
Miben is tolták túl a demográfiára nézve?
Amúgy soha nem volt az elmúlt 30 évben akkora a migráció, mint Orbán alatt. Soha nem ment el (migrált) ennyi magyar külföldre, és soha nem adtunk ki 5 év alatt ennyi letelepedési engedélyt (kb. 20 ezer főnek), gyakorlatilag ellenőrizetlenül. És akkor még nem beszéltünk az erdélyi vagy az ukrán vendégmunkásokról, migránsokról.

"Goldsteinnek csak a röhögő arca és rémábrázata kell!"
Én is így látom!

"az általa is támogatott liberális irány képviselői sok esetben szemellenzős és soviniszta arczok."
Ilyen mindig akad még a legjobb családban is. :o)

"Igazából ki is volt fejtve, és 2010ben elzavartunk őket."
Kár volt mindegyiket "elzavarni".
Erről az az anekdota jut eszembe Jézusról, amikor a keresztre feszítve szenved és egy-két szimpatizánsa próbálja elkergetni a legyeket a sebeiről, enyhíteni a fájdalmát. Jézus csak annyit mond nekik: Hagyjátok! Mert csak éhesebbek jönnek.
Ilyennek látom én a Fideszt, ... pedig annak idején még nekem is voltak illúzióim velük kapcsolatban.

krepler 2019.01.29. 14:15:09

@Tata86: úgy gondoltam, hogy jobb az együtt-re szavazni, mint nem szavazni. egyébként az együttben én láttam a polgári potenciált. baloldali szociális gondolkodással, de liberális (remélem nem kezdünk ezen vitatkozni: ez a szabad versenyre épülő, de törvények által korlátozott) gazdaságpolitika. polgári szabadságjogok, európai gondolkodás. (még egy adag keresztény gondolkodást szerettem volna, hát ezt már beleképzelni se tudtam).
neked Márki-Zay hogy tetszik?

Tata86 2019.01.29. 23:25:46

@Attilajukkaja: "Miben is tolták túl a demográfiára nézve?" Ez felsorolás volt, nem ok-okozat... Tényleg félreérthető volt.

"Ilyen mindig akad még a legjobb családban is. :o)"
Én is ezt mondom. Semmivel nem jobbak a bugris Trianon-sérültek, az übermensch holokauszt-sérülteknél. A sovinizmust pedig nem Soros találtak ki az egyik oldalon(, csak sokszor támogatja), és nem Orbán a másikon(, de rájuk építi a politikáját).

"Kár volt mindegyiket "elzavarni". "
Nem volt kár. Jöttek helyettük az elempések, akik azért más minőséget képviseltek. Sajnos a NER-ben nem kaptak lapot.

@krepler: "az együttben én láttam a polgári potenciált"
Nem vagyok balos, így nyilván mások a preferenciám, de az Együtt nekem nagyon nem tűnt polgárinak. Inkább eszelős progresszív társadalommérnököknek.
Valahogy nem nézem ki az "élni és élni hagyni"-elv teljesülését Juhászból, akik képes az élettársa hisztijét is telefonra venni.

Attilajukkaja 2019.01.30. 11:45:05

@Tata86:
"Tényleg félreérthető volt."
Nem baj, mert most már értem. :o)

"Semmivel nem jobbak a bugris Trianon-sérültek, az übermensch holokauszt-sérülteknél."
Szerintem mindkét probléma súlyosan érintette a magyar lakosság egy jelentős részét. Egyiket sem kellene elbagatellizálni, mert sok családnak húsba vágó fájdalmakat okozott. A holokauszt sajnos szó szerint. Ezeket a fájdalmakat inkább ki kellene beszélni, le kellene rendezni, ahogy minden vesztességet, ami az embert érint. Jelenleg viszont nem ez megy, hanem a sárdobálás. Így nem jutunk sehová!

"Jöttek helyettük az elempések, akik azért más minőséget képviseltek. Sajnos a NER-ben nem kaptak lapot."
Én 2014-ben még az LMP-re szavaztam, de nálam azóta már ők is a süllyesztőben végezték. :o(
Más a világnézetünk, a politikai beállítottságunk, de veled mégis szót tudok érteni. Másokkal miért nem?
(A kérdés nyilván csak költői volt.)

krepler 2019.01.30. 21:40:29

hát juhász már eléggé a peremvidéke volt számomra. :(
Bajnai, Szelényi Zsuzsa, Pápa Levente (aki kilépett egy évvel a választás előtt, mert balra tolódtak)
azért írtam le, hogy mit láttam bele az együttbe, mert hát nem nagyon volt benne, és egyre kevésbé volt meg.
nb. Szigetvári viszont vállalható volt nekem

Tata86 2019.01.31. 17:16:16

@Attilajukkaja: Egyetértünk.

"Más a világnézetünk, a politikai beállítottságunk, de veled mégis szót tudok érteni. Másokkal miért nem?"

Hát... :D
Lehet, hogy mert nincs következménye? Jelenleg a NER diktál mindent, innentől a hozzá való viszonyulás a vízválasztó. Majd ha valamelyikünk elkezd szurkolni egy szeretem-kormánynak, lehet hogy lesz anyázás.

@krepler: Tehát, akikkel eredetileg felállt?
Nekem az eredeti koncepció sem tetszett. Egyszerűen nem fogom fel, miért kell pl Bajnait és TGM-et egy színpadra kényszeríteni? Minősítésektől függetlenül két teljesen külön világ, akiknek egyébként pont egymással lennének a legélesebb vitáik.

krepler 2019.01.31. 19:38:36

hát nem egészen akikkel eredetileg felállt, mert juhász, a szolidaritás meg még sokan már akkor se voltak a szívem csücske. amikor még csak egy alapítvány volt, az volt a legjobb pillanat...
bajnai kapitalizmust hirdet, ok, balos felhangokkal (mondjuk kb. mint macron), tgm meg anarchista, NAGYON szociáldemokrata... amiért egy színpadra kerültek, ugyanaz, mint a rabszolgatörvényes tüntetéseknél a jobbiktól a dk-ig és az lmp-ig terjedő társulat: a fidesz akkora és olyan mértékben az egész életet akarja irányítani, hogy egész távol levő emberek is egymás mellé "szorulnak". tudom, sántít a hasonlat, de kicsit mint hitlerrel szemben sztálin és churchil: egy kommunista és egy antikommunista konzervervatív.
erre szokták mondani, hogy "egy normális világban..." (nem állnának egymás mellett, hanem egymással szemben)

Attilajukkaja 2019.02.01. 09:59:58

@Tata86:
"Lehet, hogy mert nincs következménye?"
Miért? A többieknél van?

"Jelenleg a NER diktál mindent, innentől a hozzá való viszonyulás a vízválasztó.
Szerintem is!!!!!! Meg a gondolkodás.

"Majd ha valamelyikünk elkezd szurkolni egy szeretem-kormánynak, lehet hogy lesz anyázás. "
Az én életemben még nem volt ilyen kormány, ... de már alig várom! :o))))